27 June 2010

Tentang Doorgift

Kali ni biarlah saya mulakan dengan perihal tentang doorgift sy ye kawan-kawan.... :D
Ok. At first, dalam kepala otak ni memang decide nak bagi dorrgift for tetamu yang datang. Then lepas mengadakan sesi berbincang bersama family, mama kata, tak perlu cuz membazir kalau bagi doorgift2 ni. Beliau ckp tunang je bukannye nikah lagi .Dipendekkan cerita,aku insists nak jugak bagi.Aku explain kat mana yang aku nak bagi' something' yang boleh treat as pencuci mulut untuk tetamu. Then mama pun terpaksa laa akur dengan keputusan ku. And the best part is, kakak aku yang offer nak sponsor doorgift ni. Alhamdulillah, rezeki orang nak bertunang ye kawam-kawan :)

One day, nak dijadikan cerita aku blogwalking. Then terjumpa blog kak anie . Since location rumah die agak dekat dengan umah aku, then aku pun contact la akak untuk dapatkan quotation untuk setiap kek2 and cookies yang beliau buat. Then, aku decide nak bagi kek cokelat kukus a s my engagement doorgift

Tapi aku request aku nak Thank You Tag, sudu, Riben, colourful choc rice and ade LOVE warna merah di tengah2. Surprisingly, kak annie dapat buat dengan cantik sekali. And ini laa hasilnya kawan-kawan.Harganya tak mahal, hanya RM1 /pc (with max qty ye)


nyum2 dap......


With label and riben :)

And aku order sebanyak 100 pcs, but dapat 99 pcs je. Cuz tak cukop satu bekas kata kak annie. Lawak gile time tu die call aku...Hu3
Tapi takpe, 99pcs pun nombor yang agak best ape!!!~ :D




Overall, ramai gak tetamu yang puji keenakkan dan kesedapan kek cokelat kukus kak annie ni.:D .So kalau sesapa nak tempah dengan kak annie, sila lah ke blog beliau k!!!

Selain order kek kukus ni, aku order Fancy Cookies and Cheese Tart untuk hantaran Aku kepada tunang aku.(nanti aku akan update tentang hantaran pulak ye ). Kak Annie ni baik. Harga yg ditawarkan pun sangat berpatutan since aku order banyak jugak laa :D

Malas nak cakap banyak, kita layan pics saja k....~


Aku request color ni. :D


Blueberry and stawberry cheesetart


Kenapa packagng dia ala ala kuih raya ye??he3
Ini ialah disebabkan aku nya bakul hantaran berbentuk bulat. So, better letak dalam bekas kuih macam ni, senang nak letak and deco :D

Itu je laa kot....Kita jumpa di entry seterusnya k!!~

if sesapa berminat, email me ya..i will give kak anie nye contact :)


25 June 2010

Bukan Wedding Ku ....~ heee:D


Last week aku attend wedding member blogger ku, dan juga orang sekampung ku iaitu Meri Tania . Sebenarnya, aku nye E-day sama tarikh dengan hari pernikahan beliau. So aku agak terkilan la tak dapat attend majlis pernikahan dia, dan dia pun tak dapat attend majlis pertunang an aku. Tapi takpe, selamat sempat tgk die bersanding....
Bila aku attend majlis reception dia, perrghhh!!! aku dah jatuh cinta dgn kerusii dibawah niii!!!



cantik kan??



Ini laaa dia meri tania,berseri jee muka kann..he3

Sebenarnya, dulu aku kenal dia ni pun sekadar member hostel yang tak pernah bercakap pun. Kalau terserempak pun just senyum je.Malu-malu kucing je...hu3.. Then, tiba-tiba masing-masing dah bekerja, ntah macam mana aku pun start burak-burak di YM dgn die sampai laa sekarang ni. Kiterang share2 tentang engagement preparation dan jugak wedding preparation. Banyak la cerita yang aku cuba korek2 dari dia. The best part is, dia mmg tak lokek ilmu la..he3..Thanks meri..:)


Pengantin lelaki dah sampai . Suke tengok adik2 tu



ececce..sempat senyum kat kameraman saya yeee..:p


adik2 ni tggu turn nk menari kot:p

Batu ais ni khabarnya package berharga RmXXX :D


Nyum2..tak sempat tgk derang potong kek pun, cuz gegeas nak g wedding lain.....

So elya harap, perkahwinan ni akan membawa kebahagian selama-lamanya buat meri ya, cepat2 buat baby k!!!!!~

24 June 2010

Pak Guard Oh Pak Guard....


