24 February 2010

MERAH NYA MAK NGAH




Just nk share dengan korang sumthing.Jeng jeng jeng.... Perasan tak ramai antara kita tak berapa berani memakai gincu warna merah,kenapa yeh?Rata-rata make-up artist dekat Malaysia ni pun ,mereka selalu gunaka gincu warna pink (sorry kalau aku tersilap, ini berdasar pemerhatian ku saja). Bagi aku la, kalau make-up artist pandai memainkan warna merah pada bibir b2b, mesti cantik kan.Tapi ada sesetgh b2b yg request tak nak pakai lisptik kaler merah. Korang mesti pikir,

"alaaa....aku hitam, mana sesuai pakai lisptic kaler merah..."
" eee..merah macam pondan je..."
" isk..taknak laa..mcm b*itch je..."

atau pun takot org lain perli macam ni
"amboi...merah nye mak ngah...."

Eh helo korang sume :D...actually kan,merah itu sgt seksi ok!!~Aku mmg suka gila dengan warna merah. Tapi aku bukan la ckp berdasar kan itu. Aku ckp berdasarkan fakta..he3 ( ecewahh) :p

Actually nak pilih warna gincu adalah terpulang kepada cita rasa individu masing-masing la kan. Fyi,disebalik warna pilihan korang tu,mewakili sikap dan peribadi diri korang sendiri. he3.Normally hanya awek yang berani selalunya memilih warna yang terang dan garang seperti MERAH untuk menyerlahkan lagi penampilan diri mereka dan menambahkan seri wajah si pemakai.(aku tak ckp la kalau pilih warna lain, wajah x naik seri ok) .Aku tau ada awek yang menggemari warna yang lembut seperti pink, coklat dan sebagainya. So, make up artist pun kene buat berdasarkan request drpd mereka la.And ada gak yang selesa pakai lip gloss je. So,terpulang kepada diri masing masing kan. Aku just nak share je :D Ini aku dpt darpd sumber2 tertentu. Hope dpt membantu korang..he3


Lip Gloss Tanpa Warna
Menjadi pilihan bagi mereka yang ingin kelihatan natural dan simple. Kerana korang hanya memilih lip gloss yang mengikut warna bibir. Personaliti si pemakai,korang gemarkan hidup yang aman damai dan senang cerita SEMPOI!!~

Warna Pink Berkilat
FYI,warna ini mencetuskan kesan seksi dan sgt mempesona kepada si pemakainya,awwww!!~.Awek yg berkulit gelap ataupun cerah sesuai je . Awek yang memilih warna ini dikatakan seorang yang romantis dan berjiwa penyayang. Korang ju tak suka mencari masalah dengan orang lain. Tapi..tetapiiii...... korang ini agak sensitif sebenarnya walaupun kadangkala dari segi luaran seolah-olah mereka ini nmpak macam tak kesah or konon2 cool je ..he3

Warna Coklat
Sapa yang suka warna ini,korang mmg jenis yang tak suka terlalu menonjol dari segi imej. Bagi korang, bakat dan keupayaan diri adalah perkara yang lebih penting.Korang mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan dari segi emosi pulak, ok!!maintain and stabil je :D. Korang merupakan simbol kesetiaan dan boleh dipercayai.

Warna Ungu
Mereka yang memilih warna ungu adalah seorang yang sophisticated dan mempunyai pertahanan diri yang jitu.cewaahhhh!!~ Korang berpegang kuat pada prinsip diri sendiri dan tak takot dengan orang lain. Warna ni bukan semua org berani nak pakai,ia memerlukan rasa yakin yang tinggi untuk memakainya!

Warna Oren
Awek yang memilih warna ini adalah seorang yang berkeyakinan tinggi(sama seperti Warna ungu ), komited terhadap kerjaya/pelajaran mereka. Korang lemah lembut orangnya tapi memiliki sekeping hati yang keras.Sometimes korang jenis yang tak mahu kalah, sanggup bertengkar demi mempertahankan pendapat.

Warna Merah
Jeng jeng jeng...warna merah menjadi pilihan awek yang suka menjadi perhatian ramai dan punya keyakinan diri yang tinggi. Selain itu korang tidak suka diperlekehkan oleh orang lain. Senang cerita jangan cuba nak main-main dengan korang la. Buruk akibatnya nanti! Tetapi, seganas ganas nye awek gincu merah ni, mereka tetap memiliki hati yg baik.





jesica alba memiliki tona kulit ala ala macam kulit melayu, manis je calit gincu merah



Ok. Aku bukan nak cerita pasal fasha k. Just nk tunjuk dia pun pakai warna merah.( fyi,kulit dia pun ala ala sawo matang gak)

Ni member aku yg baru je nikah last week.Tu sentuhan dr makeup astist AyangKamell. Fyi,aku mmg suke gile dgn sentuhan dia





7 comments:

sasha* said...

i mmg tak suka merah.takde baju merah apatah lg lipstick.cuma ada lipgloss strawberry saje macih :P

psst : i tak berani pakai merah sbnrnya huhu

helena's said...

sama..tak berani pakai merah.tp sangat suke kaler merah,,

cikhel pakai pink!weeewit!haha

Mrs Drac said...

mmg suke lipstik merah..hihi..tapi pakai sikit2 je sbb lipstik merah skt pun da beseri..kdg2 pink nampak pucat..sheer strawberry Loreal tu cumel..huhu

ElyaElmo said...

@ sasha - he3..itu laa i pun tak berani. tapi hopefully dpt pakai one day..masa kawen..ha3...

@cik hel - cik hel pakai pink kan!!sweet sweet gituuuu :D

@mrs drac - elyaelmo pakai lip bam jee...hua3...

embun d tengah malam said...

:P

yus said...

i ska lip gloss jer... ringkas

ElyaElmo said...

@embun : :p jugak ha3

@yus: ha3..saya suke lip bammm :D