26 December 2009

Weee.....CheeseTartttttttt!!!~


Yeahhhh....org sibuk celebrate Chrismast.elmo sibukk belaja buat cheese Tart.WehoOoooo.Akhirnya, tercapai jugak hasrat dihati ku ini.ekekekekek. Dah lama teringin nk belaja wat cheese tart ni.asyik dok makan je kan.Dah alang minat nk belaja,aku pun deicide pegi je belaja.Tak mahal korang RM50 je.Dah siap belaja,hasil kuih korang tu korangboleh bwk balik.Kalau nk belaja dari internet je tanpa org yg pakar,for me macam susah sikit.SPendapat aku je k.Selamat encik kekasih teman kan cari rumah kak azie tu.Thanks kekasihku...wink winkkk~:D (iklan jap...ha3 )
Nak dijadikan cerita,ari tu godek2 internet,jumpe satu blog ni aja wat cheese tart. sgt menarik tau korang!!!Kat kelas tu dia aja dua org termasuk aku.Kami diaja wat blueberry cheese tart and fruit tart :D.kitarang sama2 hands on la.Gilir2 uli,kacau adunan etc. kalau sesapa nk belaja ,nnt aku kasi contact number akak tu.Dia tggal dekat gombak je pun.Dia bukak kelas pagi weekend dgn public holiday je.Kkol 9.30 pagi sharp start kelas.akak tu pun baik.aku ni bab2 buat kuih mmg fail la.Tak pernah buat langsung.Ni first time aku menceburkan diri dalam bidang bakery .Syok rasanya!!!! memang kene bnyk tanya.maklum la tak paham sgt pasal bakery ni kan.By this week insyAllah aku nk cuba practice buat balik.Kang lupa susah.sia2 je ilmu tu kan. So,kene cepat cepat beli bahan-bahan.
Kat CHERAS,kat mana kedai bakery yg boleh aku beli accesories bakery mcm rozel star,paper cup,whiping cream,cheese etc dgn harga yg murah dr supermarket yeh?help helppp...hu3


semangat :D


yeah!dh ready nk masuk ke dlm oven



hasilnya


fokus..hu3

jeng jeng jeng :D


elmo & kak ayu dr gombak dtg belaja buat :D




7 comments:

helena's said...

dah lame rasa nak try..tp rasa nak makan lagi lama!hahaa

iNa said...

wah...bestnye buat cheese tart..

alyyani said...

wahh nmpk sedap & menyelerakan. bole bukak bisnes lepas ni ye. bole la kite nak amik order :)

ElyaElmo said...

jum tryy ...syokkkkkkkkkk :D...klo elmo dh pakar..leh ambik orderr k...ha3

mizzsyaidris said...

da lame tk makan ni..uwaa..sedappp

ElyaElmo said...

kalau buat sendiri lagi sedappppp tau...ha3

sri seri said...

wahhhh...sedapnya...susah tak nk wat tu...klu senang, leh tak kita nk minta resepi...he..he...