12 November 2010

To be confirmed soon~

Ramai sedara , sahabat-sahabat dan kawan-kawan kami malah vendor- vendor bertanyakan tentang tarikh kawen. Ape yg mampu dijawab ialah...'InsyaAllah thn depan..Tunngu kad kami yeh "

Actually, aku pun tak tau bila tarikh sebenarnye lagi. Nak ikutkan memang kami merancang awal thn depan. Tapi apekan daya, kita merancang, Tuhan yang menentukan. Kami redha je. Ini kuasa Tuhan kan. Yang penting kita niat je.

Plan asal nye, family kekasihati akan turun ke KL bulan November ni untuk berbincang dgn lebih terperinci mengenai tarikh wedding and persiapan yg perlu dilakukan . Malangnya,semua orang tahu, banjir besar telah melanda Kedah.Banjir besar ni juga telah mengakibatkan rumah mereka dinaiki air. Nasib baik, mereka sempat lari ke Taiping untuk berteduh.....

Tapi ape2 pun, kesiannn sgtt..aku tak sampai hati untuk bertanyakan perihal kahwin ni kepada tunangku buat masa ini...Lihat raut wajahnya sering runsing dan risau tetang hal- hal family di sana...
Tapi, hati ni tetap meronta ronta untuk berbincang tentang catering, pelamin sanding....nikah outfit...buat di mana...dan macam-macam lagi.....


Tapi takpe, pasti akan ada hari itu....Sabar je elya dgn segala dugaan ni :)


Hopefully, semuanya akan reda dan baik-baik aja..

Ya Allah permudahkan la urusan kami ni...

17 comments:

~ mizzAmy ~ said...

ha'ah lah dia. kita nih hanya mampu merancang je, semuanya datang dari NYA. amy pun doa kan moga segalanya dipermudahkan. amin......

eila said...

moga semua berjalan dgn lancar dear... banyakkan berdoa... x sabar nak tahu bila date yer..

cik senah said...

Aiseymen.. kita seghupa lah Elyaa.. Ermm.. cik senah punn... naik rimas perut bila kawan2 opis (KJ).. FB.. skolah.. dan jugak kawan2 1 tempat keja di Aloq Staq dlu dok tanya tarikh kawen Cik Senah.. huhu.. sama ja jawapan Cik Senah bg kat depa : " tunggu kad na..? ada kad baghu leh gebang lebih2.." huhu!~

Ermm.. esok pg nak naik bas balik loq staq dahh.. tgk arr.. b4 balik mai bertugas di KJ niee.. cik senah nak palit kapoq (confirmkan)siap2 ttg tarikh kawen.. Yalah.. bila ada tarikh.. baghu leh mintak quotation kat vendor.. booking apa yg patuttt.. dan apa saja sewaktu dgnnya (persiapan kawen) kann..?

p.s : Harap2 tarikh kawen kita tak berlaga (sama) lah nohh.. hehe.. :)

p.s lagik : Cik Senah suka sgt tarikh >> 11/11/11 huhu!! ( anak sulong lah katakan.. maka, haruslah pilih nombot "1" dgn banyaaakkkkk skali.. :P

Cik Belle said...

moga semuanya berjalan lancar. aminn.. =)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Yang, sabar banayk2. Insyallah, sampai masanya, bila tunang ko dah kool sket, baru la leh bukak mulut!

take care ya! :)

Reen Tart Nenas said...

xpe elya. masih ada masa lagi. tunggu keadaan reda, baru la tanya k. since ada masa, masih sempat survey2 apa yg patut :)

LisaLisut said...

sabar El.u diam kejap la.bg dia settle hal dia dlu.tgh serabut tu.lepas tu u bincang la dgn dia balik :)

be his no.1 supporter!hihi.Takpe.slow2.good things come to those who waits :)

iedayah said...

siannye..bgus elya..bg die ckt masa tuk settlekan bah yg melanda..insyaAllah akn tb msnye..

nik said...

elya,

kalu dah confirm, jgn lupa jemput nik ye walaupun kite berjauhan..

farahfatihah said...

elya, baru nak tnya date kamu....nak save dalam kalendar huhuh

xpe la syg..nnti dah confirm bgtau ek hehe

Syima Syaz said...

dear...
sabar dulu k..bawak2 bertenang.ada jodoh, sampai seru...insyaallah semua nya akan lancar...amin!

Rilla said...

Xpe dear, dugaan tu tanda Allah sayang kat kita.

Rilla punya method, jawab je "Bulan 10, Jemput la datang....tahun je tak tahu bila" ;p

aTy _faRed~ said...

insyaallah... ade jodoh tak kemane dear... asaLkan niat tu ikhlas n suci.. Dia akan permudahkan segale urusan... i akan same2 doa dan aminkan tuk u key....

my note said...

InsyaAllah.....ader jodoh x kemana......... dont wory

harzharun said...

alaa, xpe la dear....xkisah pun bila nak tetapkan date kawen...yg pasti, u nak kawen dgn dia kan..for the time being, u buat prep yg mana patot dulu...xpun, keep on research..hehe..nak kawen ni kena byk research kan...barulah wedding malatop..i dulu, masa risik-tunang-kawen, sgt singkat...so, xbyk ilmu yg i dpt..itu yg giler obses dgn majlis adik i pulak ni.hehe

Nur Hazira said...

jgn lupe jemput tau

.: an :. said...

yup.. insyaallah... masa itu akan tiba. xmo sedeh2, k? Allah dah susun sesuatu yg saaaangat best utk elya... all d best dear! pray 4 u... =D