19 December 2010

Tajrii Spa @ Taman Melawati

Orang kata, kalau nak kawin ni kene rajin gi spa...kene rajin gi facial.Aku tak tau, orang kata :p.

So 2 bulan lepas, aku dah start rajin2 kan diri ni gi facial and bulan ni rajinkan diri gi spa pulak . Perasaan excited and nervous. Mana taknye, first time gi spa kat KL ni. Normally gi spa di luar malaysia je..ececece.hihi.
( bukan negara omputih pun...takat indonesia and thailand jee, tu pun nak kecoh kan!!haha)

Aku gi ngn bff aku. Kebetulan aku chat dgn die, burak2 pasal spa.Terus decide nak pergi esoknya. Dengan pantasnya buat appoinment dgn Tajrii Spa. Ok, nasib baik tak full lagi
(kami buat hari sabtu). Actually, dia pun dah lama teringin nak gi Tajrii Spa. Review ok, ramai yang puas hati. Lagipun mereka masih baru, tak sampai setahun and harga pun murah compare spa-spa yang lain.

Esoknya lepas gi wedding Syaz, terus shoot gi
Tajrii Spa di Taman Melawati. Senang je cari, ikut MRR2, bila sampai satu simpang 4 dimana giant di sebelah kiri, kanan ke taman melawati. So, Spa ni dideretan kedai2 di situ. Dekat dengan Bangi Kopitiam and Supermarket UO.



Landmark : Supermarket UO


lepas jumpa UO tu,korang cari banner ni dekat area situ gak. Pastu, naik tangga tu.
Agak baru jugak kawasan tu.


tadaa!! dah sampai.


Muslimah Spa.
Hanya untuk kaum hawa saja ye.
ada 2 staff. mereka adik beradik yangs angat lemah lembut.

nampak gamba mcm menyeramkan kan?? haha
jgn tertipu ye, sebenarnye sangat menyamankan. camera effect tak cantik tu.hehe
cuma sesekali kedengaran bunyi construction diluar (
kawasan baru kan)



We chose package Spa for Two : Tropical Paradise (2hrs). Promotion price, RM 280 untuk dua orang. Package tu consists of body sauna theraphy, Aromatherapy, massage+relaxing aromatherapy eyepillow, body scrub, milk bath and ginger tea. Actually nothing special, sama je macam Serinity Spa. Bezanya cuma kat sini murah, lebih dekat and selesa (menurut bff aku). And FYI, spa ni tengah buat promo (tak tahu sampai bila). Kiterang just byr RM 100 untuk membership je. hehe. Berbaloi kan...hehe.....~


kami buat
body sauna disini, selama 15 minit.
credit to: Tajri Spa


after sauna, kiterang ditempatkan dalam bilik khas untuk massage, scrub dan milk bath.privacy gitu.
Masa mandi susu tu, ditaburkan pula dengan bunga2 disekeliling..besttt~

credit to : Tajri spa



ada tempat untuk menunggu dan rehat


resit kami. just bayar
rm220 je.
Oh ya, lupe pulak...ade extra charges untuk bunga RM10.hehe.
mandi susu + bunga. Ala ala mandi bunga gitu!!ekekek.....~
Untuk naik seri katanyaaa...ikut jee laaaa kann......~
Kami hanya buat suka-suka and release tension...hihi


Mereka jugak menyediakan service untuk Facial, Pre Natal Treatment, Post Natal Treatment,Pedicure and Manicure, Theading etc. Overall ok laaa, sesiapa yg tengah mencari spa yang tak berapa nak mahal , di sini boleh tahan murahnya. silalah pergi ye....hehe...~

Facebook : Tajrii Spa

p/s : kalau nak pergi sana, sila bagi tahu elya roza yang recommend kan yee :)

13 comments:

LisaLisut said...

woweee..bestnye..bilo den nk start poie ni.huahuahua.tajrii takde cwgn lain ek slain situ?cm jauh la pulak nk ke melawati.Puchong rentas desa nk g melawati tuuu

K.I.N.A said...

wow! suke2..murah tu..elya, ape kelebihan jadi member?dpt lg murah eh?hehe..

fati said...

huyoooo!!! must try!! dekat ngan opis je nehh..

iedayah said...

da set nk g spa this week,tp bendera jepung plak..hahahaha

n.A.d.i.R.a said...

wah.. nie kena try nie...
dia dekat dengan giant yang tepi mrr2 yer...?

Ciksue said...

elya,wow best nya..kita rasa cam nak g jugak..sbb murah kan,hehe

*she's s0 e!Ra* said...

best nye spa-ing babe!

Syima Syaz said...

wahh ini area rumah lama si tunang ni...tau lah mane...

eh eh nak start next month la... takleh jadi ni...

thanks for ur info....~

Dhiya said...

weiiiiiiiiii...tak aci..murah gile..kalau tau aritu, pergi je sini...ish...

ElyaElmo said...

lisa : alaaa...dekat jee laaa lisaa :P

kina : klo jadi member, in teh future dapat 10% discount untuk setiap treatment. dan juga anniversary.

fati : haaa silee pergii!!

ieda: oo yekee!!! sama laa ngan elya, klo tak nak gi ujung bulan, taoi takot bendere jepun pulak nnt..ahahah

nadira : nadira, giant belah kiri. janagn masuk kiri tu, masuk kanan after traffic light...hehe.klo tak tahu, boleh call ..senang jee cari...

iera : besttt!!!

syima : haaa sile2 start awal yeee..untuk mendapatkan kulit yg mulussss..ewahhh hahaha :P

Dhiya : hahaah....next month try gi sana :p

LIP (^_^) said...

best dpt rest kn badan kn elya..lama dh x ke spa..

Iryani Noor said...

hehehe akak yg duduk kt melawati nie pon xpernah pergi spa nie lagi... nnt nk try la..
btw cuba try pergi cintasari @ tmn melati 9atas sket je dr tmn melawati).. kt ctu pon best gak =p

Hunny Kitty said...

baru plan nak pegi..ada promosi katanya~