09 November 2010

Simple yang Cantik



Hi...4 hari aku cuti....blog pun bercutiii jugakkk...huhuhu.....
Ni nak cerita sket prihal baju nikah aku.....
Planning nak buat baju nikah se-simple macam ni....tapi yg pasti bukan white :D
Malas nak pakai lace dah....
nnt mesti pakainye kejap je.....cth terdekat, aku nye baju tunang.....guna kain lace..sampai skang tak pakai-pakai lagii....
mana taknye, aku rasa, klo pakai lace ni, bila mana pergi wedding yg agak formal ...(ke aku silap??...huhuh)

ermm tgk la, pakai masa wedding dinner yanie kot???ekekekeke

So, nk tnye korang, pic di atas ni, materialnya satin je kan???
tarok sket beads...pasti meletupppp...ecewahhhhh~

28 comments:

Syima Syaz said...

itu lah
ni baju tunang saje je pilih korean silk je n buh beading kat leher n tgn...sbb nanti kenduri kendara org lain blh pakai lagi...cuma baju nikah pakai lace.nikah takpe tak pakai lagi sbb sentimental value..hehe

Xora said...

sederhana itu sentiasa selamat dan cantik :D kamu tinggi, pakai apa pun insyaAllah akan masuk :D

.::WaNiE::. said...

huhu nice tu !

ardinihumaira said...

baju simple macam ni guna satin atau chiffon memang lawa :) comel! tambah beading dengan kristal laaagi bertambah comel tau ^__^

~ mizzAmy ~ said...

betul tuh. if pakai material lain, nanti2 leh pakai lagi. kalo pakai sekali je, rugi bayar upah mahal2 kan? ;)

iedayah said...

yup..satin tu dear..mmg meletup r if ltk beads..suweet..confirm cantik

LisaLisut said...

i sokong u elmo! simple.syg jugakkan kalau lace tu tersimpan je.lagi2 bile putih.nk g wedding kang marah pengantin tgk sama color.hehe.unless matching kan dgn color lain ke ;p

lawa2.i pernah terfikir the same idea.hehe

cha said...

buat lace tp jgn over sgt yang.simple but nice :)

WillBe.Mrs said...

haah...simple dan cantik dan jimat dan boleh recycle utk nx event...hehehe

hana yoriee said...

amboi..elya nak pakai baju tunang ms wedding dinner yanie..cayalah!!

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

elya kalau berani pakai je bj tunang tu time org kawen..yaken je..hehe..cantik bj putih tu

farahfatihah said...

pakai chiffon je dear hehehe

ElyaElmo said...

syma syaz: ooowhh...btol tuu..tapi, elya rasa, nak pakai kemana2 aje baju nikah tu..sokmo feel pengantin baru ,,heheeh

xora: cikpuan iza....kamu pun tinggi...1st timee jmpe kamu, sungguh lawa org nye :)
tapi tulaa...pening pikirkan design untuk baju nikah nii....

wanie : nice kannn!!mekasehhh:D

humaira: btol laaa tu..kene gi tgk2 kat jakel chicffon/ lace yg lawa2 jugak...kasi puas hatii :D

mizzAmy : btol dear...less is more kann :) taknak pening2 kan kepala....huhuhu(kepala ku dh pening nk pilih design2 ni)

iedaya: itu laa..ingat nak pakai mcm ni..cantik gak..agak2 panass tak pakai satin je??

lisa: cayalahhhh..samaaa kan kite nye taste....hehehe

cha : tu laaa...i dh tgk2 lace kat jakel last week..tapi takde yg kenan...semua serabut....huhuhu

willbe mrs: btol tu!!! aku sukaa recycle...hahaaha....

hana: mabybe jee hana...kalau muat lagi laaa....huhuhuh

nurul atiqah : itu laa...keyakinan diri ni..tak tinggi untuk memakainyeee...hahahaa...rasa mcm overr pulakkk...huhuh

cik senah said...

elya : simple itu indah sebenaqnyaa.. ermm.. kalau tak mau boh beads atau kristal bagai.. ermm.. why not just beli rantai 3 beradik.. pakai teruih kat leher..itu dah menampakkan keunikan baju tuee..

dan lepaih nikah.. if nak pakai p kenduri kendara kawan2.. leh gantikan rantai 3 beradik tue ngan rantai kristal pulak ka.. rantai ala2 tasbih (tp, kaler2 ka - utk kelihatan funky looking)..

hehe.. bkn apa.. dengan cara tuee.. rupa baju nikah elya yg kosong itu leh dipelbagaikan.. kalau dah menjahit manik/kristal/dll.. takkan nak tetas semuanya kann..?

p/s: sekadar pendapat cik senah arr.. coz cik senah pun..maybe buat baju kurung pahang ja for nikah.. (kaler beige)..after nikah pun leh ulang pakai.. hehe.. coz cik senah tamau buat baju nikah yg terlampau fit dgn badan.. kang badan mengembang after nikah.. maka, sekali aje lah pakai baju nikah.. tanpa dpt ulang pakai lagik.. (rugi hantaq upah jahit/design mahai2, kan?kan?)

cik senah said...

elya : kalau teringin nakkan lace gakk.. boh sikit2 tang hujung tgn.. kat bahu atau tang dada ka.. kiranya bkn fully lace or beeded lace aarr..

bkn apa.. kalau dah terlebih lace atau beading.. mmg la segan nak ulang pakai.. rasa mcm lebih over daripada org yg menjemput kita ke majlis kawen depa.. hehe..

p/s : tp, leh arr simpan habuan nak attend dinner ( yg ada tema..)..maka, takdak la malu sgt nak pakai over2.. coz kita mengikut tema majlis.. hehe..

