10 June 2010

Review Lagenda Budak Setan Versi ElyaElmo

Hai semuaa....

ok. Kali ni kita start bercerita tentang Lagenda Budak Setan k...Cerita lain akan menyusul kemudian...:D

Ok korang ingat tak entry aku dapat reserve tic LBS tu?ok boleh tengok disini ya...[klik].Nak dijadikan cerita, memula nak tengok dekat Midvalley, last2 tak jadi cuz my frens susah gile nak cari parking,end up kiterang gi tengok kat Sunway Pyramid....nasib baikkkkkk adee ticket :D

Aku tau, ramai gila dah buat entry tentang Movie LBS ni. Tapi aku tak kira, aku pun nak jugak bagi opinion aku tentang movie ni. :p

Actually,sebelum aku gi nonton movie ni,aku sempat laa blogwalking.Rata-rata ada yang bagi positive comments and ada yang negative comments tentang jalan cerita LBS. Aku memang tak terpengaruh langsung dengan komen-komen negative tu, sebab aku dah jatuh cinta dengan OST LBS(sampai skang aku dok layann dgr sambil kerja..he3) . Plus,pelakonnya pun bukan calang-calang orang, Farid Kamil yang macho, Lisa Surihani yang comey and Fazura yang cantik sangatttt.

One thing la..aku tak suka watak Ayu(lisa) lepas operation tu digantikan dengan pelakon baru tu.Kenapa mesti dia?hu3..Seksi laa die!tak sesuaiii die pakai macam tu.Aku tak tahu la korang perasan ke tak...Tapi aku memang perasan je.Dari mula Ayu dalam cerita ni, mana ada pakai seksi kannn....

Ok, ada yang kata jalan cerita LBS ni kelam kabut....Memang!!! aku pun rasa benda yang sama.Tapi,cuba korang bayangkan, wayang hanya 1 jam 30 minit. what do you expect?? Mana korang boleh expect dalam waktu yang singkat tu, nak cerita exactly macam dalam novel.Lagi pun, ending movie ni kan die ade tulis , 'Bahagian pertama'....mestila ade sambungannya btol tak??

Lagipun tak lama lagi akan keluar versi Drama pulak.(if I'm not mistaken).Time tu boleh laaa kiter tengokkk sepuas-puasnya....hu3

Itu je laa.aku nak komen.Sekian...ha3. ( sorry laa komen yang tak berapa nak membina)
Overal....best laa!!~ Aku enjoyyyyy nonton movie ni...scenery dekat kampung tu lawa la...siap teringat2 kekasihku yang berada jauh diperantauan...wah gitu!!~ha3...( gedik mode jap)
Berapa bintang nak bagi LBS ??? ermm 4 / 5 ok tak??? :D

Before tunggu movie tu,aku dan cewek-cewek ku singgah ke JCo untuk menikmati minuman petang. Tapi kiterang tak minum and makan donut pun. Kiterang try ice cream yogurt,JCOOL YOGURT..... Nyum2..( baru 1st time try...not bad!!!~ recommended)





ermm..menairk..bleh kurangkan kolestrol :D

korang boleh pilih..

Taraaaa!!!~ sedapp...yg ni couple set


Mereka dibawah inilah my beloved cewek-cewek....~
Siti Khadijah bakal pengantin 101010

nurul Atiqah

Faralina


Though miles may lie between us, We are never far apart, For friendship doesn't count miles Its measured by the heart Friendship Forever
cewek- cewek ku....~

22 comments:

faradiba said...

samaaaaaaaaaaaa..tak suke ayu after operation...i just feel sth wrong somewhere..rase pelikkk...tak seswaiii...

Nina Nurziana said...

nanged!

hazman aka species1980 said...

yess.... lagu soundtrack membuat ramai orang feeling citer nie...

kisahremaja said...

bahagian kedua filem itu adalah KATERINA....

farahfatihah said...

best kan citer ni?? ckira!! best gak!!! heheh emo plak haihhh!!

♥ dak pink said...

haishh, suka lagu muvee tu je. =p

sbb ade part 2 la yg part 1 kene wat bez sket. at least jalan cite yg tersusun + masuk akal.

tu je komen dr ai. =)

♥dG♥ said...

xapa la. xdpt tgok LBS, dgr soundtrack pn ok. HEHE. XD

ravishingpeacock said...

ice cream yogurt 2 cm lg best dr LBS jek huhu cm sedap jek ;)

.::WaNiE::. said...

rata2 mmg ramai yg xsuke dengan watak ayu lepas operation

kite tak tau nak komen ape sbb tak tengok lagi

hihihi

ElyaElmo said...

faradiba: mmg tak sesuai....patut ambikk liyana jasmay kee...sama kurus sama mata bulat..he3

ElyaElmo said...

nina: thanks :)

ElyaElmo said...

hazman : ye betol..feeling habiss!!~

ElyaElmo said...

kisah : haruslah..ayu sudah tiadaa :D

ElyaElmo said...

farah : mmg bestt!!!~ elya tak kutukkk farahh...jgn risau..ha3

ElyaElmo said...

dak pink : heeee3 :D

ElyaElmo said...

dayang : nnt lehh tgkkk k..no worries..meh turun kl meh..kak elya banjer..hua3

ElyaElmo said...

wanie : Cess!!!~ g tgk pattt

hanie@nisya said...

tak suka la tengok pelakon2 yg over seksi nih

iedayah said...

alorr..msih xde ms nk tgk lbs due to mr fiance bz keja n kmi bz attend org kawen..uwa...xdpt tgk farid kamil

ElyaElmo said...

nisya : kannn....elya pun tak suke gakk..seksi bertempat takpeee la kan

ElyaElmo said...

ieda : pi laa tgkkk pat....rugii tak tgk..kang kempunan...farid kamil hennnnnshemmm

Zainur said...

owh ayu mati ka....kelantan xda cinema...huuu