08 July 2010

My Sweet and Nice Veil


Hi!!

Seperti subject diatas,kali ni aku mahu berbicara tentang veil semasa E-day aku. Sebelum tu sila refer kepada prvious entry aku dulu ye. [click]

Dah abeh baca kan?? :D
So, lepas berfikir selama sebulan, aku decide nak buat style macam gambar Dato' Siti kat bawah ni...
Aku sangat suka denagn veil ni!! Jatuh cinta pandang pertama tau!! Kenapa? sebab ada bunga bunga di tepi tu, korang perasan tak?he3



Then, aku cuba msg inbox Facebook Koleksi Vispera, Puan Vispera. Then, lepas bincang2, puan vispera cakap senang je nak buat. Aku just request dengan dia yang aku nak simpleeeeee and sweet veil je. Aku taknak grand2 sangat, sebab baju aku dari Kain Lace.

Untuk menyenangkan kak hawa,aku provide lebihan kain lace aku tu dekat Kak Hawa. So, kak hawa just ambik bunga2 yang cantik dari Kain Lace tu, and tampal dekat kain chiffon tu seperti veil Dato' Siti tu...And inilah hasil nya....(bezanya cuma, bunga veil Dato' Siti di sebelah kanan, aku nya di sebelah kiri)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADAAA!!!!
Saya Sangat Suka!!!!





Close Up



So, sesapa yang masih tercari-cari dimanakah harus korang tempah veil, tudung2 nikah,tudung raya, saya ingin mengesyorkan, silalah contact2 Puan Vispera. (Saya tak dapat ape2 komisen ye kawan2.). Korang hanya perlu bawak design yang korang nak, and tunjukkan kepada Puan Vispera, insyaAllah beliau dapat menghasilkanye.

Pada saya, Puan Vispera sangat teliti, peramah, berpengalaman dalam bidang jahit menjahit ni. Plus, dia nye taste pun boleh tahan and Price pun sangat berpatutan ok!!!~ So, kiranya korang tak akan pakai style2 yang akan ketinggalan zaman...he3

Semua nya designnnn sangat2 Freshhh!!!!~ Sekian ..:)

17 comments:

@ty_farEd said...

waaaa...!!! cantik nyer..!!! siyes.. sangat gojes ok..!! Letak lar banyak2... :)

sk said...

veil tu mmg sgt sweet..

will definitely contact vispera for my wedding nnt.. :)

.:Mrs. Engineer:. said...

cantiks...meletups...he3

ElyaElmo said...

aty : thanks aty!! alaa..bnyk sangat..kat facebook banykk...:D ape facebook aty, meh elya add..he3

sk :Yes!! silaa kan...service puan vispera sgt memuaskannn :)

mrs engineer : ooops!!puan engineer singgah laaa.....*hugs*
Thanks sis!!!

mrs tEppEi said...

palig suke tgk gambar elya yg tgh aminkan doa tue. lawa ^_^

Xora said...

saya nye nikah pun amik tudung dia. tapi saya nye kosong aje pasal nak tone down penampilan saya. baju sudah amat sarat, veil pun dah labuh, jadi tone down. harap dia dapat buat tudung yg kena dengan kepala saya yg besar ni.

kay kamal said...

cantik2..veil,orang,baju,pic..sume la!

Adda Shariff said...

simple n sweet! chiffon kah itu?? i loike..! Double Like!

hana yoriee said...

gosh!! seriously santek veil tu..simple but outstanding! i loike..hehe

erin said...

elya..veil awk comel amatt..sgt sweet..suke!!

Cik Belle said...

cantikkkkk! =)

.sweet-ants. said...

huh nengok la akak sape kan?
hahaha...

leb u dato' siti
nak kete sebijik ;)

masmOna said...

gojes la yang!!!

Nadia said...

nice veil...sweet sgt2...

♥dG♥ said...

HUAAAAAAAAAAAAA! sis!! sweet sgt! cantik!!!!! sy jelez nie!

PurPLe LaDy AiFA said...

elya, sgt cantik your veil. lambat giler nak komen. hehe.

actually, tgk muka elya mcm muka fara fauzana cmpur muka nurul.. boley x? hehe

fatiha said...

kak,cantikk sgt!!!bajet tunang pon sgt membantu saye!..heheh..kak,pelamin wat sendiri ke?murahnye 2ratus ....:)