31 December 2009

VISION 2010



Yo!!!x terlambat kalau aku nk wish hepi new year kan!!>HEPI NEW YEAR SUME.....~korang sume mesti dh set impian kan.Yang mana belum set impian tu,cepat2 set.Sempat lagi ni.Setiap tahun kita mesti set impian.Set impian yg jelas. Betulkan niat dalam hati kita, contoh: aku berazam 2010 aku nk jadi anak yg baik untuk mak ayah aku. Atau pun 2010 ni aku nk jadi KAYA!! atau pun 2010 ni aku nk Kahwin!!!! So,kalau kita dh pasang azam, pasang niat. for sure kita akan work for it. Yang penting kita kena ikhlas dan jujur.

First sekali kita kene pasang niat. Lepas tu kita dah kena buat perancangan yg rapi. Kita harus kenal pasti matlamat kita tu perlu direalisasikan dlm jangka pendek or jangka panjang. Impian kena ada tempoh. Mesti letak target or tempoh berapa lama tuk kita capai kan. Contoh: bulan 6 ni aku nk pakai kereta honda civic. So dengan serta merta minda kita dh record,and kita akan bersemangat tuk merealisasikan impian kita tu. Tak ape target tinggi. Tapi berpada pada la, jgn over confident ok.

Kalau kita dh berazam nk sesuatu untuk tahun baru, kita kena kerja kuat. Nak berjaya, mesti perlukan pengorbanan yg sewajarnya. Contoh, seorang suami terpaksa meninggalkan keluarganya buat sementara waktu dan dihantar ke luar daerah atas urusan kerja. Ini pun satu perngorbanan. Kerana dia mahu.Orang dari kampung nk berjaya, mereka akan sambung study di bandar untuk mendapatkan segulung ijazah. Atau berikan rezeki yg secukupnya untuk keluarga.


Inilah seba sedikit celoteh aku buat hari ini :D

29 December 2009

AKU CAPEK!!!

This week sgt2 bz.ekceli bnyk mende nak update. Tapi itu la,bz nak mampus!!!!tak pernah aku rasa sebizi ni.Team lead aku cuti panjang,so aku takde tempat nk bergantung.hu3.Orang lain sibuk ambik cuti.Aku penat..stress..capek...semua la. Aku terasa relase tension bila boss aku lmbat dtg ke ofis. Kalau dia datang awl,dub dab dub dab jantung aku.Ye la mana tak nya,kene standby je ape yg dia nak aku buat.hu3. Tapi takpe r.Malam ney aku bali, mahu cuba buat cheesetartt balik..weehOooooooo!~semlm dh beli bahan2. Tak sabar aku nk cuba :D Kalu sedap nnt aku bleh buat biz cheesetart pulak kan!!~hua3.

26 December 2009

Weee.....CheeseTartttttttt!!!~


Yeahhhh....org sibuk celebrate Chrismast.elmo sibukk belaja buat cheese Tart.WehoOoooo.Akhirnya, tercapai jugak hasrat dihati ku ini.ekekekekek. Dah lama teringin nk belaja wat cheese tart ni.asyik dok makan je kan.Dah alang minat nk belaja,aku pun deicide pegi je belaja.Tak mahal korang RM50 je.Dah siap belaja,hasil kuih korang tu korangboleh bwk balik.Kalau nk belaja dari internet je tanpa org yg pakar,for me macam susah sikit.SPendapat aku je k.Selamat encik kekasih teman kan cari rumah kak azie tu.Thanks kekasihku...wink winkkk~:D (iklan jap...ha3 )
Nak dijadikan cerita,ari tu godek2 internet,jumpe satu blog ni aja wat cheese tart. sgt menarik tau korang!!!Kat kelas tu dia aja dua org termasuk aku.Kami diaja wat blueberry cheese tart and fruit tart :D.kitarang sama2 hands on la.Gilir2 uli,kacau adunan etc. kalau sesapa nk belaja ,nnt aku kasi contact number akak tu.Dia tggal dekat gombak je pun.Dia bukak kelas pagi weekend dgn public holiday je.Kkol 9.30 pagi sharp start kelas.akak tu pun baik.aku ni bab2 buat kuih mmg fail la.Tak pernah buat langsung.Ni first time aku menceburkan diri dalam bidang bakery .Syok rasanya!!!! memang kene bnyk tanya.maklum la tak paham sgt pasal bakery ni kan.By this week insyAllah aku nk cuba practice buat balik.Kang lupa susah.sia2 je ilmu tu kan. So,kene cepat cepat beli bahan-bahan.
Kat CHERAS,kat mana kedai bakery yg boleh aku beli accesories bakery mcm rozel star,paper cup,whiping cream,cheese etc dgn harga yg murah dr supermarket yeh?help helppp...hu3


