01 December 2010

December permulaan yang baik : InnerShine dan Dior

Sangat2 bersyukur December permulaan yang sangat baik...hari ni telah banyk perkara baru dilaksanakan...semoga akan membuahkan hasil....InsyaAllah.

Since lagi beberapa bulan nak mendirikan rumah tangga (ecewwahhh) aku tekad nak minum balik Pati Prun Innershine. Penting untuk dalaman dan luaran kita. Few months ago, aku rajin jugak la minum pati ni, kejap minum kejap tak. Ye laaa, satu kotak ada 6 botol, harga satu kotak RM 20 lebeh. So, paling2 busuk pun kena spend about rm100++ for a month. kiranya time tu rasa, tak perlu lagi nak minum pati niiii


ni beli kan watson.
Promo price RM39.70 kalau tak silap (2 box)

Tapi skang, aku kene start minum balik!!!! So, start bulan ni , kene continuosly consume Pati ni. Serious , minum ni banyak benefitnya. Yang paling aku suka minum ni sebab, rasa die tak pahit ,masam masam manis rasa buah buahan .Aku minum bende alah ni pagi je, tu pun bertenaga sampai lewat malam. Since watson tgh wat Chrismast Sales. aku borong sampai 4 kotak. WeehOoo..InsyaAllah, akan habis dalam masa sebulan ni. Nak cantik and sehat, kena spend la sikit kan. Yang mana anda mampu la.... ape2 pun, yang mana tak consume apa2 vitamin tu, sila lah minum pati ni, tak rugi pun, serius!!!

And mungkin, botol-botol (botol ke kiter panggil?) ni kita boleh recycle ke ? Macam yang Xora pernah buat. hehe




2 perisa beri, 2 perisa prun.
Berry rasanya lebih masam.


Ok, bukan itu aje. Last week,aku dengan tidak sengaja, bajet orang kaya la kan, terbeli Make up remover jenama Dior. Kenapa Dior? Aku suka Dior. dah lama teringin nk beli.
Tak dapat beli skincae and set make up, dapat beli make up remover jadi laaa kann...haha

Aku cair dengan hasil pujuk dan advice SA Dior tu. Katanya elok untuk remove eyeliner and foundation kita, jimat la tak rugi la. bla bla bla.....tapi aku tak pakai foundation. Rugila kalau beli? ooohh.. tidakk...tak rugipun, in the future if pakai foundation kan boleh guna, tak gitu?? hehe.And yang best nye, die promise if aku beli die akn bagi sample skincare Dior tuk aku try.

Aku : belle (nama SA tu), confirm yeh remover ni boleh guna untuk mata and muka sekali?
SA : boleh2. You pakai sikit2 je, boleh tahan lama. Eh, u taknak try product lain ke?
Aku : Taknak la belle, muka I sensitive la. Nanti jerawat semua naik, susah laaa..
SA: tape. if u beli remover ni, I kasi u skincre punye sample. If ok, u boleh beli untuk hantaran u.
aku : aku senyum je. dalam hati aku (amboii..amoi nii....bukan main lagi, suruh aku mintak set makeup Dior tuk hantaran...hahahah)


kiri : makeup remover.
diikuti dgn sample : toner,foundation,sunblock, moisturier

perbualan belum habis lagi.........haha

SA : u pakai cleanser ape?
Aku : I pakai pharmacy punye je belle, i takot la nk cuba macam2. Muka i sensitive
SA : u nnt cuber pakai Biore, deep Free la. Cari dekat Watson.Ini Japan punye product. Tak mahal pun .My fren guna ok.Muka die dulu teruk sekarang sudah tak banyak jerawat. Kalau tak ok, u jgn pakai lagi. tak sampai rm20, ok laa kan. hehe...........
Aku : erk!! (kalau tak ok, tiba2 muka ku jadi godzilla macam mana?? sapa nak jawab....huhuhu)


At last aku beli jugakk.haha
Kalau ok, alhamdulillah..kalau tak ok, sendirik tanggung la!...huahuahua.

Korang kalau gi garder, sila singgah ke Dior ,Isetan. Cari SA bernama Belle. Sangat Sangat peramah and lembut je orang nya. Korang nak try lipstic ke, ayeshadow ke, mascara ke, tryyyy je.. Dia tak kisah pun.

Itu je takat ni.daaaaa`


psst pssst..orang dewan dah call...nnt aku update k!!! :D

19 comments:

Khumaera Ismail said...

shopim~!! =) bgs ea minum inner shine? waa..bleh la try nanti..

Mrs Drac said...

eh baru smlm mcm nk beli cleanser ni kt watson sbb nmpk cam best..tapi akhirnya terbeli benda lain..nnti kalo ok, bagitau ye..hehe

Anonymous said...

