02 May 2010

Bulan Baru, Semangt Mesti Baru!


Time and tide wait for no man

Sekejap je dah bulan May.......~
Start bulan ni, aku kena kuatkan lagi semangat aku untuk bekerja dan buat business aku.
Aku nak gunakan masa-masa aku selagi aku tak berkahwin ni.
Aku tak nak sia-sia kan walau sesaat pun....
Aku rasa, kalau aku tak guna masa aku ni sebaik-baiknya,

aku rasa rugi sangat...rugi sangat-sangat...

Dulu Time study kt Uni, malas belajar...

Sekarang ni, bila aku terfikir pentingnya 'mencari sesuatu' dalam hidup ni..

aku nak pulunnn habess....pulunn!!!


Actually,Masa muda ini lah masa yang paling sesuai untuk kita bekerja keras untuk masa depan kita dan keluarga.......

Ramai dikalangan kita, masa muda ni hidup nampak masih selesa....
Tiada tekanan dan bebanan...

Rata-rata fikir, kenapa perlu mencari extra income?

Cuba kamu fikir,nanti bila dah umur 40++.....
anak dah besar.....
kita pun maybe dah tak larat sangat...

Masing-masing nak masuk Uni...sekolah menengah or rendah..

Time tu,kos hidup memang sangat tinggi...

Pinjaman pelajaran sgt2 mesti sangat terhad....

Time tu pasti korang dah bnyk komitmen, seperti rumah..kereta...
Betol kan?

Akan umur kita 40-an tu baru kita nak bekerja lebih?
Mujur kalau korang time tu memang kaya, tak payah la kan..
Tapi kalau yang tak kaya macam mana??

Fikir-fikir la....


Jangan bagi alasan sebab nak jaga anak...

Anak yang masih baby,
mereka takda perasaan sangat pun kalau ditinggalkan...

Bila dah besar, mereka ade perasaan inginkan sesuatu...

Sanggupkah korang, menghampakan keinginan anak-anak korang???

Jangan nak bagi alasan korang tiada masa...

Setiap orang sama.. ada 24 jam...

Setiap orang, Allah kurniakan akal untuk berfikir..
untuk menggunakan masa dengan
sebaik-baiknya....

Sebab tu best kalau kita ade backup untuk masa depan kita...
Fikir-fikirkan laaa ye ;)


nak tnya ape.email elya k
elyaelmo@gamil.com

17 comments:

a kl citizen said...

elmo

betul sangat, bekerja seperti kita hidup selamanya.
tapi jaga diri.

buat bisnes apa tu?

.::WaNiE::. said...

yeah chaiyokk !!

Durruz said...

this is the right time untuk berkeja keras. masa kita masih lagi ada daya, and ada kesihatan yg baik. ;)

helena's said...

kalau makan gaji jek memang tak cukup,,kene gak ada side income..

Mr feckry said...

bagu la lu ni..gua pun nak jadi cam lu la

Nazatul shima said...

nnti xmo manjakan sangat anak cma..xley2..hehehe..kena jadik garang..hehe..

yusrizal said...

akak sokong awak.. memang kita mesti cari duit banyak2 sebelum hari tua.

^fafau^chipshana said...

elya, 16 may besday ai!
(tibe2)
heee~

♥dG♥ said...

sy slalu lalai~ HUHUHU T___T

ElyaElmo said...

a kl citizen : bisness cari extra income kak :D nak join??

ElyaElmo said...

wanie :thanks wanie

ElyaElmo said...

durruz: betol tu...kang dh tua kang nk duduk senang2 jeee :)

ElyaElmo said...

cik hel : btol tu cik hel....jum jum jadi bizz partner elya :D

ElyaElmo said...

mr feckry : lu nak jadi mcm mana ???

ElyaElmo said...

fafau : ha3....turun la akl on 16/5/2010 tu....
nnt elya wishh tauu!!!~hik3

ElyaElmo said...

kak yus: thanks sokong sy kak :)

ElyaElmo said...

cma : ha...awk bleh jd garang ke cma??hik3