Boleh pulak laaa pakguard ni tido tengah tengah tempat orang lalu lalang.....haihhhhhh~
Die tido mati ok!!!Kiterang lalu dekat belakang die pun tak sedar...
Buatnye orang mencuri pun..die sedar kee tak tu....
dah laa bnyk kes...banyak rumah dah kene pecah masuk....hu3


Jahat tak kalau aku ngadu kt management team dekat tempat aku tinggal ni??hu3


23 June 2010

Me Myself on my E-day

credit to cik fyza

Gamba di atas di ambil dari kamera kawanku, cik fyza.(ok laa tu kan sekeping jee dulu) Sorry kawan-kawan...gamba dari OP belom dapat lagi...
tapi dah banyak gamba telah di tag di FB ku..banyaknya gamba2 candid laaa..he3 :D


Ok nanti aku akn cerita semuanya satu persatu yee.....tunggguu..~

22 June 2010

Tunang sudah...Jum bercerita tentang Kahwin!

.

Since gamba E-day aku belum siap di edit, marilah kita bercerita tentang wedding dulu ye :D

Ramai orang tanya aku, bila big day aku. Aku pun tak tau nak confirm kan bila. Dalam perbincangan, kami akan diikat selama 6 bulan paling cepat, satu tahun paling lama. So, W-day should be awal2 tahun depan la
(InsyaAllah, doa2 kan ye).

I would say that the progress is about 10%. All surveying part dah buat. Nak pilih wedding planner yang mana, bincang tentang hantaran nak bagi apa...semua nya dah beress... And aku dan tunang awal2 lagi dah start beli sikit-sikit hantaran untuk kami berdua. Nanti aku update barang hantaran ape yang dh dibeli k! Masalah aku sekarang ni, aku pening nak pilih tempat untuk majlis aku nanti, either buat dekat Taman Tasik Permaisuri( wedding yusri & erra dulu) atau pun Dewan Serbaguna di Cheras tu. Kalau aku buat dekat taman, majlis aku nnt ala ala garden wedding la kot. Tapi buat ala ala kadar je. la Yang pasti kene ada 6 khemah.


pinjam gamba jap ye
Kalau buat dekat taman,disadvantage nya ialah, kalau hujan, kawasan tu akan jadi bencak. And aku pun tak berapa pasti berapa sewa tapak dekat sana untuk kita dirikan khemah semua. Kene cari catering murah +sedap, kipas besar etc. So, plus minus semua, berapa yeh? aku tak dapat nk agak la,haihhhh.Kalau la rate buat dekat taman ni lebih kurang mcm buat dekat dewan, I would prefer buat dekat dewan la. Cuz dewan ada aircond, tak panas kan, and tetamu pun selesa. Tapi katering dewan ni cekik darah laa pulak. Rm14 ringgit satu kepala. Harga tu dah termasuk meja and kerusi semua. What do you think kawan2?? Mahal ke murah yeh? cuz ade member kata, RM14 sekali dgn kerusi meja tu, murah aje.....



contoh jee:D

Tapi cuba fikirkan Rm14 x1000 orang. Omg 14k!!!woot wooottt!!!mahu pengsan aku~ ni belum termasuk pelamin, photografer, videografer, makeup artist, doorgift....mahu pecah kepala otak aku weiii!~!!!

Sesapa yang ada contact khemah or catering yang murah, boleh tak share ngn aku?? Aku dengar cerita, satu khemah paling murah pun boleh dapatRm350. betol ke??





21 June 2010

E-day Eve

Salam..kawan2..Thanks for the wishes... Aku pun tak tau nak start dari mana dulu...lets start from hari sebelumnya k. 18/6/2010 tu aku dgn serta merta EL disebabkan banyak benda aku tak settle lagi. Pagi-pagi mama and makcik aku dari Kedah pergi ke pasar Chow Kit beli bahan-bahan untuk di buat lauk. FYI, mama tak suka katering. Mahal katanya. Kalau masak sendiri dapat memberi kepuasan. Tapi bukan la aku yg masaknya pun. Mama and makcik aku yang berhempas pulas masak. Aku hanya tolong2 potong-potong, kubak-kubak ape2 yang patut.he3... Kami dah decide nak buat menu Daging gulai, Ikan sardin bercili, Sayur kobis, keropok. Empat jenis lauk..Pencuci mulut pulak ialah buah tembikai, agar2 dan kuih seri muka.ok laa tu kann..:D Gamba di bawah ni daging, dimana mama telah membeli nya sebnyk 5 kilo..hu3...banyak kan... ( lupe nk snap gamba ikan goreng)





