31 May 2010

Weekend Bersama Mama~

salah satu hasil kerja tangan aunty tu :) (bukan hantaran ku ye )

Hi kawan-kawan... Ni aku nk cerita sikit...
Last week, aku ajak mama ku beli barang-barang untuk hantaran aku. So kiterang ke Chow Kit je. For B2B yang agak 'budget' untuk buat preparation E-day or Wedding, elya suggest korang boleh ke kedai aunty ni. Aunty ni memang dah lama buat kerja gubah-gubah hantaran ni, 25 tahun if im not mistaken.
So far, package yang die offer, if korang beli barang-barang seperti bakul, artificial flower, bekas-bekas segala bagai......die boleh tolong korang gubahkan untuk hantaran korang tu secara percuma.



Customers

Yang tinggal di area Kl or kampung baru korang boleh singgah disini :)...harga sangat berpatutan. Macam-macam ada.



Bungan artificial di kedai tu pun lawa-lawa gak, price nya pun reasonable :)



Selesai je beli belah disini. Kami terus shoot ke Midvalley. Cuz mama ku ada appointment dengan New York Solution. Mama ku dapat Free Trial for facial kat sana. Tapi end up kiterang cabut lari je.....hu3.


Korang nk tau tak sebab ape? Kami nyaris-nyaris tertipu dengan pujukan dan advice consultant disana untuk mendapatkan package treatment di sana. Katanya, free trial ni tak akan nampak kesan apa-apa pun. kalau nak lagi nampak kesan, dia suruh ambil package yang bernilai RM 500 lebih. Gila ape!!~ dari Free suruh bayar gak duit. Selamat laaaaaa tak lesap duittttt kamiii wooooooit!!~ Then kitarang cabut aje keluar sementara menunggu giliran konon-kononnya nak buat facial tu.hu3

Moral of the story, jangan percaya pada sebarang Free Trial or Promotion bla bla bla ni......


4 comments:

aziraarif said...

fresh flower ke tu? murah tak?

PurPLe LaDy AiFA said...

oh.. new york skin solution tu mmg penipu.. selamat la you die ckp 500 je. i aritue die beriya kata free. mmg kteorg tnye btol2, kalo nak trial tu mmg free ke, kompom x byr ape2? die jwb mmg kompom. after the facial, dieorg bwk kita kat satu bilik and pujuk2 suh amik package. harga smapi 3k! giler ar. pastu dieorg smpai ikt kita kat ATM suh bayar duit.. mmg melampau. gerammmmmmm

~ thalhazlin ~ said...

hum. tul tuh dear.
emak kawan saya pun pernah kene tipu. bila beli pakej murah untuk facial. ada ke dia buat sebelah muka je??? gile. kalau nak buat sebelah lagi, kene tambah duit. then terpaksa lah tambah duit kan? uhu.

MY said...

exactly.. the same thing yg My kena.. dah la consult ckp kuat mcm satu kedai nak dgr.. kat keepslim ke slimworld tah. dpt voucher. tegar je.. then wat appointment jugak tuk free facial tue.