02 November 2010

TERJAH Wedding Eila, Xora,Zaila



Hi geng!!!!tgk subject macam gempak kan!!ha3...Saja kasii saspennnn....

actually nak update tentang wedding Eilapinky, Xora dan Zaila.Tanpa membuang masa..jum layan~

241010

As u all know, wedding and nikah eila dibuat serentak pada hari yang sama di Masjid Wilayah. Aku tiba pun agak awal, aku sms semua bloggers yg dikenali tapi masing2 ada hal tak dapat nk hadirkan diri So, aku just proceed dgn tunang aku je. Venue yang sgt bagus ,persekitaran yang tenang je. Best jugak kalau dapat nikah disini. Tapi aku bermastautin di Cheras, senang ke nak buat permohonan untuk bernikah di Masjid lain??errmmm....
Disana, mata aku tak putus2 pandang ke arah pintu masuk dewan makan. Mana tahu kan tiba-tiba muncul kelibat2 yang dikenali.huhuhu

Sambil2 tunggu pengantin tiba ke dewan makan, aku sempat snap beberapa gamba khas untuk tatapan korang.

DIY centerpiece : orchid. (u may refer to this link)
(lately pun aku suka dgn orchid!!asyik mimpikan orchid je untuk wedd aku nnt.ha3)


Dari jauh , dah nampak pengantin menuju ke arah dewan. Then, cepat2 aku bangun and gi ambik gamba eila. Sib baik die kenal aku bila aku berdiri depan2 tu. A day before, i did sms Eila tanya khabar. Rupanya2 die tak berapa sehat sangat. On her big day pun hidung asyik sokseksoksekkkkk jee..



Then, tiba-tiba aku nampak Wani, Mynote. Aku tak sempat berborak lama dgn die pun. Rushing ke wedding Farhana, fairy garden pula.

ini laa wani, mynote.
This was 2nd time kiterang jumpa. Sebelum ni jumpe di wedding wanie:)




Sebelum gerak, kite snap gamba wedding cake eila! Orchid lagi!!! <3



dan sy dapat DIY- doorgift diatas. x
sempat nk snap gamba sendiri .
refer entry eila ni


sebelum pulang, singgah dulu ke guest book's corner. Tiba-tiba kami ternampak seseorang. Kekasihati memang adore sgttt art die. Disuruh bergamba dengannya, tak mahu. Segan katanyaaa, bini orangg tuuuu...haha...

Ni die...Sue Anna Joe . (pic taken from her blog)
Budak2 graphic design pasti teruja dgn art die.



p/s : Otw ke umah farhana, tiber2 kereta rosak di depan Kilang Panasonic di Shah Alam..sorry tak dapat nk attend dear :(


311010


Seminggu sebelum majlis, kami planned untuk berkonvoi bersama ke Wedding Xora dan Zaila. Nak dijadikan cerita, last-last min semua pakat jumpa di dewan je. Sampai2 je, aku mencari2 kelibat rakan-rakan yang memakai baju pink. FYI, aku ni rabun . So, agak lambat sikit nak cam orang dari jauh.hahaha. Then, tba-tiba syaz, melambai-lambai ke arah aku. Aku ape lagi terjah ke meja makan mereka. Sorang-sorang aku g berkenalan.
Excited sangat dapat jumpa LIVE dengan beberapa blogger seperti Yanie, Nora,hana , Amelyn, Kina, khumaera ..sorry kalau ade yang tertinggal....:)

Pada ketika itu, aku segan...malu-malu...aku dan kekasihati terpaksa dok meja belakang mereka,cuz meja mereka dah full (biasa la..mula2 mmg malu2 kucing, tak ampai sejam. perangai hantu masing-masing tiba!!hahaha).

Beberapa minit kemudian, cik belle , jaja si rama2 dan An pun tiba. ..Sejurus kemudian...Kay kamal dan tunangnya pun tiba..And tiba-tib sarah datang ke arah kami . cepat sungguh die cam setiap org!!! :D

Dear An, saja nk bg tahu, ur look sekilas pandang sebijik muka member elya. terkejut gile bila elya ternampak u ari tu....huuhuhu



sebelum makan, kita snap gamba pelamin dulu. Cantik kan!




pengantin pun tiba dengan persalinan KUNING diraja.
Pasangan sama padan, sama tinggi, sama cantik!!
Aku suka dress xora. Aku sempat bisik ke kekasihati.

