05 February 2010

Bertunang?

Tahun 2010 ramai kawan2 aku yg akan melangsungkan perkahwinan,ade yang nak bertunang dan lain2 lagi.For me, aku memang teringin jugak la nk bertunang2 ni.Ye laSebab masa kakak aku dulu, dia tak bertunang pun.katanya membazir.. Kiranya dia bertunang kejap je la sebelum nikah tu.
Sekarang ni aku cenderung suka tengok2 mini-mini pelamin untuk bertunang2. Kalau dulu org lebih suka hiaskan bilik tidur kan. Tapi sekarang zaman dh berubah,org buat mini pelamin je. ( member aku ckp sebb malas nk kemas2 bilik,so org buat style mini pelamin dekat ruang tamu,betol ke?)

Aku ni bukan apa,nak dpt semangat nak bertunang tu. Yang pasti kena buat budgeting la lepas tu.Sebab tu tunang ni biasanya org buat secara kecilan dan bersederhana sahaja. Kalau yg mampu tu, mereka mungkin lebih cenderung buat secara bersar-besaran,ada yg buat dekat hotel bagai,kat restaurant. Aku pulak?dekat rumah sudey :D
Ok kita usha2 mini pelamin yg simple tapi menarik.



Kalau korang nak sumting yanag cantik + glemer, Korang boleh try hasil kerja tangan arma. Aida gadis melayu tu pun guna khidmat dia. Mesti harga dia pun cantik kan..hu3

Yang ini pun aku sgt suka. Cantik dgn bunga2 dia tu kn.Simple je. Ni hasil tangan dr Kerja kahwin collection.

Ni pelamin dari azika collection, cantik and simple je.Tapi tak muat la kalau letak kat umah aku.sebab umah aku kecik je.hu3


Ni pelamin dari merisik galeri. Gf kawan en kekasih saya yg buat. Design dia pun cantik je. Korang bolah cakap budget korang berapa,and dia boleh buat.

Kalau yang ini, dari butik De Nshima, boleh tahan jygak. Sebab aku suka jenis yang simple2 je.


Ok ni last. Aku jumpe dekat Rass Deco . Boleh tahan gak la. Tapi kalau aku nk kurangkan sikit bunga2 die tu. Nak bunga yang kecil2 je :D

Ok kalau korang ada idea or website yg best. Kongsi2 la ye :)

1 comment:

Aini Amir said...

try bukak ni http://nurularbeecreation.com/nurulblog/