semangat :D


yeah!dh ready nk masuk ke dlm oven



hasilnya


fokus..hu3

jeng jeng jeng :D


elmo & kak ayu dr gombak dtg belaja buat :D




21 December 2009

Agar-agar warna warni!!

Sorry lambat update ye.Internet kat umah slow gile.Tak dpt nk update.he3.
Ok last week,aku tlg2 sket mak aku buat agar-agar tuk di bawa ke umah sedara.Kiranya buah tangan untuk mereka la.Agar- agar ney Fav aku tau!buatnye senang je ekceli.tapi aku malas.so dh alang2 mak aku rajin ney.Aku pun merajinkan la diri ku ini untuk tlg :P (ape nye anak dara la kan..malas sgt..hu3)
Ok sila lihat k gambar dibwh ini... :D


















*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*








TADAAA!!!!DH SIAPPPPPPPP :D






17 December 2009

Baju2 batik in the house!!!~

Yo wassup my nigga...ari ney agak ceria sket.sebb esok cuti kan.yahoOOo..leh berfoya-foyaa..
Sesampainye aku kt ofis pagi td,collogue aku (betol x spelling tu..hu3) terus buzz aku die ckp

" makcik, sy ade bj batik .nk tgk tak?" aku ckp la.ok.masa lunch nnt aku tgk...

Lunch pun tiba....die pun dgn serta merta dtg ke arah aku. and tunjuk2 koleksi2 baju2 batik die.Import dr Jawa u...jgn main2. Tapi serius lawa tau!!!batik2 tu dierang jahit jd dress,baju ala ala komono sume. Untuk yg kerja dekat government, korang patut beli tau koleksi2 derang ney.sebbnye korang kene pakai baju batik kan.(aku lupe ari ape).nanti kalu blog meke dh siap,aku akan war war kan disini ok!!!menarik tau!!!kene support member beb!!!
Aku pun ade berminat jugak la sehelai dua.tapi tgh pikir2 nk beli ke tak..he3


eceh!!ape gaya ntah aku nkbuat...sile jgn kutukkkk...







sile jgn muntah ok!!!!mcm buwok plak posing kat dlm toilet..hu3.Ok tak?ade gaya jd model tak??wakakaakak!!!~

15 December 2009

Only happens in Malaysia



I just read this....someone sent me this. lawakkkk...hu3..njoyyyy ya!!

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)


hu3...bodo gile kannn....mebi antara korang pernah tgk lawak ney kn..~

Bengang nak mamps





Ye!!pagi2 tadi aku sgt marah+bengang pun ade.mana taknye pagi2 aku smpai terlambat gi ofis. sampai je and duduk je kat kerusi,tiba2 team lead aku ckp account manager and boss aku hantar email saying that aku wat mistake lagi.punye la berasap aku mcm muke kartun kat atas tu. boleh plak boss aku ckp mcm ney

p/s : nama bos and email boss terpaksa erase untuk mengelakkan segala kesulitan..ha3

aku ape lagi,hangin la.kenapa la nk tuduh aku anta salah.Padahal,mmg betol pun.Last2 aku reply blik,baru die paham situation yg sebenar.Tapi aku still kene standby juga mental,jiwa dan emosi aku.kene face to face dgn die ari ney kene soal jwb dgn die plak...aiyohhhhh!!!!

14 December 2009

elmo teringin nk pakai skirt!!!!!