Yeay!! dah siapppp..bleh makann..nyum3


Then lewat petang nye pulak, best friend ku, Tnie & BF nye datang untuk menolong ku mengubah hantaran. Seriously!! Aku appreciate sangat mereka datang . Even tak bnyk dapat ditolong . At least dapat juga meringankan beban aku di saat akhir sebelum bergelar tunang org ni..hu3 (ecehh.tiber2 ayat mcm bg ucapan pulak..ha3)


Sebelum mula keje, jum bergamba dulu :D Ye..kami sangat serabaii....

Tnie & Adam

Kami tekun meng-deco bakul untuk buah itu..he3


Esok elya update lg k !!!ngantuk...tataa

I'm Officially Engaged bebeh!!~


Salam kawan2..dah lama tak dgr citer dr elyaelmo kan!
Alhamdulillah...kini diri ku sudah menjadi tunangan org...he3


To be continued ya...~

11 June 2010

Kisah Panas tentang Ariel Peterpan...ke Ariel PeterPORN ?

Psst pssttt...gossip panas.....~

Korang pernah dengar tak tentang Video Lucah Ariel Peterpan bersama Luna Maya tu?jeng3...

Sana sini kelihatan kenalan/sedara ku berstatuskan tentang ARIEL di Facebook dan di Yahoo Messenger mereka. Rupanya ade gossip bestttttt.....:D

Nak dijadikan cerita last few days, colleague ku yang berbangsa Indonesia yang juga amat peka terhadap gossip2 di Indonesia pun khabarkan kepada kami tentang isu yang tengah HOT dekat sana. Rupa-rupanya, videao lucah Ariel bersama dua orang celebrity Indonesia telah tersebar luas. Sapa lagi kalau bukan, artis dan Model cantik


Luna Maya





dan juga...

Cut Tari


ye..mangsa-mangsa dia ni bukan calang-calang orang ok!! Imut-imut (lawa) semuanya...Ha3!! Actually, ni gara-gara Laptop (or Hardisk macam tu la) Ariel katanya dicuri orang...Apelagi, pencuri tu pun ambik kesempatan la kan, sebarkan.....Rasakan! korangggg! Bukannya selama-lamanya ko boleh buat jahat, akhirnya ketahuan jugak!!!~hu3....


ni pelakon Cut Tari, tak silap aku dia ade je berlakon dalam sinetron Indonesia. Dia tak ngaku pun...(sapa nak ngaku kalau buat jahat kan)


Daripada Sumber-sumber yang boleh dipercayai, seramai 23 orang artis dah pernah ditiduri oleh Ariel ni. (gile ganasss nye ko kan!!) .Itu termasuk lah, bini-bini orang, bakal bini orang pun..... Gile kentang si Ariel ni, tau la Handsome, suka-suka hati je nak ngorat-ngorat bini-bini orang ni. Tapi takleh salahkan dia gak kan, perempuan-perempuan ni pun salah gak,takleh tahan dengan godaan.hu3...

Korang nak tahu tak siapa 23 orang mangsa Ariel ni?? jeng jeng jeng.........( ini pun aku tak sure..aku just baca dari sini [klik] )

Salah sorang mangsa dia ni ialah....Wife kepada Ashraf Sinclair, sapa lagi kalau bukan




Bunga Citra Lestari



Ape perasaan mangsa2 Ariel sekarang ni? Mesti tengh kecot perut kan...Ye la, takot video-video mereka disebarkan pulak...Luna Maya and Cut Tari dah lepas dah.....
Aku tak sure la...betol ke tidak. Tapi menurut sumber2 yang boleh dipercayai, ianya betol....kita tunggu je laa Video2 dan gossip2 yang lain disebarkan yeh.......~
Layannnnn~

Moral of the story, jgn letak Laptop/ hardisk korang merata-rata tempat k....

p/s : Aku Masih belum menonton Video Tersebut yeee...ha3 ( klo korang nk tgk..sile tgk kat youtube yee....)ha3

10 June 2010

Review Lagenda Budak Setan Versi ElyaElmo

Hai semuaa....

ok. Kali ni kita start bercerita tentang Lagenda Budak Setan k...Cerita lain akan menyusul kemudian...:D

