31 March 2010

Please Dont Force Me To Do All The Task


Pernah tak korang dimarahi oleh boss?
Aku pun pernah je...
Tapi kali ni kena marah, sampai aku rasa sgt sebak...
Tak tahan sangat..
First, kena marah masa nak balik keje...
Cuber korang bayangkan, dah ready nak balik rumah,
boleh dia hint2 aku suruh aku stayback..(hint sambil marah2 mayb ade staff yang lain nmpak)
Memang tak la aku nk dgr cakap kan..
Ye, aku memang bukan workaholic!!!hu3
And aku tak suka ramai sgt orang suruh2 aku buat itu ini, tapi tak bayar gaji aku setimpal....

Then pagi pulak, tiba2 disuruh buat report yang aku sendiri tak pernah buat.
Memang aku ni belaja finance, tapi bukannya semua report aku boleh buat kot!

Bila boss aku sendiri dah menunjukkan belangnya,
tak pasal aku sebak lagi...
Nak ajar orang, ajar laa betol2
Aku ni jenis cepat blur...
And kalau tak suke nak ajar staff berulang2 kali...
Sila jangan jadi boss!!!
Kalau boss aku baca entry aku ni,
aku nak kau cube paham sket perasaan staff kau...
Jangan nak staff buat kerja cepat je...
Cuba paham apa masalah staff ko sikit k!
And memandangkan zaman pun semaken canggih,
sila review balik gaji-gaji staff korang,
tengok balik sesuai tak sesuai dengan economy sekarang.
Jangan bagi janji2 kosong je dekat staff korang.....

Ok la itu je...
tata~

28 comments:

sasha* said...

sabar u.nama pn bos kan.suka hati je arah2.geram jugak i kalau kene cam u ni.nak suruh stayback tp gaji cmtu je jugak huhu

embun d tengah malam said...

sabar ekk..adat bekerja dibawah orang..chill..senyum skit..p makan ais krim..hehehhehehe

syanaim said...

::huhu..sangat setuju ok..dulu dah pernah kne mcm tu..x suka org tu sampai skrng..nasib x stay lama..::

TaNia said...

hahha.. tania benti kat company lama sbb tu lah.. gaji x setimpal.. hehhe.. let's moving :D

^misz zatie8384^ said...

nani xpnah kena mrh ngn bos..but bos cm sindir de lah..tp time tu cm xtau nk ltak muke ni kt ne tau..die ckp biase je..but mkn dlm woooo..then nani trus tanam kn dlm diri..die ttp bos..so must ade gap la..b4 this cm gurau2 gak..but now..just ckp psl keje je..huhu

cikgadis said...

alahai...
lenkali kalo bos marah, ko marah bos tu balik! hehe

*jangan diikut nasihat ini*

.::WaNiE::. said...

perangai bos mmg gitu

suka mintak sesuatu yang relevan kat kepala otak dia jek

hahahaa..

tapi sebagai staff, nak tak nak kita mesti realisasikan apa yg dalam kepala otak dia tu

tapi sakit jiwa bila bab suruh review gaji mcm2 alasan keluar

Hana said...

takpe.. sabar2.. hope tomorrow will be a better day for you. :)

Nazatul shima said...

waa..sis..ni kalo boss bace statement ni maunye die sound esok pagi...isk3..

chipshana said...

meh i cubet meh bos u tu..haa kauu!!
oke dah cubet pon..cik elmo jgn sedey2 lg oke? =)

♥dG♥ said...

sabar sis~ HUHUHU~

ElyaElmo said...

sasha : hu3..itu rr..now im ok dh kot...my kekaseh sudah slow talk dgn ku..kasi nasihattt he3

ElyaElmo said...

embun : ko belanja laa bleh ?

ElyaElmo said...

nasya : ha3....sempatcabut yeh..nk cabut jugak laa ha3

ElyaElmo said...

tania: kalau ade kosong habaq maii yeh kat sana :D

ElyaElmo said...

nanie : itu laa makan dalam gak ni..tu yg sebakk..lalu air mata bercucuran ..ha3. tapi bukan depan boss la

ElyaElmo said...

cik gadis : hu3...akn ku cuba ikot..hu3

ElyaElmo said...

wanie : thanks kak wanie....

ElyaElmo said...

hana : itu rr...hopefully..hu3

ElyaElmo said...

cma : ha3..tak takott...!!waha3

ElyaElmo said...

chiphana : ok2 cubit ok!!! esok nk tgk lebam dekat lengan die ..ha3

ElyaElmo said...

dg : okok...kene sabar :)

embun d tengah malam said...

ais cream jer aper ader hal..hehhehe

Mr feckry said...

adui,gua rasa parah bos lu ni

asna cute said...

penh jugak merasa tp asna solw talk with the boss. tp quite ar.. mls dh nk keje kt situ..

ElyaElmo said...

embun : ok!!nnt aku tuntut..hua3

ElyaElmo said...

asna cute : kann..mebi kiter pun tak lama kt sini kott..nktry envi baru plak

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

kalu akak suka selit bunga kat telinga nampak cam klasik giler, comel lah