28 November 2010

Ministry of Moment : Just Like contest!

Contest lagi!!
Kali ni Ministry of Moment telah mengadakan contest untuk kita semua!
Cepat-cepat sebelum terlambat,Rugi tak join!

Semua orang tahu
Ministry of Moment merupakan
SUPER
Profesional Photographers yang tidak asing lagi dalam dunia fotografi ni.
Mereka lah Official Photographer Majlis Resepsi
Datin Paduka Umie Aida dan Datuk Paduka Khairudin.

Mereka sangat kreatif menghasilkan gambar-gambar yang sangat 'hidup' dan Unik.

Kenapa saya kata rugi tak join?

Jika anda join contest ini dengan meng-CLICK Like,
Anda berpeluang memenangi
FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album).

Menarik kannn!!!!



How to join this contest?

1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.

2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.

3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.

4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link
http://www.ministryofmoment.com/

5. Once done, leave the permalink of your entry in the comment box of this entry together with your facebook’s username.

Other information that you need to know:

1. You can enter as many entries as you like, and the entry can be either in English or Malay only.

2. There is
no specific format for the entry. You can make it long, short, funny, guna bahasa sms or even formal cam Chedet punya blog, its all up to you based on your creativity. You can also add some information on everything you know about Ministry of Moment to add more points! ;) *hint hint*

3. Upload the yellow poster in your entry and you can place it anywhere. At the beginning, middle, or at the end of your story, doesn’t matter.

4. Contest ends : 30 November 2010 (12pm).


dan saya memilih gambar ini :)

source :
Ministry of Moment


Kenapa gambar diatas ini dipilih?
Hati dan Jiwa saya memilih gambar diatas :)

Jujur saya katakan, agak sukar untuk saya membuat pilihan. Kerana semua gamba yang diambil, sangat sangat menarik dan mempunyai cerita yang tersendiri.

Jika di lihat dengan mata kasar, gambar yang dipilih nampak biasa bukan?
Tapi, bila diamati gambar ini betol2, ianya punya satu cerita yang sangat indah...
Bagi saya, gambar ini mengenai ketenangan hasil daripada langit yang biru dan burung yang terbang membawa ke arah lelaki yang berada di sudut itu.

Sememangnya gambar ini memang melambangkan ketenangan alam semulajadi.
Bestnya bila tengok lama-lama...
Bila stress kita tengok gambar ni, kita akan rasa tenang dan tenteram.

Angle lelaki yang disudut tu pun menarik dan unik.
Overall timing semua cantik. Leading line pun terbaik.

Good job MOM!!!