06 April 2010

Tolong Tolong

Siapa pernah attend chinese nye Wedding Ceromony dekat Hotel?
Saya nak tau, mereka ada serve pork tak?
Cuz my fren dia kahwen minggu ni, and dia invite saya.
Katanya halal, sebab dia buat dekat Hotel...
Tapi saya tanya2 kawan2 chinese yang lain..
dia kata halal, ada yanag kata tidak...
Aku serba salah ni..
Orang dah ajak......
hu3

17 comments:

farahfatihah said...

hi elya..biasanya halal sbb b4 order tu hotel akn tnya jemputan utk siapa..kalau dia ada bgtau termasuk yg muslim, sure la halal..tp xtau la kwn kamu nyer wedd cam ne huhuhu kalau takut nak mkn, minum air masak je hehe

sasha* said...

susah nk ckp tu.tp kalau u rasa tak yakin baik tak pyh mkn.kalau dh dtgkan was was haram yang :)

Atiqah Adnan said...

setuju dengan farah~
no worries darl..
enjoy ur day k..

.::WaNiE::. said...

beb, most hotel tak halal ok!! because wine is one of the main ingredient.

Ok canie, ko cek hotel tu hotel ape ko call up la tanya ada halal certificate ke ape okeh :)

dont pening-pening

kalau was was pun, ko makan benda yang ko sure safe

asna cute said...

tnya dia amik hotel mane? pastu call hotel tue sendiri tnya event kwn tue ada menggunakan ape2 brg yg bukn halal x utk masakan.

MaeVin said...

The hotel is at where? Normally if chinese wedding ceremony they'll sure pork. Cause it seems to represent some good sign in the chinese perception. But no worries, if they invited you, means they'll prepare another table/menu for the muslims. As we're in multi-race country, we care about each other and respect different custom/tradition from different race.

! MALAYSIA!!! ^_^

MaeVin said...

1*

sk said...

betul elya, better tanya terus kt hotel tu halal ke tak. i've been to a chinese wedding, n makanan pun chinese food. tp mmg dijamin halal. just for the doorgift jek i tak amik sbb the groom's family ckp coklat tu contained wine.

missbutterfly said...

my colleague lg bagos..xinvite trus bcos non halal..

♥dG♥ said...

xpun, dtg je wedding tu tp xyah mkn. slmt~ HEHE

kay kamal said...

sometimes they do ade table khas for muslims. u can ask

ellfazira© said...

alaa gi je elmo..klu rse cm pork xya mkn..buat muka..hahaha xdelaa...jst njoy ur fren's wedd..xslh gi tp careful la mse nk mkn..maybe u cn politely ask d waiter ke kn hehe

embun d tengah malam said...

dun woory cik elmo..mereka juga mesti paham..yang dorang jmeput org islam juga..hehhehehe...tapi kena jugak hati2,,aper2 pun have fun

aCik GeE cHoMeY said...

biase nyer halal la...coz dorang akan buat jemputan dari berbilang kaum kan...so boleh la makn...bukan setakat cina jer..melayu n india pon ade....kalu nak lebih kompom...tny hotel mana n seacrh hotel n tel....n tanya sendiri...senang kan...:-)

pasl lagu 2 saya da lupa la tajuk dier ape...sory ek:-)

Mr feckry said...

lu atten je. pastu lu tengok la apa dia order, kalau ikan boleh je.

ElyaElmo said...

thanks kawan2...elya mcm was was jee...decide not to attend..lagi pun last2 min die bg tau...baju pun tak prepare ape...hu3

PurPLe LaDy AiFA said...

selalu die x serve pork kalo hotel2 nie.. tp kadang2 die masak xtaw la cmne. selalu kalo chinese yg wat wedding kat hotel nie, dieorg akan sediakan 1 meja yg xdiserve dengan wine..