Ok korang ingat tak entry aku dapat reserve tic LBS tu?ok boleh tengok disini ya...[klik].Nak dijadikan cerita, memula nak tengok dekat Midvalley, last2 tak jadi cuz my frens susah gile nak cari parking,end up kiterang gi tengok kat Sunway Pyramid....nasib baikkkkkk adee ticket :D

Aku tau, ramai gila dah buat entry tentang Movie LBS ni. Tapi aku tak kira, aku pun nak jugak bagi opinion aku tentang movie ni. :p

Actually,sebelum aku gi nonton movie ni,aku sempat laa blogwalking.Rata-rata ada yang bagi positive comments and ada yang negative comments tentang jalan cerita LBS. Aku memang tak terpengaruh langsung dengan komen-komen negative tu, sebab aku dah jatuh cinta dengan OST LBS(sampai skang aku dok layann dgr sambil kerja..he3) . Plus,pelakonnya pun bukan calang-calang orang, Farid Kamil yang macho, Lisa Surihani yang comey and Fazura yang cantik sangatttt.

One thing la..aku tak suka watak Ayu(lisa) lepas operation tu digantikan dengan pelakon baru tu.Kenapa mesti dia?hu3..Seksi laa die!tak sesuaiii die pakai macam tu.Aku tak tahu la korang perasan ke tak...Tapi aku memang perasan je.Dari mula Ayu dalam cerita ni, mana ada pakai seksi kannn....

Ok, ada yang kata jalan cerita LBS ni kelam kabut....Memang!!! aku pun rasa benda yang sama.Tapi,cuba korang bayangkan, wayang hanya 1 jam 30 minit. what do you expect?? Mana korang boleh expect dalam waktu yang singkat tu, nak cerita exactly macam dalam novel.Lagi pun, ending movie ni kan die ade tulis , 'Bahagian pertama'....mestila ade sambungannya btol tak??

Lagipun tak lama lagi akan keluar versi Drama pulak.(if I'm not mistaken).Time tu boleh laaa kiter tengokkk sepuas-puasnya....hu3

Itu je laa.aku nak komen.Sekian...ha3. ( sorry laa komen yang tak berapa nak membina)
Overal....best laa!!~ Aku enjoyyyyy nonton movie ni...scenery dekat kampung tu lawa la...siap teringat2 kekasihku yang berada jauh diperantauan...wah gitu!!~ha3...( gedik mode jap)
Berapa bintang nak bagi LBS ??? ermm 4 / 5 ok tak??? :D

Before tunggu movie tu,aku dan cewek-cewek ku singgah ke JCo untuk menikmati minuman petang. Tapi kiterang tak minum and makan donut pun. Kiterang try ice cream yogurt,JCOOL YOGURT..... Nyum2..( baru 1st time try...not bad!!!~ recommended)





ermm..menairk..bleh kurangkan kolestrol :D

korang boleh pilih..

Taraaaa!!!~ sedapp...yg ni couple set


Mereka dibawah inilah my beloved cewek-cewek....~
Siti Khadijah bakal pengantin 101010

nurul Atiqah

Faralina


Though miles may lie between us, We are never far apart, For friendship doesn't count miles Its measured by the heart Friendship Forever
cewek- cewek ku....~

08 June 2010

He's back!!


Salam....
Maaf kawan-kawan...dah bersarang blog ni.....

Tengah bizi kat ofis...tuka pc baru..hak3....

Tercapai jugakkk impiannn...hua3....

Nway, Kekasihku sudah selamat pulanggg!!!~
alhamdulillah...


Banyak bende nak update ni....
Nantikan update dr elyaelmo ya!!!~

04 June 2010

Nak Start Sebelum Zuhur atau Sebelum Asar?

Tesco ( pic from his FB)


Hi Kawan-kawan...
Since en Chenta ( ecehh tuka nama pulak dah!!~) dekat London lagi, aku dah request aku nak chocolate as salah satu hantaran untuk aku nanti.Tak kisah lah chocolate ape. Yang penting dapat chocolate with packaging yang sesuai dibuat hantaran. Demand sungguh!!hua3. Ala....choc dekat sana murah-murah kan. So aku pun ape lagi,suh die borong choc dekat Tesco tu lebih sikit untuk dijadikan sevenir la kan...he3...
Katanya, barang-barang kat Tesco London sangat2 amazing!!!~ ha3

Berbalik kepada topic di atas... sekarang aku tengah pening fikirkan....
Pukul berapa yang sesuai untuk dibuat majlis pertunangan aku nnt ni . At first, aku decide before Zuhur iaitu pukol 11 pagi. Aku dah inform MUA , enggament planner aku....

