06 October 2010

Korang Familiar tak dengan Denai Alam?


Kalau aku nye wedding dekat Denai Alam, ade tak orang nak attend yeh???ha3....

Alkisahnye....
Member papa aku bekerja die salah sebuah restaurant dekat Denai Alam ,Shah Alam. And die proposed dekat papa aku untuk organise wedding di sana. Katanye, tempat dierang memang tak charged,FREE!! Just perlu bayar makanan and facilities yang disediakan je. Makanan memang tip top!!

Then, lepas aku dgr je..."
denai Alam???" Kat mana tu?

Jauhhhh...dekat Shah Alam, nak ke arah Klang kata akak aku. Kelmarin, kami pun pergi la tengok tempat disitu. (orang dah jemput kan, pergi aje l a kan)

Perjalanan makan masa hampir 30- 45 minit jugak kesana. Lenguh bontot cik dok dalam kereta tau!! Bilaa sampai jee ...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!~ lawaaaaa koranggg!!!

Nice la.


Time kami pergi tu, malam. So, view nye pun ala ala nmpak tak nmpak aje la. Tapi serius cantik untuk wat wedding. Lepas tengok-tengok tempat and dengar package yang ditawarkan...Tiba-tiba ,aku pun bersuara....~

" jadi....quotation nye macam mana bang..."

"tentang duit jgn risau, kamii akan bg harga special. Cuz kalau jadi, you orang pertama yang buat wedding di sini"Kata member bapak aku tu

Dalam hati aku" harussss laahh aku risauuuuuuuuuuuu!!~ tempat lawoooo, bajet aku tak banyakkkk....Plus, macam jauhh jeeeeeeeee...kawan2 and sedara mara nak ke datang :( "

Lepas discuss2...kami pun pulang....dengan harapan....
Minggu ni dapatlah quotation tu....hu3


P/S: tempat tak leh reveal lagi...tak sure lg jadi buat kat sana ke tak. As mentioned before, aku nak buat dekat2 dgn umah aku je :D



18 comments:

Luv like this.... said...

sure cantik klu jd buat wed kt ctu..bes nye!!

mysarah said...

kalau still area shah alam or klang, i nak pegi kot. tu pown kalo u ajak :D

nuraitul said...

tmpt tue dkat ngan airport subang kan..??

~ mizzAmy ~ said...

pernah dengar tapi tak sure tempat tuh kat mana. tapi tuh lah kan, kang jauh2, nak ke saudara-mara datang? if worth-it, buat jer lah. selalunya yg jadik 1st customer mesti dpt diskaun byk. ;)

syanaim said...

::i tahu tempat tu dear..dkat ngan nasya..pasti i attend..:P..::

Hana said...

denai alam ni jalan nak ke rawang dr shah alam.. lalu kat guthrie highway.. tempat baru from sime darby... :D tak pnah masuk tp dari luar nampak chanteq...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak ada ker pic tempat nih?
nak gak tgk

(^^,)

http://yaniebudakgebu.blogspot.com/

bride2wife said...

denai alam sebelah bukit jelutong kan elya?area sime darby...
my family gonna move there next year... :)
dkt mana exactly tempat wedding u?

Dhiya said...

familiar...dia atas skits dr bukit jelutong, dekat dengan kg melayu subang....

farahfatihah said...

kalau mapnya mudah difahami, insya'allah senang kot nak dtg =)

Mrs. ieza said...

dekat area bukit jelutong rase nye kot elya....if dekat shah alam i nak datang tengok u kawen! hihi

sk said...

elya,
mcm best jek tempat tu. penah lalu gak, tp tatau camne rupa kt dlm. hehe ntah, tanyalah family. okay tak klu buat kat situ. klaau diaorg rasa okay jek sedara nak dtg, bleh proceed. :D

Sarah Abd Rahim said...

Ala babe.. Takde lah jauh gila Denai Alam ni.. Cakap ngan orang sebelah Bukit Jelutong, mesti diorang boleh cari tempat. Lagipun orang2 dari Damansara/PJ can always use the Guthrie highway to get there.. Kalau kau jemput aku, confirm aku datang hehe.. ;p

Mia-Ina said...

dengar nama mcm indah je..mungkin indah kot elya..mia lg x nah smapai

cik helena said...

tak jauh sangat ngan cikhel.hahaha

NaniRostam said...

Salam.Ala dekat jer dengan rumah kak Nani....jangan lupa jemput tau....

♥dG♥ said...

kalau bt kat denai alam, ada chance la sy nk dtg tgok sis kawen. ;D

aziraarif said...

hi elya, bole zira bg hint sikit tak? dekat DARC eh? ladang kuda tu? baru2 ni sedara zira buat open house kat situ...tempat dia besar, pastu bole naik kuda free...tempat tu baru je buka, mybe dia nk promote kat org ramai, dia bg harge promotion la nanti tu...