03 May 2010

Ada Something Yang Aku Nak Share....~

Entry kali ni, ada something yang aku nak share....~

Kalau korang nak tahu,buat biznes tak penat langsung! Best gile!
Bukan tiap-tiap hari pun kena keluar rumah.Bukan jaga kedai pun.I still makan gaji dekat ofis. Gaji aku 2k je. Aku tak malu nk bagi tau. This is reality. RM2k untuk sebulan memang tak cukop langsung.

Bayar duit kereta RM 700, bayar PTPTN,
Belanja untuk keperluan rumah. Shoping lagi.
Dalam masa seminggu je mesti dah habes kan.
DUIT UNTUK MAK? dapat tak korang bg ? mesti sikit kan....Sebab tu akubuat business untuk dapatkan extra income.

Business ni takde limit incomenye it depends on kita. For me selagi ada masa, selagi masih kuat selagi tu jangan BERHENTI.

Tak sia-sia usaha keras pada peringkat awal, kini membuahkan hasil. Cuba korang imagine,korang dapat cheque daripada nufnang, dapat gaji, plus dapat bonus daripada buat bisness ni.BERGANDA -GANDA ok!!Syok tak?

Pasang matlamat, set target dan impian insyaAllah akan berjaya!! Tapi, dengan hanya satu alasan je, Impian korang tu tak akan berjaya!!

Tak teringin ke menjadi kebanggaan mak bapak kita?
Cuba korang pikir? apa yang korang dah bg dekat mak bapak korang setakat ni?
Duit?? tapi tak banyk kan..Kain?? masa hari raya je kan....
Parents kita tak akan mintak kawan-kawan....
Kita la sepatutnya bagi derang, best nya kalau nampak mak ayah kita happy bila kiter bagi something secara tiba-tiba kan......~

Pada aku,business ni adalah satu-satunya jalan yang terbaik dan cepat untuk berubah hidup, dari kehidupan biasa2 jadi luar biasa. Dari tak selesa kepada lebih selesa. Alhamdullilahhh!!



fikir-fikir....

elyaelmo@gmail.com

10 comments:

♥dG♥ said...

sis rajin bt bisnes kn? =)

embun d tengah malam said...

busines aper ekk?

cik fiza said...

mcm mane bisnes nye tu?

ElyaElmo said...

dayang: aah...sukeeeee :)

embun : businesss luar biasa :)

cik fiza : senang jeee bisnes nye..



pada sesiapa yang berminat nak tahu, email or call elya, 012-2296046...i will guide u along the way ;)

Mr feckry said...

walawei..makin masyuk le

sri seri said...

bisnes apa tu...MLM ke...

Nor Aishah said...

info yg betul2 berguna utk akak dik.. klu takder n3 ni tak pernah terpk pun akak nak baca..

ElyaElmo said...

mr feckry : alhamdulillah ..:)

ElyaElmo said...

sri seri : MLM?
u can call me or email me, nnt kiter cerita :)

ElyaElmo said...

nor aishah : thanks kak :) selalu laa datang ye ..he3