12 July 2010

Nose And Nichii WareHouse Sale

Last week( sabtu) aku terbaca entry Eilapinky tentang Nose warehouse sale. Lantas, hari sabtu petang tu, aku set dengan mama ku untuk gi warehouse untuk cuci mata, since sabtu tu last day.Kalau dah namanye kaki soping,memang tak sah la kalau tak bazirkan duit kan! Mesti ada je nak dibeli....haihhhhhh...macam mana laa nak buat saving untuk kahwin ni elya oittt!!!!~ha3

Kami agak sesat jugak la nak mencari location warehouse tu. Asyik berpusing2 je dekat area
Sunway Piramid. Dah agak -agak nak putus asa tu, aku call Eila untuk bertanyakan dierection.Bukan cik eila yang bagi tetapi adiknya. Nasib baik laa...direction adik Eila tu tepat dan senang. Kami akhirnya pun sampai. Memang agak tidak menarik location nya ye adik2 dan kakak2.

Walaupun locationnya kurang menarik, tetapi aku berjaya merembat 3 pasang kasot!!! rm100 je.Hua3. Fyi, aku mempunyai sepasang kaki gajah, susah benor nak cari kasot ok. Asal jumpe yang berminat, size pulak tak ade....Nasib baik, kat sini banyak jugak la pilihan yang aku suke. Dapat 50% discount, kire ok la kan. Tapi aku jeles, macam mana Eila boleh dapat sepasang RM10???isk isk isk ....tak aci!!!


Lihatlah dunia!!! aku sungguh tamakkkk!!

Then, hari ahadnya pulak, mama ajak gi jalan2 keluar. Maybe beliau dah boring sangat kot, asyik dok dalam rumah je kan. Mama ajak aku jalan-jalan ke Chowkit tengok2 bekas2 dan bakul2 untuk dibuat hantaran. Aku lupe apa nama kedainye. tapi kedai tu besar la.

Aku suka tengok bekas2 hantaran macam gambar dibawah ni.. Sangat english style!! Saya suka. Tapi, harganya mahal, tapi tak semahal dekat
Nilai ye kawan-kawan. trust me.


kalau korang suka yang bakul-bakul, kat sini pun ade jual jugak, yang
bentuk ikan la, sampan la, macam-macam ada....~
Artificial Flower kat sini pun lawa-lawa.



And aku terjumpa bekas macam ni di salah satu kedai di Chowkit...it would be my bekas hantaran. InsyaAllah~
Kalau sesiapa berminat nak sewa bekas hantaran ni dengan aku, aku akan sewakan selepas big day aku next year k!!!
(email: elyaelmo@gmail.com)

Gambar ini hanya sample shj. Terima Kasih

Then, kami pun pulang dengan riangnya. Tetiba otw back, aku ternampak pulak kedai Nichi. You know what? di sana pun sale jugak!!!!!

Pokaiii ..pokaiiiiiii!!!~




Ini laa result nya, kalau weekend tak boleh duduk diam.....hu3~

14 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

cantik lh kasut... :) ari tu pn sy g bli kt nichii...tp 2helai jelh...uhu

hana yoriee said...

waahh..bestnye membeli dan membelah..hehe..kedai ape namanye yg kat chowkit tu? elya sile refresh..hehe..

syanaim said...

::bestnyer..rugi x tahu warehouse sale ni..::

Meey@ said...

hangatnye cik elya kita bershopping.nasib ai duk kat utagha naaaa..jauh sket dari usikan-usikan shahaitan.haha.*sebenarnya jeles sbb dpt kasut murah*wakaka.

cik aiLebiu said...

pehhh...shopping sakan...kasut tu xleh tahan...uhukk..

kay kamal said...

kaki gajah u size bape? my kaki pon qualify jadik kaki kapal layar.

i hv been banned from buying more shoes till dah beranak 2..lol..sbb byk sgt walaupon hati meronta~

bekas tu cantik. good choice

eila said...

ewahh...sakan bershopping yer.... nasib baik dapat jugak ur size... kalau nichi tue memang pantang i mesti nak pegi tapi gelapkan mata... x mahu pergi kalau x mcm2 beli

Anonymous said...

elya..!kdai mane tu kt chow kit..xjumpe pon..

luvira said...

hye elya..nk tau gak kedai kat chowkit tuh..tq

.::WaNiE::. said...

** nak pengsan

apasal tak tau nichii ada sales

huhuhu

ElyaElmo said...

puan enginner : thanks sis...oowh ok ala tu..elya beli konon2 untuk raya sekali..ha3

hana :oowh lupe laa..nnt ely agi sana sekali lagi elya bg tau yeh..tapi die mmg dekat dengn pasar chowkit tu...kedai die besar dekat lua...kirenye belakang kuil singh...

nasya: alaa sian nye dear..tape bulan 8 ade mega sale kan...

meey :oowh takpe...nnt mega sale jmeput mai KL naa....~

cik alebiu: ekeke...sila tahan napas yee..ha3


kaykamal: kaki i size 9 .kadang1 10 dear..hua3..itu laa..i tak nak dh siggah2 mana2 yg ade sale ni..

eila: i pun dh cube gelapkan mata...tapi setan duk suruh i gi jugak....ha3

faratul ,luvira: ade2...dekat ngn pasar..belakang kuil singh tu...

kay kamal said...

okay feet down kaki u menang...lol~

@ty_farEd said...

Sonok nyer beshopping sakan..!! oowwhh...kenape i tak tau... ker i terlalu sibuk samapi tak perasan..adoyyy lar...

nak tanye exacly area kedai bekas hantaran kat chow kir tu lar... nak pergi carik bunge lagi.. murah2 kan..??

SoFiA.opY said...

damn,u make me nervous!!
hahahaha