16 March 2010

Nasi Lemak Kuning






Pernah makan nasi lemak kuning ??
Pernah ternampak tak org jual dekat kedai ??he3
Actually, kalau korang g Sabah, pasti terjumpa nasik lemak kuning ni.
Orang Bugis yg pandai buat nasi lemak kuning ni....
Memula aku pelik gak, tak pernah dgr and tgk pun..
And last week kekasih ku tapau kan nasi lemak kuning yg dibuat oleh ibundanya..
terharu aku kejap...ingat jugak nk bg aku rasa.....

Nak dijadikan cerita,bila aku tgk nasi lemak ni....rupa macam nasi ayam pun ada.
Bila aku cuba menikmatinya...
Ya Allah!! Sedappppp wehhhhh...Seriousss sedapp.....bukan nasi ayam pun k. Memang nasi lemak.
Nanti aku nk try buat sendiri pulak laa....ambik resipi drpd ibunda kekasihku....
ahaksss!!~( bilaa la nak buat kan??)

Kita Layannnnnnnnnnn je gamba k



yeah!!i have managed to finished it. Tanpa bantuan si dia.muahaha!!~


p/s sorry laa..lately asyik letak entry makan je!!!hua3


7 comments:

sasha* said...

bakal mertua u org sabah ke?first time ni tgk nasik lemak kuning

mizara said...

nampak sedap..resipi nak gakk huhu

Mr feckry said...

nasi ayam la tu

ElyaElmo said...

sasha : dulu dierang duk sabah..skang dh duk sini...elya pn 1st time tgkk.dpt rasa lagi..hau3

ElyaElmo said...

mizara: nnt elya try mintak blik...ri tu mintak, tapi lupe plak nk jot down..

ElyaElmo said...

mr feckry : bukann ala..iskk isk isk...:p

PurPLe LaDy said...

nasi lemak alor setar pon kuning gak.. sedapppp~ i dah add you dlm link~ =)