Nak dipendekkan cerita,5 tahun study kt University,aku tak pernah pun pakai skirt kat campus.jeans and baju kurung je la attire aku ke class.Aku start pakai skirt masa aku internship je.Itu pun sebb company aku tak kasi pakai seluar.Nk dijadikan cerita aku ade la sehelai dua skirt pendek and panjang yg dh lama gile simpan. So ,kt sini semua bleh buat kesimpulan aku ney mmgtak bnyk skirt la.he3.
Kalau korang nk tau,aku sebenarnye teringin tau nk pakai kirt.Tapi ape kan daya,konon2 tak nak nmpak mcm pempuan sgt!(padahal mmg pempuan kot kan hu3).Aku ney perangai pelik sket.aku niat kat hati aku,bile aku dh dpt bf,baru la aku akan 'cuber' pakai skirt labuh.Ntah ape2 ntah aku dulu.nak pakai skirt pun kene cube2 ke kan.
Ha skang aku dh ada encik kekaseh,still tak pakai skirt lagi.padahal aku dh ade sehelai skirt kaler putih,pada aku cantik la.tapi x tau nk pakai masa bile.hu3.Kenapa r ngn aku ney kan.encik kekasih selalu je suruh aku pakai.Sebb die suka tgk aku pakai skirt.(ntah bile die tgk aku pakai ntah,imaginasinye laa konon2..hu3)Tapi ntah la,aku nye taste ney pelik2 sket.sebb aku suke skirt2 yg jarang org pakai kat Msia ney.ha3 .(poyo tak..ha!!)
Skang ney mood aku nk mencari skirt tiba2 ada plak.tapi kat mana yeh nk cari skirt mcm sume di bwh ney.....


aku nk sebijik mcm ney,simple je...pakai pegi dating..alahaiiii...hu3


yg ini plak,konon nk gi pantai...cewahhh!!!nice kannn....


ini pun susah nk cari.aku suke combination colour die.menarik!!!


kalau yg mcm ney,klo ade function bleh pakai.suke design die!!!


kalau yg mcm ney.mebi ade jual kat sini.Tapi harga pasti mahal!!yg murah nye takde ke beb? :-s


wow!!!cantek kan purple die???


wow!!pakai skirt ney gi ofiss..menarik kan??he3


my fav colour!!!hu3.mcm heavy sgt takklo nk g dating pakai mcm ney??korang berani tak pakai hu3



smart nye kan!pakai skirt mcm ney.all black.

skirt yg mcm ney,mmg bnyk org jual kat sini.Tapi susah nk jmpe yg pjg nye,salu yg aku jmpe,sumenye senteng je..Sbb kaki ku pjg.so I need long skirt.nanti bleh nmpak slim and tinggi tau :D


tapi kalu dpt pakai mcm ney pun ok kan!!!simple gileeee.....hu3


sorry sume.ney bukan long skirt.Tapi saja nk kasi korang tgk.Lawa kan skirt die.combination colour die.Cantikkkk!!!style ini pun susah nk cr.betol x??


Haihhhhhh...mcm mana yeh...niat dihati nk ubah style, pakai long skirt 2010 ney....rasa2 dpt tak cr yg cantik2 nye skirttttt......help me to find out a place yg jual long skirt yg murah tapi cantik guysss...hu3

13 December 2009

Sabtu yg panass!!!~



Hari ney cam biasa ade org kawen lagi kan and aku kene teman nurul g umah mmber die tunang .Ekceli memula aku tak sure nk g ke tak wedding mmber tu sebb x dpt invitation card pun.jes dpt email je dr tuan empunya majlis.Tapi takpela,mebi die bz kot.tanpa melengahkan masa,apelagi kami dgn tak sabar2 nye gerak la ke cyberjaya tu.. hua3.sesampainye kat sana dh kol 1.tapi batang idung mmber2 lain pun tak nmpak lgi.pe lagi,kami x jadi la turun lu.kami g dulu umah mmber yg nk tunang tu. <tapi tu bukannye mmber aku pun,mmber kpd kwn aku tu>. Sampai2 nye kt umah tu,majlis mmg dh mula dh,aku dgn muke tak malunya,snap la gamba2 org yg sedang bertunang tu,snap plak gamba2 hantaran die.Memang muke tak malu tol!!dah la bukan kwn aku,berani la pulak buat centu kat umah org..hu3.Ala bukan ape pun kan,saja je ambik gamba.nk ambik ilham.klo sendiri bertunang kang,senang kan kan kan..ahaks!!!ha3.tapi serius,majlis simple je,tapi menarik.Lauk2 mmg tak bleh nk ckp ape la,panas2+ sedap gile doh!!!

