22 November 2010

Luv almost everything about this.....~


I love almost everything bout Elyana's wedding.
Dari Veil nye, Nikah outfit, reception's outfit, potong cake nye dress...semua laaaa...suka sukaaa....





Dress yang wana maroon ni pun cantik. Idea yang sangat fresh. Songket + Chiffon+ Satin kan?? Teringin nak buat combination macam ni. Mintak bridal butik tu boleh buat nanti. Risau :-s





Persalinan ni pun cantik. Elyana nampak ayu sangat. best nye jadi Elyana. Boleh sanding banyk2 kali...Boleh tukar2 baju banyakk kali.... :)



kawan-kawan,
What we called bunga ross putih yang patch dekat veil nikah and baju nikah tu yeh?
ada sesiapa tahu tak??
Tiba2, nak request tailor patch-kan bunga2 mcm tu dekat baju nikah nnt...hikhikhik.....:D


For more info and pics, pls click here

25 comments:

NaniE said...

yelah, cantiknya baju yg kaler krim neh..

chenta said...

yup2..bunga putih tu buat the whole attire nampak lebih comel..:)

Renee Meow said...

Elya... omg me toooo...luv everything!! sgt chantek n sweet..!!! :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

noridaramli said...

cantik kan baju nikah die...suke veil die

PurPLe LaDy AiFA said...

kan???? sgt chanteq! elyana sendiri pon awesome gila on her big day~

i pon nak buat roses cenggitu utk baju nikah, tapi dh hantar g tailor dia salah buat, die letak roses murah2 yg ade daun tue. buruk! terus buat lagi satu baju lain utk nikah. hee

Mia-Ina said...

elyana mmg cantik ble dia pakai pe je...bdn nya langsing

aTy _faRed~ said...

memang ye eLya.. baju2 elyana memang cantik sangat2..!! i suker giler... wedding die sweet n nampak mewah kan.. cantik sangat... :)

Syima Syaz said...

nampak elyana berseri-seri...soooo sweet lah

Puan D0T said...

cntik sgt!!!
semua baju die cantik...

hye elya =)

tp klu org cntik..pakai ape pon cantik kan??

Rilla said...

Suka weddin Elyana jugak, suka taste dia, seme cantik.

Bunga patch kat baju nikah tu nampak macam bunga sulam timbul, tapi tengok2 balik macam chiffon flowers pun ye jugak. Papepun memang cantik

♥ balkidz_hunny ♥ said...

woowww! elyana sgt cun.
aku suka baju nikah dia. hatta dolmat kan? baju maroon tue details dia sgt cantek! and of course yg cream tue sgt sweet! :) sooka la semuanya!

kau nanti buat la veil cam dia :) mesti cantek wehh! bunga putih tu bukan sulam ke? or macam yg kat gown datin umie aida dulu tue? sila google :) nanti share!

aziraarif said...

make up elyana nampak ade seri pengantin..tapi baru2 ni tgk nona yg penyanyi tu kawen alamak tak ingt nama dh...tak nmpk seri pengantin pun..

anaztasias aira said...

elya kalo xtahu nama print je tunjuk dekat bridal terus nak cam tu hehe ... btw memg cantik !!

cik senah said...

setujuuuu.. semua persalinan elyana lawaaaa sangat..

1- baju nikah : cik senah paling suka veilnyaa & kalernya..faveret cik senahhh... (biruu..!)

2- baju krim : jatuh cinta kat details di sekitar pinggulnyaa..

3- baju maroon : of course kerana warnanyaa.. menyerlah arrr dalam gambaq.. :)

4- baju potong kek - baby pink (tiada dalam blog elmo) tp, cik senah tgk dalam papaer kosmo kemarinn.. sweetttt sangatt..

p.s : lawa daripada baju Datin Harlina ( isteri DAtuk SMS )



airaarif : ermm.. penyanyi yg awak maksudkan tueee ialah >> Dia Fadilla.. :) gaun pink dia okey.. cuma veil dia pelik skitt..kembung & sarat.. bila dia buang veil tue.. baghu lah sejuk mata memandang..simple.. :)

LisaLisut said...

i suka no.3! suka gilaaaaaaaaaaa.bestkan jd elyana.byk gile baju dia.hahaha..

setuju dgn cik senah.kalah baju Dr Harlina.tsk tsk.

~ mizzAmy ~ said...

semua baju dia chantek2. baju nikah dia mmg sgt chantik.

nizabeba said...

canteknye yg baju last tu!! nak jugak..huhu

iedayah said...

kalo lar i byk duit...tabur je...salin baju 10x..hahahha

Dita Lolita said...

i paling suke baju nikah dia & makeup nikah & reception..pelissssssssssss!!melting2!

Nur Hazira said...

a'a cantik sgt elmo....fadzlun abas pun bt bunga ros timbul....

Aya@Pansy Princess said...

same here! suke gak everything on her wedding.. hehe :)

Anonymous said...

Top to toe lawa! seriyes.. Tak mcm sesetgh selebriti kadang tu terlampau nak grand majlis jd merepek plk kan..

CikSyafa said...

Omaii...she soo gorgeous! baju dia sangat laaa santek...semua laa santekkk..^__^

"cikkin" said...

waa..mmg sgt cantek sume nye..kite pon teruje tgk majlis elyana ni..=)

hanidatul shatira said...

aaaaaaaaaaaaa....sukanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa