18 July 2010

Antara Perkahwinan dan Dark ChocCookies

Helo Peeps!!

Korang sehat? Cene weekend??
Mggu ni, seperti biasa weeken ku berakhir dengan kepenatan..he3.Memang tak akan duduk diam2 di rumah....ade jee yang nak di buat..ha3.

Since aku pun bercita-cita hendak buat majlis di tepi
Tasik Permaisuri,hari sabtu pagi, seawal jam 9 pagi aku dan mama ku g jalan2 ke Tasik Permaisuri, khabarnye ada orang buat kenduri di situ. So, kami ala ala spy la, nak gi usha2 nak curik idea..hua3..

Aku sgt sukeeeeeeee dengan suasana garden wedding macam ni. Dengan lantern2 nye, tasik nyaaa,cuaca nye....Sangat sukaaaa!!!~



Then, lepas penat usha mengusha, kami terus ke Chow Kit, untuk ambik bekas hantaran aku yang aku boooking hari tu.

Ini dia :D...



Kalau sesapa yang nak sewa or pinjam next year.. email laa saya yee... elya kasi harga murah2 :)(elyaelmo@g.mail.com)

Ahad nye pulak, aku ade 2 wedding satu di Dewan Risda (wedding wanie) and lgi satu di Kelab Shah Alam. Aku sampai agak awal lebih kurang pukol 12.30 tgh hari di dewan tu. Sorang pun aku tak kenal. Takpe la, orang dah jemput, kite cube la hadirkan diri kan.he3.Then lebeh kurang pukol 1 kami pun bergegas untuk ke Shah Alam pulak.Bila keluar dari dewan tu, tiba2 aku terserempak pengantin. Aku pun macam sure tak sure je tu wanie. Ye la , first time face to face kan. Tapi aku tegur je la...then memperkenalkan diri ku ini elyaelmo!!ecehwahh...!!selamat anie kenal..hua3... then ambik gamba kejap :D


pelamin di dalam dewan


nasib baik sempat ambik gamba :)


Lepas ambik gamba, kami minta diri, gegas ke Shah Alam . Sampai2, majlis dah start. Sungguh ramaiiiiiiiiii orangg, sangat riuhhh!!!!best2..


me n fiance

ex-classmate ku~



Then, lepas makan, kami gegas ambik2 gamba.Lepas tu, gegas gi ambik ukuran badan client aku. Kakak tu die nak pakai Premium Beautiful. Then, aku sempat gi bridal butik yang berdekatan dekat Shah Alam ni untuk cuci mata. Hampir sejam ronda2 kat Shah Alam, kami bergegas balik untuk ambik cookies dr supplier and hantar ke Sri Kembangan. Penattt tapi berbaloii...Alhamdulillah...sykurrr~ ( berapa banyak bergegas daaaa..ha3)


lebih dr 50 pcs (350-400g)

sample

Itu jee laa rutin ku...~besttt!!! and aku tak sempat pun gi Al Finaz seperti yang aku cerita pada previous entry. Tak sempat la geng!!!!hu3..maybe next time kottt.Dah alang alang berada di Shah Alam,aku just sempat gi bridal butik di Shah Alam je cuci mata and ambik quotation.

p/s kalau sesapa nak order premium beautiful and cookiess bg tauu yee!!! Murah :D

13 comments:

Nora a.k.a Aira said...

waaa cantik2 belaka pengantin hehe =) hehe em biskut nampak sedap la nyum2 kalo i nak order nanti i kontek u boleh ? =)

p/s : i bakal pengantin tahun depan Insya Allah ~ kalo nak sewa nanti i email ek hehe ( sempat promote diri laks hehe :p~ )

nisya said...

klau itu xtvt nyer, memang berbaloi walaupun penat :)

Mia-Ina said...

konsep pelamin tu mmg menjadi kesukaan ramai dah lani...mia pun suke garden wedding...tp apa nk buat pihak mia & tunang nk ala2x kg.,kena ikut jela elya...gd luck jk elya nk buat cam2..mest meriahnya

ElyaElmo said...

nora : pengantin mmg cantikk ok!! sukee.. :D
okk bolehh...u email jee i k..atau PM je FB i k....serius sedapppp tauuu....
boleh..nnt u PM jee i okk pasal bekas tuuu..i sewa murah jee :D

nisya : yeahhh...berbaloiii...hu3

mia :elya nye garden wedding ala ala jee..takde laa gahh sgt nnt...tapi mia, jani parents kamu sukeee wedding kamu tu k..gudlak tau :)

@ty_farEd said...

alaaaa...tak dapat pergi majLis wani...sebab ade majLis kawen sedare..!! sungguh terkiLan...*sigh..

syanaim said...

::babe..u g yg kat tasek pemaisuri tu ker?yg nasya tau tu wedding photgrapher fad manaf..wedding diorg ala2 english::

PurPLe LaDy AiFA said...

wahh terbaik! khemah pon besh, pelamin pon best! semua terbaik! elya pon ikut warna tema la kan? hehe

farahfatihah said...

OMG!!!!!!! wedding wanie ahd lepas ke???? fara igt minggu depan..adoiiii camner la leh salah ni!!!

^misz zatie8384^ said...

smlm u g dwan risda eh?klu kite g msti le jump kn?mak wani tu kwn baik opismate nani..;-)

A W E E N N Y E said...

sama dgn bekas tunang i..tp warna black...lagi tapinya after E-day ada orang nak beli.Syukur =)

.::WaNiE::. said...

weee suke tengok pelamin yg first tu comel ;)

Sarah Abd Rahim said...

Yang kat Tasik Permaisuri tu wedding Fad Manaf tu.. Very, very noice!

Pelamin kawan kau pun santik la.. Aku suka!

ElyaElmo said...

aty :takpee..xde jodohh berjmpe dgn kami..ahaks

nasya: aah..btol laa tu...u gi kee nasya?

purple: tu rr..elya mmgsuk emerahh..terikut tema pulak..hua3

farah: itu laa..elya takde no farah..klo tau..elya sms farah...elya sempat sms eila jee..hu3

zatie : yekee...tu rr..elya pun dtg awal..klo zati gi, mebi tak smpat jmpe gak kot...hu3

aweeenye : oowh bestt nyee...klo ade org nk beli ely anye..bg tau laa yeh :D ha3

wanie : hee3..aah comel..kecikk jee kusi nye..

sarah:ooowhh....sarah pun gi kee weeding tu??