Aku : "Awak, kalau kiter buat tema kuning ok tak?"
he says "Please stick to plan yang asal ok...jgn dok tukar2 dah."
(Hambik ko elya, kene sebijik....huhuhu)




Xora berseri-seri.senyummm jee



ni, sempat snap wedding cake.nampak sedapppp



before gi wedd zaila, ayuh bergamba beramai-ramai.
Time ni, dah takde malu2 and segan2 dan. Semua dah naik hantu.Happening!!hahah



xora sgt kreatif, aku suka bnyk idea2 die meng-DIY. kagum sungguh aku..
aku tertarik dgn idea kereta 'Raja Sehari' di atas.Nak pinjam idea boleh tak xora???heeeee:D



dah selesai, bergamba sakannn , Kami ke wedding Zaila pula. di Pusat Komunti Lembah Pantai. Tempat agak nang nak cari. Tapi SK adam tersesattt...huhuh. Sorry dear, Hp abeh battery time tu ...:)



masuk2 je, nampak ais batu ni. Ape namanye yeh??hahaha.


Then, kami terus serbu ke guest book's corner!! tulis2 ape2 yg patotttt....


Ucapan standard aku :
selamat pengantin baru zaila.....bla bla bla.....
!!!hahaahha.....



Tibe-tiba, Zaila di depan pintu...terus kamiiii snap gamba bersama2 while others sedang Q di guest book's corner tu
ewahhhh!!!!
Dari kiri : Yanie, Zaila, Aku, Syaz


dewan agak besar jugak.



Pelamin by Rass Deco. Menawan!

Centerpiece . Cantik kan!!!!
Ko larat nak DIY mcm ni, elya??hahahaha



Tiba di wedding Zaila, nampak kelibat Achik dan Balqish. Time ni, masing2 maken naikk hantuu balikkk...bergamboo dan bergambooo lgiiiiii......~


Happy dapat jumpa nasya!!Love her dimple.. selama ni we all chatting je...

Gamba bersama pengantin. At first kami sangat behave.
Gamba2 kami naik hantu, ada di FB. Tak larat nak uplod dalam blog.


Wedding cake zaila. Suka sangat aku ambik wedding cake orang kan??ha3.


Doorgift2 dari pengantin.
yg kiri tu, Xora nye. kanan, Zaila nye.


Akhirnye dapat gak aku rasa cokelat yang diebuat sendiri oleh Zaila. Sesiapa yg nak order cokelat, sila terjah ke blog die k!!!




Besttt gileeee jumpa rakan2 di alam maya niii!!!!! Lepas nii insyaAllah kite jumpe lagii k!!!~



P/s Tak sabar nak jmpe dengan rakan2 yg lain :)

28 comments:

♥ dak pink said...

seronok je tgok bila geng2 bloggers jejumpa. meriah uolss =)

Cik Belle said...

elya! hehehehe. saje je nak menyemak! huehuehue

harzharun said...

sedih sedih...dah byk kali tpaksa cancel nak pegi weding kawan blogger..huhuhu...

btw, u tinggi ek?...sbb i dah pernah jumpa wanie my note, rsnya, dia dah tinggi..u lg tinggi..hehe

hana yoriee said...

hehe..syok tgk korg kat wedding zaila bergambar kat pelamin yg cun melecun tuh!!! jeles hokeyh..wuwuwu..

harz,elya mmg tggi..hehe

thezaila said...

elya.. thanks sbb sudi dtg..
mak aih.. elya tinggi gile... bleh apply jadi model nih..

^^mrs.deana^^ said...

dear babe..beshnye dye g jmp bloggers!stiap kli sy nk g,psti x ksmpaian..,de je ke halnye..hope,wedding u blhla i dtg..heheh

sk said...

elya mmg tinggi. sbb tu taknak amik gambar sebelah dia. kahkahkah

elya,
nasib baik korang menyelamatkan kitaorg time sesat kt kuchai lame tuh. klu tak, bukan stakat i ngan KH jek, kay dgn luqman pon tak sampai wedding zaila kot.. haha

asna cute said...

meriah betulll!