Dulu pnh jugak mkn innershine mase nak dkt2 raye. konon nan kebabom mase raye.. ade la beli 2,3 kali lps tu terstop..

Eh, org ckp kalau nak dekat2 kawen x elok try produk baru sbb kite x tau kesannye..

iedayah said...

wa...kite senasib lor dear..ad kulit ank org kaya aka kulit sensitif..

anaztasias aira said...

wahhh saya pun minum innershine tp yg anggur je. jom2 minum =)

Xora said...

saya pun sambung balik minum innershine ni. tapi seminggu sekali aje :P tapi suka pasal kulit tak kering dan jerawat kalau ada, dah tak jadi besar dan dia kecut tanpa kita buat apa2..

LisaLisut said...

hi elmo. i pun teringin nk minum innershine.tp sbb dia kene konsisten and a bit pricey so lupakan je hasrat tu.dulu i try royal jelly CNI. serbuk.2minggu kulit glowing,bdn jd ringan,mmg best tp lepas tu tak tahan nk kene beli every month.siut je nak cntik tp liat labur duit ;p

yg collagen NH or detox tu pun ok.yg tu bagus.mmg spe stat minum awal mmg nampak hasilnye.sekian saja komen saya.hihi

asna cute said...

makin berseri2 la wajah & mata akak nanti tau =))

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Aku pun nak start minum balik Inner Shine :) nak berry! harus aku pegi beli nie kang.

ehh, aku pun macam nak try la biore tue. aku pakai eucerin, sebab kulit aku pun sensitif. ok la jugak. tapi still muka tak clear cam kulit telur (tak agak2 berangan!) :D

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Ohh lagi satu DN Hans pun bagus untuk yg nak berkahwin :p luar & dalam.
tapi rm128=25sachets. aku beli n makan 2 bulan je before kawen. siyes, badan cam tak bape letih lesu walaupun berjaga malam, study + prepare nak kawen.

ElyaElmo said...

khumaera: baguss dear!! silaa tryy...rasa die pun sedappp

Mrs Drac : hhaha..elya ni pun fikir 2 3 kali tau. Takotttt punye pasal....tapi gagahkan diri jugak beli.

kasut pink :tapi ni bukan nyee pil atau pun ape. Just untuk pemakanan dalaman aje...insyaAllah tak de ape2 dear..hehe

iedayah : kannnn....kulit elyaa serius sensitif. bilaa laa nak dpt kulit cam lisa surihani..eh??

nora : sedap kan noraa!!!! pas ni mata mesti bersinar2..hee

xora : serius ke ixa?? ok2...nak consisten laa minum ni....hehe

lisa : elya tak minum bnyk2 sgt...malass punye pasal... beli mana yg sedap and ramai suggest ini. cube je...he:D

asna : harap2 laa...hahaaha.kalau tak berseri jugak tak tahu laaa.....

balkish :aku tak berani makan yg pill nye mekkk...risauu laa..kang effect dekat dalaman kiter..risau risauuu....Jum minum mek...elok untuk baby ko gakkkk :D

K.I.N.A said...

mak kina pki lipstik dior..kina kalau balik paw sokmo..haha..mmg cantik warna dior ok..harga pun cantik..95iggit..hehe..mcm nak beli jugak pati prun tu..hehe

yayahafiza said...

elya,

i pon sume minum innershine but i would prefer prune than berry.... as xora said, mmg best utk pimples... hehehe.... it's just the matter of cost=p

Ciksue said...

elya,dulu sue pun minum,tapi sbb mahal sikit kan kena labur,stop jap,hehe..rasa mcm nak minum balik jugak,hehe

~ mizzAmy ~ said...

i pun dulu selalu gak minum inner shine nih. tapi tuh lah, 6 botol rm20++. matik lah kan... hehehe...

btw dear, if u jenis kulit sensitif, boleh try guna produk himalaya. so far, mmg menjadi kat i. i pun jenis kulit sensitip gak. macam2 benda i try. dari yg mahal ke yg murah. semuanya tak jalan. tup2, himalaya ni mcm ok lah. now jerawat kuar time peod je.

missbutterfly said...

wah..dh mula dah?? sure glowing2 nanti kan!

A W E E N N Y E said...

tak rugi la..nnt lepas bersanding sume penting tu nak cuci make up.. brand tu mmg bagus utk cuci make up

hanidatul shatira said...

kite pun start minum innershine tu 4 months ago da....yang prune tu minum malam then yg beri tu minum siang....counting days dah neh...hope innershine tu leh tolong2 glow glow kan muke yang tak glow nih...hahahhahahha

Dhiya said...

best ek minum innershine ni?
boleh la beli nanti :)