04 June 2010

Nak Start Sebelum Zuhur atau Sebelum Asar?

Tesco ( pic from his FB)


Hi Kawan-kawan...
Since en Chenta ( ecehh tuka nama pulak dah!!~) dekat London lagi, aku dah request aku nak chocolate as salah satu hantaran untuk aku nanti.Tak kisah lah chocolate ape. Yang penting dapat chocolate with packaging yang sesuai dibuat hantaran. Demand sungguh!!hua3. Ala....choc dekat sana murah-murah kan. So aku pun ape lagi,suh die borong choc dekat Tesco tu lebih sikit untuk dijadikan sevenir la kan...he3...
Katanya, barang-barang kat Tesco London sangat2 amazing!!!~ ha3

Berbalik kepada topic di atas... sekarang aku tengah pening fikirkan....
Pukul berapa yang sesuai untuk dibuat majlis pertunangan aku nnt ni . At first, aku decide before Zuhur iaitu pukol 11 pagi. Aku dah inform MUA , enggament planner aku....

Then,diatas sebab-sebab yang tertentu, tiba-tiba last week mama ku proposed lepas waktu Zuhur. Kakak ku plan habis majlis tu, dalam pukol 6 petang gi buat outdoor photoshoot with my beloved cewek -cewek. She said, view di Tasik pada waktu petang sangatlahh cantik....

Masalahnya sekarang,aku takot tak sempat nak buat outdoor tu nanti....hu3..
Yes!I am concerned bout the photoshoot!! Sebab saya suka bergamba....buat baju and makeup mahal2...haruskah kene buat photoshoot kan!!ha3....

Kata akakku.... perbincangan tak akan ambik masa yang lama . Tapi takot jugak. lahh.what if ambik masa yang lama..nak beramah mesra dengan tetamu lagi kan...
Cuber korang imagine, if start lepas Zuhur....

3.pm Ketibaan family lelaki
4 pm Sarungkan cincin
Ambik gamba bersama
Tetamu makan

5.30 pm Tetamu beransur pulang
6.pm Outdoor photoshoot with beloved cewek.


Ok tak rasanya2 kalau start Lepas Zuhur kawan2 ??Any suggestion and opnion...share plss....
Korang nya E-day start pukol berapa yeh?:)

20 comments:

kay kamal said...

im not sure cmne urs will turn out to be but mine mmg penat gile gile penat

9am makeup n bersiap
10am yassin n tahlil
11am rombongan laki sampai
1145am abes bncang + hug2 + kenal2 ngn family sebelah sana
12pm makan
(in between kuar for outdoor shoot dpan umah..hi2 yang baru dtg, bye2 yang nk balik, bergambar ngn frens, sembang sini sane..ni termasuk my parents and siblings w their frens and other fam mmbers yang da lama tak jumpe)
1830pm baru sumenye selesai

so..apa kata anda?

cik ieza said...

last week sy tunang lps zhor gaks...
ok jek...byk skit time nak wat preparations b4 d engagement n xdela kelam kabut nanti...
~ selamat b'tunang! =)

Nadia said...

biar la start awal skit..3ptg lmbat sgt la..xde byk mase nk brgambar..heehee

~Yun~ said...

erm...my engagement last time suppose to be pagi,but then rombongn laki smpai lmbt,maka tgh hari la majlis tu b4 zuhor cm2..erm,klu buat awl,xpent sgt,no rush..nti u blh berphotoshoot ngn cewek2..tul x?hehe~
kalau nk photoshoot ptg pn sempt lg,kire awl2 leh gerak,cm lepas asar cm2..ceh,bg idea plak i ni kan,hehe~

anyway girl,selamat bertunang k!gud luckk~

cha said...

i dulu start dlm pkl 12 cmtu.dh siap bincang dh boleh mkn2 dh.sbb tghari biasa org lapar nk mkn.pastu dh tentu dorg nk lepak2 dulu kt rumah kita kn.so better start awal

my note said...

better start awal.. coz ader banyak masa nk beramah mesra dengan tetamu, leh rehat sekejap then leh g photoshoot ngan muka fresh...

selamat bertunang...

fana said...

okeis rasanya waktu tu :)

Daleela said...

Better sebelum Zohor.. kekadang rombongan laki lambat.. nanti depa nak solat lagi apelah.. nyesal nanti heheheh

hanie@nisya said...

no idea.. hehe tak tunang lagi :)

Fathiyah said...

depends on u
kalau nak jamu guests mkn nasi, buat b4 zohor. kalau majlis lepas asar buat jamuan ringan.kalau nak outdoor,maybe the best time is after zohorlah.cuaca redup.tak panas.blh posing sakan =)

PurPLe LaDy AiFA said...

mine punya engagement malam, lps isyak. uhuhu.

lps zohor ok la kot, yg penting rombongan lelaki x sampai lambat.. br settle cpt.. i tgk my fren's nye engagement yg start lps zohor ok je semua.. sempat wat segalanya. heeh

azieazah said...

Mulakan sebelah pagi, lebih baik. Ada banyak masa, tidak terkejar-kejar, dan ruang selesa bagi rombongan meminang untuk balik, tidak kemalaman or kehujanan...

Selamat bertunang, moga jodoh dipertemukan dan kekal hingga hujung nyawa.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

mula kan belah pagi lebih baik afdal lae..bukan apa xda lah terkejar kejar nt.

all the best to u dear

iedayah said...

depends pd u dear.if u nk jimat wat lpas asar.blh wat menu tuk minum ptg such as mihun goreng sekuali n kuih muih cm membe i..huhu..but mine,i wat b4 zuhur coz umah i depan masjid.kre cm menghormati ckit r..xmo suasana jd hingar time org nk solat.after zohor blh jmput org yg jemaah kt masjid skli yang..

^fafau^chipshana said...

elya,e-day haritu start pkul 1pm camtu..plan kol 11am tp gedebak gedebuk itu ini last2 majlis mule kol 1pm.dah mcm time majlis sanding plak hehe..

aCik GeE cHoMeY said...

lepas zohor dlm kul 2 keatas ok la...selalo org buat time cam 2 la:-')
tahniah...

@ty_farEd said...

for me..stat before lunch much better.. but..lambat sangat makannyer tu kalo pukul 4pm.. lapau taw.. :p

i nyer dulu after zohor gak... tapi kiteorang soh dieorang makan tngahri dulu sebab derang datang dari jauh johor nun...!! kesian kalo lewat sangat makan nyer tu..
n..sumenyer selesai lebih kurang pukul 5 ptg.. pukul 7 kiteorang dah tutup 'kedai'...huhuhu

anyway...seLamat bertunang.. n hope sume berjaLan lancar key ...:)

aziraarif said...

setuju dgn pendapat pemberi komen yg lain2..kalu start lamabt...nanti mkn pun lambat...sian depa lapaq..=)

ElyaElmo said...

korang ..thanks yehh....
im re-scheduling again for the time....kene bincang balik dgn family...
thanks alot :)

kucincomey said...

selamat bertunang elya.. :)
dugaan bertunang memang hebat.. tp syukur, iman kene kuat..

for me, lepas zuhur lagi ok..
huhuhu.. ;)