27 June 2010

Tentang Doorgift

Kali ni biarlah saya mulakan dengan perihal tentang doorgift sy ye kawan-kawan.... :D
Ok. At first, dalam kepala otak ni memang decide nak bagi dorrgift for tetamu yang datang. Then lepas mengadakan sesi berbincang bersama family, mama kata, tak perlu cuz membazir kalau bagi doorgift2 ni. Beliau ckp tunang je bukannye nikah lagi .Dipendekkan cerita,aku insists nak jugak bagi.Aku explain kat mana yang aku nak bagi' something' yang boleh treat as pencuci mulut untuk tetamu. Then mama pun terpaksa laa akur dengan keputusan ku. And the best part is, kakak aku yang offer nak sponsor doorgift ni. Alhamdulillah, rezeki orang nak bertunang ye kawam-kawan :)

One day, nak dijadikan cerita aku blogwalking. Then terjumpa blog kak anie . Since location rumah die agak dekat dengan umah aku, then aku pun contact la akak untuk dapatkan quotation untuk setiap kek2 and cookies yang beliau buat. Then, aku decide nak bagi kek cokelat kukus a s my engagement doorgift

Tapi aku request aku nak Thank You Tag, sudu, Riben, colourful choc rice and ade LOVE warna merah di tengah2. Surprisingly, kak annie dapat buat dengan cantik sekali. And ini laa hasilnya kawan-kawan.Harganya tak mahal, hanya RM1 /pc (with max qty ye)


nyum2 dap......


With label and riben :)

And aku order sebanyak 100 pcs, but dapat 99 pcs je. Cuz tak cukop satu bekas kata kak annie. Lawak gile time tu die call aku...Hu3
Tapi takpe, 99pcs pun nombor yang agak best ape!!!~ :D




Overall, ramai gak tetamu yang puji keenakkan dan kesedapan kek cokelat kukus kak annie ni.:D .So kalau sesapa nak tempah dengan kak annie, sila lah ke blog beliau k!!!

Selain order kek kukus ni, aku order Fancy Cookies and Cheese Tart untuk hantaran Aku kepada tunang aku.(nanti aku akan update tentang hantaran pulak ye ). Kak Annie ni baik. Harga yg ditawarkan pun sangat berpatutan since aku order banyak jugak laa :D

Malas nak cakap banyak, kita layan pics saja k....~


Aku request color ni. :D


Blueberry and stawberry cheesetart


Kenapa packagng dia ala ala kuih raya ye??he3
Ini ialah disebabkan aku nya bakul hantaran berbentuk bulat. So, better letak dalam bekas kuih macam ni, senang nak letak and deco :D

Itu je laa kot....Kita jumpa di entry seterusnya k!!~

if sesapa berminat, email me ya..i will give kak anie nye contact :)


12 comments:

LIP (^_^) said...

ada sudu plastik sekali tu kat kek tuh...ni memang lain dari yg lain ni

Mia-Ina said...

fancy cookies tu menarik..mia pun tgh pening nak cari doorgift yg ok utk majlis wedding

aziraarif said...

yum yum...sedapnye cheese tart

Cik Belle said...

suke la idea letak sudu plastik tuh.. senang nak makan. hehee.

iedayah said...

woowowo..yummylicious..blueberry cheesetart nye kre cmne yang?

Hana Faza-same person said...

akak peminat tegar cheese tart! nak cop 5! hehehe

my note said...

yum yum sedapnyer.... suke2

.::WaNiE::. said...

murah singgit sebekas

nisya said...

kesemuanya memang menarik & cantik :)

@ty_farEd said...

sedapnyer..!! i dapat bayang kan rase nye...oowwhh.. teringin saat nie.. maner nak carik ni..adeeyyy...~

Nora a.k.a Aira said...

waaa coklat tu nyumm2 terliur hehehe

mysarah said...

i pernah pergi ke butik alfinaz. baju dia sume meletops la. memang canteq, terbaek n sangat latest design. dia punya pelamin pown not bad, memang canteq. my fren sewa baju jer kat situ sebab dia memang suka baju2 dia. i pown mulanya niat nak sewa kat situ jugak but then kaler yg i nak n ikut saiz badan ni limited la pulak. but dari segi service i tak boleh komen la :)