(sekadar pendapat chek saja arr nohh.. )

*she's s0 e!Ra* said...

simple cemni pon cuk gak yang

Renee Meow said...

agree..! less is more..i guess chiffon is better kowt? if satin mcm panas..my opinion ler.. ;) coz i dunlike satin..hehe ;p

btw, luv simple2 design mcm dat pic..rizalman ibrahim rite? ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

didieadila said...

elya..satin silk kot..agaknya lah..nmpk licin lembut jatuh terletak je..bli lah yg plain pastu hantar beading...sure nmpk suci murni gitu :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

elya sayang, aku pakai jer baju nikah aku yg chiffon tu gi wedding orang. HAHA. tapi memang takkan kalahkan perantin la. sebab aku ade element oren+peach! :)
satin tue pon nampak WOW!! buat kaftan or kurung moden mesti sweet!!
pastu tempah beads. santteeekkK!!

^^mrs.deana^^ said...

dear..,klu simple lg sng nk pkai2,klu fancy sgt pn payah jgk..,rsenya better chiffon la nmpk mhal sket,ps2 u ltak beads yg brgmerlapan...k dh 2...hehhe

Ct SoLeHa said...

nikah doh..tahniah..
simple is beautiful..takyah sarat2 pun xpe..seri itu sendiri dah ade..hehe

Dita Lolita said...

simple but vogue!

ellfazira© said...

rizalman's touch never fails.. make it happen bebeh!:)

♥ Juliana Violet ♥ said...

baju itu sangat cantik... :)
Bikin Vee jatuh cinta.. :)

Mia-Ina said...

betul..simple tp cantik...boleh dipakai lg

Rilla said...

Simple lagi bagus. Tapi dear, I suggest don't wear satin because it doesn't photographs well. Try pakai silk tafetta, dia sheen tapi tak shiny

ElyaElmo said...

cik senah : cik senanh pun sukeee simple2 yeh...gimme 5!!! elya tak reti nk pakai rantai 3 beradik tu laa cikk....huhuh...nnt klo cik senah kawen..jgn lupee jmput elya tauuu!!:)

eira : itu laa die....thinking nak lapik dengan chiffon kee takkk.....huhuuh

renee : btol..rizalman nyee.....design die salu sgt meletuppp knn!!!

didi : itu laa..nampak mcm satin silk gak..elya tak reti sgt pasal kain2 ni...kalau cotton tau laa...huhu..cuz sy hantu contton...huahuahaua....

qish : mek..aku tak confident pakai kaftan tu laa...aku rasa aku mcm tak sesuaii jee...huhuh..korang yg slim2 cantik laa pakai..hehehe....

ms deana : btol2....tu yg tgh pikir jgk ni...org kata satin semata panass....letak chiffon nmpakk mcm nk "nikah" sket...huhuhu

ct solehah : lom nikah lagi yangg...br nk pilihh kain jee..hehehe

dita : yeahhhhh!!!~:)

ell fazira: for sure im not going to rizalman babe...hahaha..mentedarah i selama sethn...hahah...

vee : sy sudah lama jatuh cintaaa jugak...cuma tggu masa mahu merealisasikan aje..hehehe

mia : kann miaa...cayalah!!~:)

rilla : silk tafetta tu cene yeh??kat jakel ade tak??leh elya usha2 sana

cik senah said...

ELYA : Insyaallah... balik ghaya haji nie baghu nak bincang ngan family Cik Senah pasai tarikh kawenn.. kalau dah dapat "green light" tarikh cadangan Cik Senah [11/11/11 (akad nikah), 12/11/11 (majlis resepsi di aloq staq) & 20/11/2011 (majlis resepsi di Shah Alam ) ]..

Dah confirm family Cik Senah setuju tarikh2 iteww, maka haruslah Cik Senah jemput Cik Elyaa.. Coz, Cik Senah dapat byk info2 cantik, menarik & tertarik ttg persiapan perkahwinan Cik Senah kat blog2 jer.. termasuk arr blog Cik Elya..

Tp, macam biasa arr.. memandangkan cik senah pun simple saja.. pasangan yg dipilih pun dari golongan biasa2 gak ( bkn hartawan,negarawan mahupun angkasawan).. Maka, majlis akad nikah dan resepsi Cik Senah.. mungkin buleh dikategorikan sbg majlis kawen ala sempoi saja.. hehe... :) - janji dapat menikah ngan org yg kita sayang.. tak gitu..??