11 December 2009

LATELY SGT SUKE TGK!!


Cantek tak gamba kat atas tu...sgt classic kan!!!Dulu aku suke tgk org yg cantik2 dgn bermacam2 style rambut,colour rambut segala bagai la. Lately aku lebeh cenderung or suke tgk awek2 yg pakai tudung,pakai selendang menutup aurat sume ney.nampak cantik jee.Adekah ini satu pertanda bahawa jeng3....
Tapi serius r!!aku suke smpaikan setiap kali nmpak kedai jual tudung,mesti aku akan beli sehelai dua.Yang paling aku suke beli selendang.Sebb selendang senang nk pakai and selendang senang nk bentuk dekat muka ku yg bulat ini.he3.Lagi satu,aku lsuke tgk org2 arab pakai hijjab,kat msia jarang org pakai mcm style meke tu kan.
Nak tau tak,kadang2 aku ade gak teringin nk beralih arah..tapi cik kekasih salu pesan jgn nk beralih sebb nk cantik.>Tapi,betol jugak tu kan.Yg penting kene clearkan hati and minda kite dulu.kene niat kiter nk bertudung sebb tuntutan agama ye tak...InsyaAllah satu hari nnt......:)



suci jee muke minah arab ney..

cantek kan jubah meke!!katner nk cari?klo sesapa tau inform me yeh!


cantek and style je kan

selebrity msia pun dh pndai bergaya kan!!

ya ampun!!rasa2 kalo pergi keje macam ney,kene ngorat tak??ha3!!

klo keluar jalan2 pakai mcm ney..gile simple tapi menarik je kan!!

pengacara tv-farah adeeba. Sapa bleh bg tau kt aku,'tongcet' kat belakang finaz tu mcm mana nk buat yeh?ke mmg rambut die pjg,lepastu die sanggul tinggi2. help me pls!!teringin nk buat 'tongcet' tu.ha3



Ok lastly jeng3 terimalahhhhhhh........pukulan drummmmmmm...#%$&^$&&*^^$
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Testing2!!me with selendang!!ha3.en kekasih yg suruh pakai kejap.ney konon2 nk try pakai kat khayalak ramai.tak smpai satu hari pun pakai.Sejam je pakai kat mamak.ha3!!

8 comments:

ieda said...

salam dik .. heheheh toncet tuh dah memang rambut dia panjang dik ... senang lah nak toncet tinggi2 mcm tuh ..

ermmm alhamdulillah kalau dah ada niat nak tutup aurat dan ikut sunnah nabi .. syukuuur .. yg baik x leh tunggu lama2 .. merugikan tau dik ..

insyaallahhh dipermudahkan

[z@ck] said...

heran jugak macam mana dorang boleh bt tongcet tinggi2 tu ha..
rambut dorg ke..

ai said...

Meh sni mak andam ngok ngek nak ajar camne nk wat toncet maot tu.

kau ikat rambut ala-ala pony tail tp tinggi skit. tp ikatan yg akhir tu kau jgn bagi lepas sume rambut. Means, separoh jalan je. So, dia jadi cam separuh bulat kan? Pehtu kau beli yg jaring bulat cam org india selalu pakai tu, sarung kt rambut kau tadi. dah jadi BUN. Bila kau pakai selendang/tundung, benda tu le yg nampak cam toncet tu. mmg cantik kau buat toncet tu bila pakai selendang. Very the cantek.

eh...kau paham tak ni nemo?

ElyaElmo said...

@kak ieda : insyaAllah kak eida..one day :) thanks a lot ya

@zack - cube laa zack..mana nk tau nnt ala ala mcm org arab :D

@kak ai - mmg sume org buat mcm tu kee kak?? klo rambut takat leher je..mana nk cukop ikan pony tail.hu3.centu malam ney kene cube gak la!!ha3 tak sabo.
kak sy elmo bukan nemo.nemo tu ikann kaler oren tu..hu3.nway thanks kak :D

cik doe=) said...

akak pun ske an kecantian..suke tgk pmpuan cntik...heee..ske tgk ape yg diorg pakai..dah kire cm stalker kaum sndri..tapi i bukan lesbo...haha

ElyaElmo said...

@ cik doe - btol!!setuju.kami suke tgk awek bukan lesbo ye tuan2 dn puan2..he3.klo suke tgk org cantek..kiter nnt bleh jd cantek..kan kan kan :D

Love Balqish said...

kan... saya pun suke tgk org bertudung skang nie! harap2 tak lama lagi saya pun ikut gak la pakai tudung!! owh yea.. saya sangat setuju utk tukar link ngan elyaelmo!! pasal seluar tu.. boleh tgk kat link bawah ni kalu nak beli...

http://jy-s.com/shop/2009/11/30/stylish-comfortable-long-pants/

ElyaElmo said...

@balqish - thanksss balqish...moga2 kite sama berubah menjadi muslimah yg sejati k :)
orite thanks for the link too!!!