ni mmber aku nye opismate tunang,bukan mmber aku pun.tapi selamber je gi,janji dpt makn!!ha3

Tiber2 aku pun nyebuk sekali join bergamba ;))


sempat curik2 snap,muahahaha:))

Pas kiterang makan segala bagai,kiterang terus shoot gi cyberjaya.Gile panas nk mamp* .Tak tahan gile.hu3 samat aku pakai semi casual. . Konsep wedd mmber aku ney ala2 konsep garden kot.mebi die wat ala2 low budget nye. tapi still nice.aku suke pelamin die,simple je aku tgk,PUTIH. :D

simple tapi menarik kan pelamin die

bersama pengantin

kami pulak bergamba di pelamin...hu3

kami yg single sekejap .< encik kekaseh masing2 tak ikot,yeay!! ha3>

yeaaaahhh lepas berphoto kami pun pulanggggg ~

Balik je dr umah....aku pun dating ngn encik kekasehh ku.....sonok jeeee semlm..kami gi usha2 YES!!!!mmg murah2..!!!itu je la nk membebel...nk tdo dah...gudniteeeee~

11 December 2009

RAMLEE BURGER



Apesal ari ney aku nk citer psl ramly plak??he3.ekceli,ari ney dpt makan ramly burger.Satunya2 burger yg aku suke.hu3.FYI,aku ney tak makan burger2 fast food tau.sebbnya ntah la.sebb bau burger
tadi lepas je blik dr keje,
lalu depan gerai burger tu,apalagi,kasi burger ayam sato bang!!!yahOoooo dapat makan lagi sekali..gumokkkx la aku pasni.wuuuuuu~ . tgk laa pic aku makan yeh kwn!!!


nyum3. menyelerakan??



muke ngidam nk makan burger




encik kekasih pun nk posing juge!!

LATELY SGT SUKE TGK!!


Cantek tak gamba kat atas tu...sgt classic kan!!!Dulu aku suke tgk org yg cantik2 dgn bermacam2 style rambut,colour rambut segala bagai la. Lately aku lebeh cenderung or suke tgk awek2 yg pakai tudung,pakai selendang menutup aurat sume ney.nampak cantik jee.Adekah ini satu pertanda bahawa jeng3....
Tapi serius r!!aku suke smpaikan setiap kali nmpak kedai jual tudung,mesti aku akan beli sehelai dua.Yang paling aku suke beli selendang.Sebb selendang senang nk pakai and selendang senang nk bentuk dekat muka ku yg bulat ini.he3.Lagi satu,aku lsuke tgk org2 arab pakai hijjab,kat msia jarang org pakai mcm style meke tu kan.
Nak tau tak,kadang2 aku ade gak teringin nk beralih arah..tapi cik kekasih salu pesan jgn nk beralih sebb nk cantik.>Tapi,betol jugak tu kan.Yg penting kene clearkan hati and minda kite dulu.kene niat kiter nk bertudung sebb tuntutan agama ye tak...InsyaAllah satu hari nnt......:)



suci jee muke minah arab ney..

cantek kan jubah meke!!katner nk cari?klo sesapa tau inform me yeh!


cantek and style je kan

selebrity msia pun dh pndai bergaya kan!!

ya ampun!!rasa2 kalo pergi keje macam ney,kene ngorat tak??ha3!!

klo keluar jalan2 pakai mcm ney..gile simple tapi menarik je kan!!

pengacara tv-farah adeeba. Sapa bleh bg tau kt aku,'tongcet' kat belakang finaz tu mcm mana nk buat yeh?ke mmg rambut die pjg,lepastu die sanggul tinggi2. help me pls!!teringin nk buat 'tongcet' tu.ha3



Ok lastly jeng3 terimalahhhhhhh........pukulan drummmmmmm...#%$&^$&&*^^$
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Testing2!!me with selendang!!ha3.en kekasih yg suruh pakai kejap.ney konon2 nk try pakai kat khayalak ramai.tak smpai satu hari pun pakai.Sejam je pakai kat mamak.ha3!!