26 March 2010

Model Konon!!


gamba hiasan

Lately, ramai photografer yang tumbuh macam cendawan-cendawan yanag subur diluar sana.



Photogafer ramai, tapi susah nak cari yang memang berbakat. Ada yang mahir dalam menangkap gamba potrait. Ada yang mahir snap gamba pemandangan. Tapi itu la, ada gadis sanggup gamba2 mereka di-snap oleh photografer2 tu. Disuruh berposing2 seksi-seksi pun tak kesah. Adoiyaii....Mana maruah kalian beb!!
Korang Paham tak maksud aku??Mesti tak paham kan

Apa yang aku nak sampaikan ialah,sekarang ramai awek- awek muda yang konon nye perasan macam Model. Senang cerita perasan cun!!!wahahahaha.Apabila photografer offer nak ambik gamba mereka,(padahal sekadar nk buat portfolio je) terus mereka setuju, walaupun tidak dibayar satu sen pun. Photogarafer bijak bermain dengan kata-kata.Konon2 nya peluang mereka cerah kalau dapat jadi model nanti.

Kadang- kadang bila aku tengok-tengok balik gamba- gamba awek2 yang konon2 nya Model ni. Tak de la lawa sangat. Nak harapkan body pun, takda la sexy pun. Kesian betol!tak pasal pasal dipermainkan oleh photografer2 dekat luar tu je.
Terus terang,aku kesian sebenarnya. Iya la, disebabkan nak kejar glemer, mereka tak tahu malu, dedah sini dedah sana. Padahal nak harapkan muka tak da pun layak jadi model. (bukan aku nk cakap aku ni layak ok!!hu3)

Lepas tu, bila orang komen
" wahh..seksi nya..."
"wahh mantap..."
"wahh...fewiitttt"

Then jawab "Thanks"

Hahahaha...helo!!common girl, adakah seksi yang macam tu kamu mahukan.
Bila disuruh pose seksi tu, bukan seksi tau. Itu mcm ***** . Tapi serius la. Aku kesian sangat dengan awek2 sekarang. haihhh.Kalau nk sgt jadi Model, gi la register as a Model dekat agency2 Model tu. Bukan dengan Jadi Model Murahan mcm tu.

Sorry ya. Aku ni bukan la alim sangat. Sekadar nk ingatkan je dekat Awek-awek muda dekat luar tu. Ukurlah baju di badan sendiri. Tak usah la dok tayang asset anda tu kalau tak lawa. wahahahahaha!!!~

Sekian. Jangan marah ok!!




Ni Baru Model seksi yang cantik :D


17 comments:

♥dG♥ said...

xyah jd model la~ jd fotografer pn ckup~ hehe

cik aiLebiu said...

wahhh! entri yg sgt menyucuk kepada aweks dan sgt makan dalam kepada photographer2 d luar sana...huhuhu...

Xora said...

saya suka post ni :D

PurPLe LaDy said...

agreeeee sgt! photographer tumbuh macam rumput dah sekg.. merata2 ade. hehe

.::WaNiE::. said...

saya tak cantikk

xno org amik gambar sayaaa

hahha

ellfazira© said...

mmg haku ckup mnyampah dgn model2 poyo nehhh!!!posing maut muka mcm taik!!mulut muncung mtk dicium, bontot terbonjol mtk di ape ntah.fuhh!jhtnye mulot.huahua;p;p oopsie.

ElyaElmo said...

dg : hak3....itu rr...bleh tgk free..ha3

ElyaElmo said...

cik ailebiu : alaa..maaf laaa i saja2 tuliss...hu3

ElyaElmo said...

xora :post sebelum2 ni tak suke yeh..hak3

ElyaElmo said...

purple lady :kannnnnn...susah nk pilih

ElyaElmo said...

wanie : semua perempuan cantik...:D

ElyaElmo said...

ellfazira : cik...sabarr naa..amboiiii amboii amboiiii

Abgbent said...

Salamelekom, wbt cik adikku 2E yang Manis % Lawa. Memang betul tu... Terpegun juga abg menelaah entri ini. wah! wah! pandai sungguh adikku 2E ;)

Kecantikan dalaman barangkali lebih utama sebab fotographer yer merakamkannya bukan calang-calang hebatnya. Pastilah teman kita yang berada di kiri dan kanan sepanjang masa.

ElyaElmo said...

abg bent :ha3!!ya betolll..entry ni ntah mcm ape2 jeeee

embun d tengah malam said...
This comment has been removed by the author.
embun d tengah malam said...

memang ramai photografer..tapi yang tak bertauliah pun ramai..hehehhe..sekadar suka2..

boleh ker nak ckp mcm ni?

disebabkan photografer pun dah banyak skang ni..dia pun offer la model yang konon hawt..model yang anggap dia hawt ni mesti comfirm nak..hahahha..aper aku ngarut ni..

boleh ker nk ckp mcm ni?

Cik aiNa said...

ye btol..sokong. baik kite jadi photographer kpd diri sendiri..heeh. *syok sendiri..