31 December 2010

Bengang dengan sorang Vendor

Beberapa hari ni ada konflik dengan sorang vendorr ni....
takde laa konflik sgt, it's just aku tak dapat nak byr deposit dekat die untuk block date tanda jadi. korang paham ape aku maksud kan?hehe

Al-kisahnye, kami memang suka tgk video die...
Suka sgt2, harga pun boleh tahan. Sesuai dgn kualiti product dia.
Tapi satu je aku tak suka. Marketing skill die kurang. Pendapat aku la.
Die dok push push aku byr deposit dulu untuk block date. Padahal aku tak pernah jumpa die lagi pun.

Being a professional vedeografer, kamu haruslah bg peluang potential client kamu untuk berjumpa and bersua muka dulu. Btol kan? Then baru decide untuk byr deposit atau tidak....

Katanya, ada orang bertanyakan tarikh yg sama seperti aku.
That's fine.

Aku cakap elok2 and jujur dgn vendor tu ,
if ada rezeki kami dgn XXX , ada la. Kalau tiada, kami redha. Lagi pun kami memang takde duit untuk byr deposit hari ni.

Frankly speaking, hasil kerja die mmg superb!!! Kalau sesiapa yang nak cari vedeografer ala ala style CST, boleh laa hire die ni. Harga die pun murah sikit dr CST. Idea memang fresh. Tiptop...Memang recommended la.

Once korang dah minat dgn kerja dia, kene cepat2 jumpa and terus bg deposit k!!~

So, vendor2 diluar sana, sila bertolak ansur dengan potential client korang. kadang2 hal2 kecik macam ni, potential client tiba2 tak berminat nak deal dgn kamu. It's not about money that you quote, it's all about attitude towards the client. That's it. (ececeec...cam pandai sgt pulak aku kan!!)

itu jeelaa kot...~

psst pssstttt....tadi gi jumpa videografer (member abg ipar) untuk bincang....tapi tak byr deposit lg... Alhamdulillah berkat kesabaran kami, jumpa jugakk yang kami mahukan :D



P/S : Entry takde laa bengang sgt pun kannnnn..ini bukan entry nk kondem sesiapa yaaa :P

13 comments:

jooleata said...

haha.. sape la yg malang xdpt tender elya ni ek?

Syima Syaz said...

uhh...mungkin takde rezeki lah tu kan... =)

farahfatihah said...

huhuhu dulu pun ada gak jumpa vendor yg mcm ni..dok push ja....last2 bila rimas terus reject.....xpe la elya, mgkin yg baru ni lagi best

iDa said...

i pun slalu jugak pakai ayat u tu...lg pun nak jugak bincang2 dulu kan...xberapa suka sgt vendor yg suka push2 ni.... =D

Durruz said...

elya,

i think i knw who!hehe... kalau btollah kan... i hired him for my videographer. same case like u. suka push2 i.and ckp ramai tny psl date i.. huuu

infact i rse they r better than cst.my personal opinion.

nnt i fb u. serius nak tau btol x org ni...

"cikkin" said...

hye elya..buat org nak tau je sape vendor tu..mind to share ?? ala2 guna taktik same if same vendor ngn cik durruz.hehe..
mungkin sbb diorg mmg bagus kot eh..=) happy new year!!

cik nurulain said...

that's harsh. nape nak push2. kdg2 vendor ni tak sedar yg certain customer ni pelaris. anyway, gud luck with ur prep. :)

~ mizzAmy ~ said...

tak boleh lah nak push2 org bayar deposit dlm hari yg sama kan. if bagi masa 2-3 hari ok lah jugak. berhati perut lah skit kan.

missbutterfly said...

sape elya?

anaztasias aira said...

dear, sapa ek? pm anzcis@yahoo.com =) tengs dear

tentang dhila... said...

http://kcgpixtures.blogspot.com

Anonymous said...

tompang lalu..berkenan sgt dgn "quote" awk..nk amek letak kat fb la. boleh ye? ;)

ElyaElmo said...

anonymous: quote yg mana ye?