21 June 2010

E-day Eve

Salam..kawan2..Thanks for the wishes... Aku pun tak tau nak start dari mana dulu...lets start from hari sebelumnya k. 18/6/2010 tu aku dgn serta merta EL disebabkan banyak benda aku tak settle lagi. Pagi-pagi mama and makcik aku dari Kedah pergi ke pasar Chow Kit beli bahan-bahan untuk di buat lauk. FYI, mama tak suka katering. Mahal katanya. Kalau masak sendiri dapat memberi kepuasan. Tapi bukan la aku yg masaknya pun. Mama and makcik aku yang berhempas pulas masak. Aku hanya tolong2 potong-potong, kubak-kubak ape2 yang patut.he3... Kami dah decide nak buat menu Daging gulai, Ikan sardin bercili, Sayur kobis, keropok. Empat jenis lauk..Pencuci mulut pulak ialah buah tembikai, agar2 dan kuih seri muka.ok laa tu kann..:D Gamba di bawah ni daging, dimana mama telah membeli nya sebnyk 5 kilo..hu3...banyak kan... ( lupe nk snap gamba ikan goreng)





Yeay!! dah siapppp..bleh makann..nyum3


Then lewat petang nye pulak, best friend ku, Tnie & BF nye datang untuk menolong ku mengubah hantaran. Seriously!! Aku appreciate sangat mereka datang . Even tak bnyk dapat ditolong . At least dapat juga meringankan beban aku di saat akhir sebelum bergelar tunang org ni..hu3 (ecehh.tiber2 ayat mcm bg ucapan pulak..ha3)


Sebelum mula keje, jum bergamba dulu :D Ye..kami sangat serabaii....

Tnie & Adam

Kami tekun meng-deco bakul untuk buah itu..he3


Esok elya update lg k !!!ngantuk...tataa

20 comments:

.::WaNiE::. said...

waaa sedapnyee

lapar org ok tgh2 malam nii

Nazatul shima said...

waaa...elya gubah sendiri..mesti cantek ni..:) tahniah taw!!!nk tunang jugak..hehehe..

si kecil said...

congratulations!! saya sudah curik tengok gamba e-day awak di fb encik tunang!! cantik! haha..

iedayah said...

wow..tekunnye die..

♥dG♥ said...

update lg! lg! ^^

*ayu the sun* said...

eh eh! lama akak tak blog hopping dah jadi tunangan orang dah ek?
congrats!

farahfatihah said...

waaaa baru je nak feel baca..dah kena cont next N3 plak ek huhuh

my note said...

elya.. nk taw kesudahan cerita ( x sabar menanti.....)

nisya said...

pasti skarang atie berbunga2 ros kan? :) cepat update lagi!

asna cute said...

congrats! =))

ElyaElmo said...

wanie : ha3...nnt gi masak daging k wanie!

ElyaElmo said...

cma :he3..saboooo cma.....:p

ElyaElmo said...

si kecil : ooowh ade yeh?? mungkin dr photo album org lain kot..dekat fb elya tak uplod lagi :D

ElyaElmo said...

dayang : haa..sabooooooo dayanggg :p

ElyaElmo said...

kak ayu :tu ala..akak dh lama tk singgah sini kan..thanks kak :)

ElyaElmo said...

farah : orite!! tggu tauuu :D

ElyaElmo said...

my note : okkkk..tgh pikir lepa sni nk cerita pasal ape plak :D

ElyaElmo said...

nisya : berbunga2 matahari laa nisya :P

ElyaElmo said...

asna : thanks dear!!!~

Cik Belle said...

elya, tak aci. letak gambar lagiii! hehee