27 February 2010

BAJU...BAKUL..BUNGA....MACAM2 ADA


sekadar gambar hiasan


Hari ni,lepas je lunch ,aku bersama kekaseh cecepat pergi ke tailor kesayangan ku,maksik syida ukur baju tunang ku.Yeah, settle jugak akhirnya, aku buat baju kurung moden je, kain kipas kot. InsyaAllah kalernya teng teng tenggg.Keep it as a secret dulu k,nnt baru reveal :p .Yg pasti bukan kaler merah( Fyi,aku fanatik dgn kaler merah ok:) )
Nak dijadikan cerita, tiba2 makcik tu kata aku macam dah berisi. Alamak! ape dah jadi dgn diri ku ni, kemain semangat dok makan je kan sekarang, tak hengat dunia dah,hua3.Tak boleh jadi, start bulan 3 kena jaga makan. Aku tak amalkan diet yg tak seimbang ya just jaga makan elok2 je :D Ok ok enough talking bout berisi.
Lepas tu, kiterang menuju ke Chow kit, tempat aku beli bakul untuk isi hantaran tunang. Kami kesana untuk tukar design bakul yg lebih besar sikit ,tersilap beli ri tu.

ok ini bakul yg silap beli ri tu,kecik. now dah ganti dgn yang baru, nanti baru uplod k :)

kenapa Chow Kit? Kenapa bukan Nilai? Sebab nya, mmg rezeki kami nak beli dekat sana,beli je la kat sana simple as that :). Kalau pergi dekat nilai, dah la jauh, mahal pulak. Lagi pun kedai dekat Chow Kit tu pun wholesale, barang mmg la tak bnyk, takde la aku rambang mata nak pilih kan kan.Lagi pun,Aku bukan nak buat hantaran nikah, untuk tunang je pun. So, simple2 je la.Sekali lagi.....BERSEDERHANA saja :)

Then, kami menghala ke Semua House (GroundFloor), survey bunga yg nak di-deco ke atas bakul tu. Sory bahasa aku kelam kabut.hu3. Aku just survey2 je, planning bwk mak aku gi sini, pilih design bunga ape nk tarok dekat bakul tu.. Yeahhh...aku dah ada idea....Happy :D
.
ape ntah nama kedai ni

mebi pihak kekasehku nk guna bakul yg ini kut ?


aku punya MAYBE nak buat ala ala mcm ni.:D

MAYBE color ni dr pihak aku..ngeh3

Then, dgn tidak bersyukur dan tak puas hatinya, kami yg jakun ni pergi jugak ke SSF. First time jejak kaki kat sana. Teringin nak tgk apa bezanya quality bunga disini dgn kedai lain.Owh yeahhhhhhhhh...mmg lain. Sgt berbeda ya ibuk ibuk bapak bapak. Bunga2 SSF agak cantik dan mmg berkualiti. Normally, barang yang berkualiti harga pun mesti best kan kan kannn. So paham2 je la, aku yg kedekut ni pasti akan reject SSF.....So kami pun pulang saja. And happy dh dpt idea macam mana nk deco bakul yang baru ni. wehOooo~


SSF






kekaseh

me

Malamnya pulak, kami jumpa g client kami, bincang pasal bisness.cari duit untuk future......Dia pun ckp aku dh berisiiiiiiiiiiiiiii..........adoihhhh...mmg keneee diet niiiiii...Jom dieettttttttt gengggg!!!~ :D


YA ALLAH,PERMUDAHKANLAH URUSAN HAMBAMU INI, AMINNNN

6 comments:

embun d tengah malam said...

nice

helena's said...

tetibe rasa jeles plak..bleh tak?

haahahahhaa

elya nak bertunang cikhel jeles..apa kes?

hahaha

yusrizal said...

hai dik, bila nak tunang nie? n apa bisnes yg awak buat?

Nazatul shima said...

beznye perasaan nak tunang nih..hehehe..:D

thezaila said...

bunga bungaan si SSF sangat chantek... nampak mcm bunga hidup..
mmg dambaan hati bunga2 itu

ElyaElmo said...

@embun : thanksss

@cik hel : takpe cik hel..jeles secara sehattt takpeeee k....cepat2 tunang jugakk cikkk hel :D

@kak yus : tunang tak lama lagii...tunngggguuu..ha3 .buat biz kecilan2..partime jeee..he3

@ cma :bestt ke??ha3..best laa kot yehh..tapi nevessssss :P

@the zaila :aah lawa2 bunga sana..tapi nnt laa...bilaa nikah kang baru gi beli bunga kat sana..skang tak perlu laa kott kan kan