08 March 2010

ALHAMDULILLAH REZEKI

Alhamdulilah rezeki.....
kekasih ku dpt free voucher from his fren. Dapat voucher Tomei 70%+ 2%. Yahooooooo!~best best.Vocher tu valid smpai 31 March ni. So by this month dah kene guna. dug dig dug dap......nervesss nye sayaaaaaa :D
Last week sempat gi usha dekat Tomei,Subang parade. saja2 survey2 harga la kan. Tapi aku mmg berkenan dekat satu cincin ni, tapi mahal nk mampus!!hu3.Kalau gune voucher tu, mmg dpt price yg best la.Tapi still mahal ..tak tau la kene berpuasa berapa hari kekasih ku nnt..ha3. Gamba cincin tu lebih kurang mcm kat bawah ni.(Sorry aku lupe nk ambik gamba cincin tu)

ok tak?hu3. Tapi harga mahal nk mampus...hu3

Sekarang aku tgh consider,nk beli emas putih ke? emas yg berbatu biru ke?berbatu merah ke...ijau ke...ok2 cukop2....





Kalau ring mcm ni,dah biasa org pakai untuk tunang kan..aku takmau yg mcm ni...(demand tggi ha3)

patern ni pun dh biasa org pakaii.....


Yang ni cantik, jarang gak org pakai mcm ni gak kan

Macamni jarang org pakai gak kan? ada 3 batu, maksud die I luv u ke yeh?


ada tak kedai cincin yg offer bwh seribu untuk cincin yg patern mcm ni??

lain dr yg lain.......ok gak kan?

yg mcm ni too simple kan??

Since aku suka merah, cantik tak pakai cincin tunang kaler merah mcm ni...ha3

atau yg mcm ni???sweet2 je kann...tak nmpak heavy...tapi mama mesti marah klo aku pakai mcm ni...


tapi aku suka patern mcm ni..batu kaler biru....tapi aku nak emas, takmo emas putih...tapi mcm susah nk cari je....

ha mcm ni laa..tapi ni simple sgt.....mcm org tua nye cincin pun ade..hu3



ni sekali dgn white pearl, cool kan!!? mesti mahal gile yg ni..tapi aku mcm tak pernah jmpe jugak patern mcm ni dekat tomei..



yg mcm ni sgt styleeeeeeeeeee!!!~seriuss lawaa....tapi tak pernah nmpak jugakkk..berapa agak2 nyee yeh?engagement ring mcmni tak over ke??ha3



p/s jgn beli cincin dekat Tomei KLCC or shopping2 mall yg besar2..derang nye price mahal...hu3



12 comments:

Cik aiNa said...

haaa..mintak! aina nak buat beli cincin kawen ..haha

chipshana said...

pilih jgn x pilih cik elmo =) yg whitegold batu biru sumpah lawa!
ai nye cincin mrisik aritu yellow gold pon design agak rare n cincin tunang white gold.berjam2 dok kt HJ sbb rmbang mata mcm nak amik sume haha~

[dG] said...

perghhhhhhh~ bpinar mata tgok cincin2 nie~ XD

Cik Belle said...

hui, bestnyer dapat voucher 70%. pilih yang paling terbaik la. hehe

ellfazira© said...

goshh! u buat ai giler cencen plak neh..wakakak;p;p

ElyaElmo said...

@cik aina: ha3...x boleh!!nak beli cincin tunang..ha3

@chipshana : lawa kan whitegold batu biru tu...mmg sukeee pun!!!tapi kang tak sedondon ngn cincin risik mcm mana??hu3

@Dg : klo tgk kedai cincin berpinar tak mata sis??ha3

@cik belle :aah itu laaa...tak tau cene nk pilih cincin sebenarnya...hu3

@ellfazira : i luv rings!!!! perlu jadi gileee okkkk untuk memilih cincinnnn!!~org2 disekeliling kita akan peka pasal cincinnn gakkk..ha3

ElyaElmo said...

@cik aina: ha3...x boleh!!nak beli cincin tunang..ha3

@chipshana : lawa kan whitegold batu biru tu...mmg sukeee pun!!!tapi kang tak sedondon ngn cincin risik mcm mana??hu3

@Dg : klo tgk kedai cincin berpinar tak mata sis??ha3

@cik belle :aah itu laaa...tak tau cene nk pilih cincin sebenarnya...hu3

@ellfazira : i luv rings!!!! perlu jadi gileee okkkk untuk memilih cincinnnn!!~org2 disekeliling kita akan peka pasal cincinnn gakkk..ha3

cik yana said...

tgk byk2 nnt mesti mata terus jadi cam rabun rabun ayam.hehe! =) semua cantik2 skrg ni..mmg susah nk pilih..haishhh..

sasha* said...

bestnya.i kalau dibg pilihan nk ulang semula beli cincin lg haha.diamond wajib tau yanggg

ElyaElmo said...

@cik yana :mmg susah pun nak buat pilihan..kene ikot kemampuannn bakal jugakk...hu3.

@sasha :oo yekee.....mmg suke diomond tapi..hu3

Q said...

Hi Elya,
for me kan, kalau I jadi u I pilih yang ada lebih dari satu batu..hihii because unlucky me leh pki cincin yg ader satu batu jer..sbb saiz jari sgt kecik..huhuhuu but yang batu 3 and 5 tu dah rmi jgak orang pki..my untie got both of them..

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum elya,

thanks dear bagi info yang laaaaaast sekali tu. saya sedang cari idea nak beli cincin kat mana ni.

my sweetheart suka tomei. haruskah ku google all branch tomei di shah alam/ kl.

or kamu boleh advice saya. hihi.