31 December 2009

VISION 2010



Yo!!!x terlambat kalau aku nk wish hepi new year kan!!>HEPI NEW YEAR SUME.....~korang sume mesti dh set impian kan.Yang mana belum set impian tu,cepat2 set.Sempat lagi ni.Setiap tahun kita mesti set impian.Set impian yg jelas. Betulkan niat dalam hati kita, contoh: aku berazam 2010 aku nk jadi anak yg baik untuk mak ayah aku. Atau pun 2010 ni aku nk jadi KAYA!! atau pun 2010 ni aku nk Kahwin!!!! So,kalau kita dh pasang azam, pasang niat. for sure kita akan work for it. Yang penting kita kena ikhlas dan jujur.

First sekali kita kene pasang niat. Lepas tu kita dah kena buat perancangan yg rapi. Kita harus kenal pasti matlamat kita tu perlu direalisasikan dlm jangka pendek or jangka panjang. Impian kena ada tempoh. Mesti letak target or tempoh berapa lama tuk kita capai kan. Contoh: bulan 6 ni aku nk pakai kereta honda civic. So dengan serta merta minda kita dh record,and kita akan bersemangat tuk merealisasikan impian kita tu. Tak ape target tinggi. Tapi berpada pada la, jgn over confident ok.

Kalau kita dh berazam nk sesuatu untuk tahun baru, kita kena kerja kuat. Nak berjaya, mesti perlukan pengorbanan yg sewajarnya. Contoh, seorang suami terpaksa meninggalkan keluarganya buat sementara waktu dan dihantar ke luar daerah atas urusan kerja. Ini pun satu perngorbanan. Kerana dia mahu.Orang dari kampung nk berjaya, mereka akan sambung study di bandar untuk mendapatkan segulung ijazah. Atau berikan rezeki yg secukupnya untuk keluarga.


Inilah seba sedikit celoteh aku buat hari ini :D

2 comments:

helena's said...

hoh?nak kawennn jugakkkkkkkkkkkkkkkk!

ElyaElmo said...

hua3....cik hel....bilee nk kawen tu..hua3