26 November 2010

PAPA

2 minggu papa warded. Tak sampai hati tgk keadaan die. Termenung...tak lalu makan......

Minggu Pertama :

" papa makan nasik ni " " Tak larat laa dik, tak de selera sgt"
tak sampai separuh pun nasi papa habiskan

Besok nya, aku telefon papa.

papaa, nak makan ape ?"
"Dik beli kan papa sup cendawan " (dlm hati, bila kalanya papa suka makan sup cendawan niii....)

Sampai je hospital, papa pun standby nk makan sup tu.
" Dik, bukan sup ni laaaaa...Rasa cam tomyam je"
"Ni laa sup cendawan paa..."

Papa still menidakkan bukan sup ni yg die mahukan .
" Alaaaa, yang putih-putih yg kita selalu makan tu. "

Oooooohhh..
Mushroom sup keeee....hahahaahaaa.

Betol laa kan, sup cendawan =mushroom sup :p

Minggu Kedua :

" papa, nak makan ape?"
" Dik, papa nak makan ikan goreng pedas la"
" aik, tiba2 je, Ngidam yeh..haha"

Sampai je aku ke hospital, kelihatan papa sedang termenung.
"meh makan pa"
(Alhamdulillah berselera tgk papa makan kali ni)

Esoknya pulak, aku tnya papa nak makan ape.
Papa jawab "
Dik belikan udang goreng pedas la "
Aku berseloroh,
" amboiiiiii kemain berseleraaa skang"....haha.

Sampai je kt hospital, papa terus makan. Dengan aku aku sekali join makan. Lauk udang tu, sapa tak berselera.
"meh adik kopek kan udang tu pa, papa habiskan semua ni"
Allhamdulillah, papa dapat habiskan! :)

Papa esok nak makan ape plak ?
" Hang masak laa dik "
" Tak sempat la nak masak, Balik lambat.Takpe, suh uni atau mama masak laa..hahahha"


" Hang masak laa dendeng keee........ "


Esok nya, aku balik agak lewat sket. Aku saing uni (kakak) gi hospital. Since die pun gerak lambat dari ofis.....

Then, uni call papa cakap kiterang sampai lambat sket. Masing2 balik lambat.
" Takpe laa...kalau korang lambat takpe laa...takyah datang pun takpeee " (time ni sayuu nye bile dgr )
" kiterang datang pa..lambat sket..papa tak makan lagi pun kan "

Jam dah kol 9 masa tu. Papa call kakak aku .
" Uni, takyah datang pun takpe ni. Kang lambat sangat pulak.Dorang dah nak tutup lampu dah" (serius, time ni betol2 sedih dgr papa ckp mcm ni)

" Pa..kiterang dh on the way ni. Takpe kiterang sampai nnt. "

" Time ni dah kol 9.45.Sampai je hospital, Kiterang kene register nama dekat counter pulak. Q panjang. Pak guard tu, buat kerja lembab. Nyampah.

" Sorang je boleh masuk yee" Kata pak guard tu.
" encik, kami nak hantar makanan kat ayah kami, die tak makan lagi. Harap encik faham "
" Tak boleh2. Sorang je dibenarkan.
" Orang lain encik bagi je masuk berdua "

pak guard tu senyapppp.....(hambek ko!)

Aku ape lagi, aku bukak je pintu tu, kami masukkkk jeee..peduli ape. Tak ke bodo nye pak guard. Aku bukannye nak buat bising. Nak bg makanan je.


Sampai jee ward 5B, lampu semua dh tutup. Kelihatan Papa termenung lagi...
" papa takleh tido kan. Laparkannn" "Kiterang kene beratur nak masuk td, tu yg lambat.... "

kami terus served papa makanan. Yes, kami bawakan
Daging Dendeng yang diminta semalam.

Papa sgtttt berseleraa makann..Nasik habis dimakannye.. * Happy *

"Burrppp..alhamdulillah..Sedapp..kenyang perut" seloroh papa

Semalam ( 25/11/2010) papa discharged dr ward....

Doctor kata papa takda sakit ape2 pun.....~

Syukurrr sgt sgt....


Terima kasih kepada seseorang yang aku sgt sgt sgt sanjungi..

17 comments:

sk said...

elya.. ayah u nape? sakit ape?

nik said...

alhamdulillah, papa elya dah sihat..

nizabeba said...

be strong k elya!! u're such a gud daughter!!

Si DaiSi PuTih said...

Alhamdulillah dah discharge. :)

cha said...

mushroom sup teringat arwah ayah i suka mkn masa kt hospital :((

anaztasias aira said...

alhamdullilah sudah keluar, paling penting sokongan anak2 tu menjadikan papa kamu lebih sihat. =)

Rilla said...

Alhamdulillah. Knew that you're a strong girl.

~Ayu BnSyg~ said...

Alhamdulillah dh ok kn? Be strong k?

BUNGA said...

mudah2an papa cepat sembuh yer.. sayu bila baca tang dia kata x payah dtg tu..

NURUL said...

alhamdulilah

ciksue said...

elya,moga papa awk cepat sembuh k.

PurPLe LaDy AiFA said...

uwa, sedey lk bc entry psl papa2 ni. teringt zaman abah oreg warded sebulan dulu..

sabar elya, doa byk2 k.

my note said...

sayu bila baca post nie..., banyakkan bersabar.. wani doakan papa elya cpt2 sembuh... amin

harzharun said...

hi dear...pak guard spital mmg hampeh kan..i sellau kene...huu

Iryani Noor said...

alhamdulillah ur dad dh sihat...

farra8979 said...

risau kan biler parent sakit..

kelipkelipchumel said...

sedihhh..sayu je sy baca entri ni.. ops. btw,i'm ur silent reader.tp tergerak nk drop komen lk kali ni.sbb sgt sayu bila baca.lbh2 lg tang u n ur sis blk lmbt tu..siyes kalo sy siap2 nangis2 dh kt dlm kete dgr ayat sayu gitu..hukhuk..tmbh lk sy pn pgl my father papa..moga ur papa n my papa sentiasa diberi kesihatan yg baek oleh Yang Maha Esa