Then,diatas sebab-sebab yang tertentu, tiba-tiba last week mama ku proposed lepas waktu Zuhur. Kakak ku plan habis majlis tu, dalam pukol 6 petang gi buat outdoor photoshoot with my beloved cewek -cewek. She said, view di Tasik pada waktu petang sangatlahh cantik....

Masalahnya sekarang,aku takot tak sempat nak buat outdoor tu nanti....hu3..
Yes!I am concerned bout the photoshoot!! Sebab saya suka bergamba....buat baju and makeup mahal2...haruskah kene buat photoshoot kan!!ha3....

Kata akakku.... perbincangan tak akan ambik masa yang lama . Tapi takot jugak. lahh.what if ambik masa yang lama..nak beramah mesra dengan tetamu lagi kan...
Cuber korang imagine, if start lepas Zuhur....

3.pm Ketibaan family lelaki
4 pm Sarungkan cincin
Ambik gamba bersama
Tetamu makan

5.30 pm Tetamu beransur pulang
6.pm Outdoor photoshoot with beloved cewek.


Ok tak rasanya2 kalau start Lepas Zuhur kawan2 ??Any suggestion and opnion...share plss....
Korang nya E-day start pukol berapa yeh?:)

03 June 2010

Spa.... Anyone?


Teringin la nak memanjakan diri sebelum bergelar tunangan orang....
ewahhhhhh!~
Normally orang yang kahwin je yang bz nak gi spa...nak buat pedicure laa..medicure laa..facial segala bagai...

Maklum laaa...nak bagi berseri wajah masing-masing kan....
Tapi perlu ke nak bertunang ni nak spa-spa bagai yeh?? ha3

macam dah lari budget je kalau nak ber-spa sakan ni....

Kalau nak buat facial, aku takut nanti muka mengelupas dan ade scar...

kalau korang nak tau, aku tak pernah pergi spa......ha3...
dok KL tapi macam dok kat kampung kan...
Manjakan diri pun tak pernahhhh....
Ok jum layannn piccas.....~


pakai mask+timun


best nye klo di-massage mcm ni....weeee:D


mandi bungaaaa:D

kaki pun perlu cantik :)



Best nyeeee kalau Encik kekasihati belanja gi Spa....hik3


siapa tahu spa yang murah-murah dekat Bandar Sri Permaisuri , Cheras??

Nasib Baik Dapat Ticket..........~





yahoooooo!!~
I am going to watch Lagenda Budak Setan with my beloved cewek-cewek!!!

Nasib baik dapat reserve cepat- cepat. kalau tak......
mesti kena beratur panjang tak hingat during weekend nanti nye...hu3

Tak sabar nak jumpe my beloved cewekz.
Rindu korang sangat-sangat!!!!


Psstt Psst...korang...Cepat reserve ticket ...macam nak dekat full jee ni :D
Kalau nak beli online pun boleh...takde masalah....:)


02 June 2010

New Layout?

Dulu sebelum ada Facebook ni, aku ialah pengunjung setia Friendster... Time tu zaman-zaman aku study dekat U la.. Then, aku start berjinak-jinak dengan facebook lepas grad rasanya.. Sangat outdated kan! Mana tak nya, aku ni dulu tak berminat sangat nak bersosial dengan social networking ni... Ada myspace pun tak se-aktif friendster... Then lepas dah ade Facebook..friendster aku tinggal kan.... Then tiba-tiba....lepas hampir 2 tahun aku menginggalkan friendster... aku tergerak hati nak bukak account friendster aku balik..saja nak tengok-tengok..... tup tup aku ternampak........... Fiendster dengan layout baru nyeeeee!!!~
layout pun lebih kurang Fb jugak....hu3.. Apa-apa pun rasanya aku akan stay dengan FB je laa kot... Malas laaa ada banyak-banyak sangat social networking.... Cukop la Blogspot and facebook je kan.....:) errmm...tiba-tiba macam nak tuka layout blogspot ni je......~

ok nak tdo dah ....niteee sumeeee~

2 Minggu Seperti 2 Tahun lamanya......


gamba dalam train menuju ke hotel


Saya rindu ini orangg....
dia berada jauh di negara orang.

At first kata boss nya outstation hanya seminggu sahaja...
Tiba-tiba kena extend sampai 2 minggu....
Oh kekasihku....
Cepat laa pulangg....
Banyak wedding kita kena attend ni....hu3