Cik Belle said...

elya memang penyelamat. i sesat pun, dia tolong guide. thanks mek! =)

farahfatihah said...

kita xjumpa2 lagi kan elya huhuh

ElyaElmo said...

dak pink : besttt sgt...mcm dh kenal lama....nnt dak pink join k!

belle : hep hepppp...ape nyemak2 ni..gi update cepatt :P

harzharun : takpeee harz...ramai lagi kawennn smpai ujung thn nii....kite leh ketemuu :D
alaa...takde laa tggi sgt pun....:D

hana :takpeee hanaa....ely atau, u ade emergency time tu ...kiet rjmpeee next wed k!

zaila : haahha...model ape zaila?? model tuaaa ka??

ms deana : i/Allah doa2 kan elya kawen cepat. Leh deana dtg wedd elya kan :D

Khadijah : klo ambik gamba ngn elya, mesti orang kata anak beranak kan??ahahahha

to cik belle n khadijah :
actually,elya ni taktau nk bg direction pun...aku ni lagi lah buta JALAN. tunang elya yg reti2 bab2 jalan nii..tu yg, korang call je, suh die bg direction....hehe

asna : tu laa...klo ade asnaa pasti lgi meriahhhhh

iedayah said...

wa...bestnye..ramai sungguh..sumenye cntik2 belaka

PurPLe LaDy AiFA said...

best nyaaaa! jeles sangat nie sbb x dpt trn kl.. waaa! kecewa!

cantik giler pelamin zaila, and kek dia nmpak sedap la pulak.. adui, teringin! hehe

Mia-Ina said...

wedding cake zaila sungguh cantik

Renee Meow said...

wah very-de-meriah.. sgt jeles okeeee T_T

-i like orchids too..! my fav flower :)
-omigossh i luv SueAnnaJoe juga..so lucky dpt jumpa..salute~
-xora sangat chantekk..! :)
-zaila sangat chantekk juga..! pelamin fabulous..!



meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A said...

kina nmpk ketot je diri sebelah elya..haha..btw.. i heard yang u bisik dekat tunang u..haha..ops..terdengar tau..bukan busybody..:P

ardinihumaira said...

bestnya wedding dia nampak meriah sangat ^___^

ElyaElmo said...

iedayah : mereka sgtt cantikkkkkk!!! :)

PL : serius..semua nye nmpak sempurna jee :)

mia : kannnnn :)

renee: takmo2 jeles dear...nnt nnt kloade wedding blogger yg len..join tau!!! :)

kina: ehhhh?? elya bisik ape? kinaa ketot kee....?takde punnnn dearrrrr

~Ayu BnSyg~ said...

Sedey :(

kay kamal said...

u left me out... =[

Q said...

Oh Elya, samalah kita, dah decide tu terus tak boleh nak ubah apa2...huhuhu meriahnyer bila blogger bertemu..hihihi

R-YuzSha said...

syoknyer korang semua..
mesti seronokkan dpt jumpe blogger2 yg laen..

dd dudu said...

wahh cantek2 wedding diorang^^

pelamin Rass Deco tu unik ar, suke2 ;)

Xora said...

Elya, idea! utk lebih diva, selain plat kereta, apa kata kamu buat bendera kecik (ala cam masa merdeka org pakai letak kat kereta tu) then kamu letak kat bahagian depan bonet kereta kamu. macam kereta2 duta.. tapi bendera tu, kamu print la nama kamu ke atau lambang korang ke atau apa2 aje. Sekarang dah ada bnyk kedai boleh print lambang atas fabrik. Baru rasa cam RAJA MENDIVA SEHARI!

p.s nak buat camni mula2 tapi semorang bangkang kata saya over T.T

ElyaElmo said...

xora : japjap japppp.....x dpt nk bygkan lagi..nnt elya try google kerete2 tu time merdeka day...tak dpt nk recall plak..haha

.: an :. said...

elya... sblm ni an dah prnh bc entri ni, tp rini br prsn ttg 'muke seiras' tu.. hurm... an rase mmg muka an ni muka dinding la... ade kat mane2... elya org yg ke duapuloh++ yg ckp camtu.. tragis bunyinye kan? huhu...

** rindu la nk jumpe blogger. huu... **

HanHan said...

elya..if you dpt dtg wedding fairy's garden,mesti kita dpt jumpa..ngehngehngeh..coz I'm the MOH.hehehehe :)

Anonymous said...

burberry online burberry sale burberry online [url=http://www.outlet--burberry.com/]burberry sale[/url] www.outlet--burberry.com