29 September 2010

Bandung-Jakarta With Love : Day 1








Nak dijadikan cerita tic flight kami rupanye waktu malaysia 3.15 pm. Since hujan lebat hari tu, seperti biasa penerbangan terpaksa ditundakan about 30 minit.Haihhh....lambat laa landing di Bandung.




saya yg gemuk!


mr fiance pun ikutt...he3

Hampir 2 jam dalam flight, kami pun selamat sampai di Airport Bandung. Time tu waktu kat sana kol 5.30, kat Malaysia 6.30 petang.....Alhamdulillah sampai jugak ke Bandung...Impian aku sejak study di U ha3...

Nak dipendekkan cerita, Pak Supir pun sampai menjemput kami . According to kakak aku, Pak Supir sepatutnya bawak kereta Innova (luas macam Avanza), tapi disebabkan Innova ade orang pakai tak pulang2 kan, die terpaksala bawak kereta Honda Freed by Mugen. For me, kereta tu ok la jugak. Tapi memandangkan kami ni semuanya berat-berat dosa plus ada baby lagi. so agak sempit la sikit untuk bergerak-gerak dalam mobil tu. Tapi tak kesahlah! yang penting dapat naik kereta baru...weehoOoo...!!~

Then, lepas 20 minit kami pun sampa ke Hotel Karmila. Dekat je dengan Airport. Tapi Jauh sket dari pasar baru,. Kami memang purposedly booking hotel yang jauh dari pasar baru (takde la jauh sangat) cuz area dekat pasar baru tu sesak and jem la. Ni opinion saya ye :). After check in and tgk suasana didalam bilik tu, kami pun keluar.


rate : rm150 satu malam (termasuk extra bed, ok la kan).-ade aircond ,TV

kami tak plan nk rehattt pun. Rugiiii woo klo korang datang jauh2 , then rehat kat bilik. hu3. For me,masa tersangatlahhh berharga pada ketika itu. Kami taknak sia sia kan dgn tidur dan rehat begitu saja. cewahhh!!he3.




1st destination kami ialah, pergi cari tempat tuk dinner. Restaurant Sudanese pilihan kami. Not bad la. sedap jugak. Cili kat sini. Memang terbaik la!!! Pedas2......


nampak sikit kan? Just nice untuk kami 7 orang.


Otak-otak disini kaler putih. sedap!aku sukaaaaa


Special menu disini :
Ikan Talapia tu (kat sana derang panggil nama ape ntah,lupe).
Tempe memang takleh tinggal laa kalau di Bandung ni. Di mana2 aje, pasti ade tempe.ha3


Nak bagi nasihat sket yeh...:D Korang kalau ke Bandung, kalau boleh elakkan makan di gerai2 di tepi jalan tu tau. tak berapa bersih sangat. Korang ckp je kat Pak Supir tu.

' Saya mahu makan di Restaurant yang tak terlalu mahal tapi bersih ' he3

So far Pak Supir kami ni sgt easy going la! Pandai jugak bergurau senda and layan kerenah kami. Recommended!!! Lepas je dinner, dia bawak kami jalan-jalan.Second destination kami ialah ke Heritage. Landscape cantik tuk photo shoot. Baju-baju di sini pun agak ada quality berbanding yang dijual di pasar baru tu. Harga pun lebih kurang macam kat Malaysia nye. Lawa memang tak yah nak cakap la kan. Design2 baju perempuan kat sana macam style2 baju2 kat Niche . Jaket2 lelaki , seluar-seluar kerja , skirt and maxi dress yang dijual d sini. Memang terbaik!!lawa2.






style tak kami??ngeeeeeeeee :D




with mama


ala ala cover album gitu...~


2nd last day,akak aku borong baju2 baby pun kat sini. Murah katanya!!!

then kol 11 lebih kami pun pulang ke hotel tuk tdo.....~


next entry: 2nd day ke Jakarta puleee


To be continued....~

9 comments:

Tihara said...

syiok nyew :)

Dhiya said...

best kan bandung? Cari barang kawin ke?

care to exchange link? :)

dyn said...

best kan sana..paling suke pasar baru n rumah moda...bnyk factory outlet best kat sana....harga jgn cakap la berkaliganda murah dr sini...org sana cakap mcm paris kat jawa kann paris van java...syurga shopping!!!

luvira said...

tetibe rasa nak g bandung lagi walaupun tiap2 tahun pegi..huhu..

kadang2 rasa nak bawak balik je bandung tuh...

~ mizzAmy ~ said...

wahhh bestnya. teringin nak ke situ tapi macam lari budget pulak nanti. hehehe..

TaNia said...

karmila mmg da best for jalan2.. x mahal n harga ok2 jer.. hhehe.. nak g mana2 pon dekat.. jalan kaki jer.. hhehe.. :D heritage mmg best.. wahh jom gi lagi :D

syanaim said...

::bestnyer diaaaa...jeles..:P..::

iedayah said...

bestnye..bl r i plak nk g sn..pasang niat dlu r..blh x..wink2..

Mia-Ina said...

best pulak dgr cite g bandung nie....ish ish..bile la nk ke sana?aduhai mia