16 July 2010

Ofis Kena Pecah Masuk!!


Ok i hate this feeling...di mana kene involve dengan pihak polis...bukannye apa....Polis ni,akan ambik je keterangan drpd saksi, tapi tindakan susulan mmg hampeh!! Aku tak suka handle dengan pihak polis ni.. Sangat tak sukeeee....Cukop laa pengalaman dulu bila berdepan dgn pihak polis ni...Pengalaman yang banyak mengajar aku.


Actually ceritanya begini....
office aku kene pecah masuk dari pintu belakang. Ada orang menyamar jadi technician repair air-cond. Dia sangat bijak, time2 orang gi sembahyang jumaat and semua orang gi lunch, die datang. Time tu aku mmg bizi buat kerja. Tiba2 die suruh aku dan 4 orang aku gi pantry.......Maybe dia bukakkan pintu berlakang, untuk memudahkan orang2 nye masuk untuk curikk....

Nak dijadikan cerita, seorang staff (foreigner) baru balik dari lunch, and die meluru ke pantry dan tny dgn kiterang,' is anyone see my laptop'....kami terdiam, dengan serta merta kami berempat terusss berlari ke arah office belakang. OMG!!! 6 laptops dah hilang dari meja okkkk!!! Yang hilang semuanya yang new branded....~

Dipendekkan cerita, polis ambik keterangan drpd aku...dia tnye whether aku boleh tak nak cam suspect or lakarkan wajah suspect!! OOwhh tidakkkk!! aku takottt nk involve bende2 macam ni. Boleh buat seseorang fobia kottt!!!! lagi pun, aku mmg tak dapat nak ingat pun...otak aku dah jammmm....!!

Kesimpulannyee...kalau ada sesapa yang masuk ofice menyamar sebagai technician nak repair or service air cond..jgn percaya k!!! Inform sesapa yang patut.....Aku rasa aku macam dah tak selamat keje kat sana...takotttttt!!~ :-s


Licik betol Si 'Manggis' ni.......~




P/s soorry tak larat nk cerita from A to Z....sedangg risauuu~

8 comments:

@ty_farEd said...

oowwhhh... naseb baik u n fwen u selamat.. tak de pape jadi..!! risau lak i... u lepas ni jangan jalan sorang2..yeah..u still fobia rite.. so..plz take a gud care of urself key...

misz Lina said...

isk....

licik eh si manggis tu.. takut gak klu bg info then dia leh attack smule kat opis tu..

erkk....

tp kite kena la yakin pada pihak berkuasa..

be brave k..

.::WaNiE::. said...

eiiii

ni boleh buat tak tido malam

nasib korang ok

Che Armster said...

tumpang simpati sebab terpaksa melibatkan diri dalam kes polis...

manggis itu mmg menunggu masa utk di hentam hingga menjadi jus manggis!

ElyaElmo said...

aty : itu laa...cuak jee ok! pols nak soal2 kite rpulakkk..mcm kiter pulak yg salah..ha3..u pun...nnt klo ade orang nk masuk office repair ape2 atau sales man..jgn bukak k

ElyaElmo said...

miszlina : takleh nak yakin laa dear..cuak jee..i salu blik malam2...risauu tauu !! :S

ElyaElmo said...

wanie : bukan saja takleh tdo malam..pagi pun takleh tdo..hua3..kidding!!!~

PurPLe LaDy AiFA said...

takutnyeeee elya.. nsb baik kan u guys xde ape2. kalu dier buat lagi jahat nayaaa! oh my god, seriously baca crite you pon takutt..