06 December 2010

MAHA , Yanie Dan Azlan

First of all, Salam Maal Hijrah Kawan-kawan!!

Sabtu lalu, aku ade 2 bende kene buat. Siang,teman mama gi MAHA. cuz mama nak sangat gi. Malam,attend wedding dinner Yanie.

Siang:
Aku sebenarnya pun teringin nak gi MAHA ni. Ye lah, nak tgk apa yang dijual dan nk mencari peluang perniagaan disana. Kekasihati sangat bz, so aku bawak mama je pergi. Tapi seriusly seronok gi sana. Walaupun penat kan. Yela, khemah jauh2. Semput!!
Macam2 jual kat sana. Aku tak banyak sangat borong pun. Ramai orang gi sana borong pokok bunga, tapi kami tidak...kami borong barang2 makanan and payung...hihihi.


Pokok Orkid sgt cantik!!! suka sgt. Tapi mahal!*sobs*



Beli Roselle. rasa macam Rebina.
Katanya,mengandungi Vitamin C and lebih bagus minum ni dari minum rebina. Plus, boleh cegah macam2 penyakit.Jom minum!!

payung kalerful!Bersepah orang jual payung ni.

and, aku beli Kay Sorb.hihi. Anda tahu bender apekah?? Cantik untuk tanaman hiasan. Kalau ade yg minat untuk digunakan untuk buat centerpiece pun cantik jugak!!
Kalu berjaya guna Kay sorb ni, aku akan review okeh!!

Setelah penat borong, kami pun pulang dgn riangnya!
See, Payung impian telah ku beli.Weeeeee :D

Hasil borongan


Malam :
Malam gi wedd Yanie dengan kekasihati .Plan asal, nak sampai awal, nak tgk pengantin berarak and nk tgk HanaYorie mengiringi pengantin. Tapi apekan daya, ada hal yang harus settle dulu.8 lebih baru kami sampai ke sana. Sampai2 je, aku terpinga pinga cari kumpulan yang memakai kaler hitam. Dari jauh, nampak Balkidz dok lambai2 kan tangan...sibbaik ade tempat kosong lagi!!!

Lepas bersalaman and muah muah ,dengan segera kami gi ambik makanan. Laparrr sgt2. Sebelum tu, my Dior gi snap gambar pengantin di atas pelamin dulu, as usual die tahu untuk tujuan review di blog aku.ekeke.


Pengantin sama cantik sama padan.

sementara my dior gi snap gamba, aku tunggu di tepi pintu. Tibe2 nmpak kelibat yg sgt familiar.
Aku cuba panggel " xora...ixa..xora..ixa..."haha..sibbaik die kenal...hehe.
Die tinggi dan slimm!!


Then, gi ambik makanan. Sedap okeh!!De Mawar Catering kalau tk silap. .Nak je gi tambah nasik lagi,tapi tak jadi la, malu la pulak kan!!!!haha


Centerpiece.
As hana said, centerpiece ni Yanie last2 min baru buat. Gigih betol peranten ni!Kiter tggu review dari Yanie

makan beradap.
Setting: 10 orang termasuk pengantin. MOH and bestman dok tempat lain kot Kan yanie?


Teruja gile tgk pelamin ni. Kudos RassDeco!!Terbaik



Lepas makan beradap, cake-cutting time and speech from the bride and groom.


Sebelum bergamba dgn pengantin, kami bergamba dulu ramai2. Tgk mommy-to-be tu, posing vogue gitu!!!~:p
Dari kiri(belakang) : Xora,Sk adam,HanaYorie,Elyaelmo,Amleyn Depan( Kanan): Balqish, Zaila, Yumie


bersama pengantin. Tiup tiupppp..fuhhhh!!~

Sy bersama cik puan zaila, berposing aksi ' cantik' .kan zaila??hahah

Ini cik puan Amelyn. Cheek bone die cantikkkk!!!! :D

Memperkenalkan Yumie!!!
Tak perasan die masa di meja makan...hihi.


p/s gamba dengan Kina, blur laaaa... :(


best sgt jumpe koranggg!!!Ramai yang takda malam tu kan...sob sob. Next wedding,kiter jumpa ramai2 di wed hanaYorie pulakkk okeh!!!~

11 comments:

anaztasias aira said...

waaaaah beshnya =) jeles sih :D

.: an :. said...

sedey xdpt join... mak abah an br blk hj.. xpe2, insyaallah nnti kite jmpe ea! =D

Mawar misswateva said...

elya...x bgtau pn g MAHA.=/
Yg i ckp i keje2 dr wed kay bwk la ke wed yanie x dpt attend sbb i jd sacretariat kt MAHA tula.10 hari ok dok berkampung kt MAHA tu!
klu bgtau i, bley i bg u sticker vip tau!=D
heee.

Xora said...

Elya, saya tak tahu nak gi wedding hana dulu ke atau Maisarah dulu.

fikaryna said...

waa..elya pun slim n tiggi yer..:)

p.s : pelamin mmg cantik!

K.I.N.A said...

haha..kina cari jugak gmbr ng elya..haha..its ok dear..nt kite amek gmbr lg..hehe..xsempat gi maha..tak suke jem gile..huhu

Reen Tart Nenas said...

pelamin die kelasssssssssss

farahfatihah said...

wahh bestnya kalau dapat join huhuhu g wedding hana x?

thezaila said...

wah wah.. posing cantek itu harus.. tp masalahnya.. cantek ke.. kekekke

farra8979 said...

x penah pun g MAHA... T_T

amElyn said...

cheekbone cantik???
gumok ada lahhh! HAHAHAHA.
baru pasan n reply.
agak2 ada rasa macam nak lempang tak? bagi pp kurus sikit. HAHAHA

amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/