27 August 2010

Friday Blues : Jom Layan Youtube Best

Helo peeps...

It's Friday againn!!!~ Mood nak enjoyy during weekend membuak2 nii.......ha3

Seriously takde mood nak kejee dahh......hu3..

Dah muak dengan perangai management kat sini...

Tapi sabar je la dulu kan menjelang nak kahwin ni....hu3

Hopefully lepas kahwin nanti, taknak kerja kat sini dah...hu3...(doakan saya)


Nway, saja nak share ngan korang...tibe2 mood aku nak berjiwang pulak hari jumaat ni.....

FYI, aku ni mmg typical yg susahh wooo nak berjiwangg..hua3

Korang layannnnn yehhh Youtube dekat entry sebelum ni :D [klik 1], [klik2]

Lagu lama........tapii sangat bermaknaa ;)


syyyyhh...jgn bagi tau kekasihh syy yee ;p



tata:D



p/s : Since ade beberapa orang nak order cookeis lagi,tempahan dilanjutkan sampai esok Petang(Sabtu) before berbuka k!!~ sesapa nak order untuk raya...email elya : elyaelmo@gamil.com (012-2296046)

Jom layan Youtube best:Ungu feat Rossa Tercipta Untukku

Jom Layan youtube ni (With Lyric)

25 August 2010

ATTENTION !!~ :D

Kawan-kawan.....
hari ni last day untuk buat pembayaran cookies dan kek lapis ye...
kalau kawan-kawan dah confirm,
buat pembayaran pendahuluan sebanyak 80%,
yakni deposit yeh.....:D

malam ni nak hantar order dah.....


if dah buat pembayaran,
email elyaelmo@gmail.com atau PM inbox Facebook elya k untuk pengesahan!!!~


Kerjasama korang amatlah saya hargai ..TQ :)


p/s [klik]

24 August 2010

My Nephew jadi Pak Lebai..:D


Anak Buah saya sudah besar... dah masuk 5 bulan dah......
Suka tgk gelagat dia.....
Bila kami sarungkan cap atas kepala dia tak mahu....die tunjukkan aksi rimassssss....
Tapi, bila sarunkan FREE kopiah(ade mmber mama bagi) masa jalan2 dekat Jalan Tar,
Mahu pulak dia pakai sampai la balik rumahhh...he3
Gerammmm....hu3

Njoy saja pics dibawah ya!!!~:D











22 August 2010

EMILY

Jam menunujukkan pukul 9.30 malam.....tiada siapa pun dirumah...
Adikku pergi kerja, mama gi terawih, kakak ku pulang ke rumahnya...

Aku......?

Tidur selepas berbuka.....hu3. (AKu tak berapa sihat laa kawan2. Hampir 2 minggu tak henti2 batuk...mudah2an cepat sembuh ye elya..............).

Takot jugak kalau dapat tonsil......(mintak2 dijauhkan)


Sepatutnya ada 2 invitation berbuka puasa bersama kawan2 ku.Aku serba salah...tak tahu nak pergi yang mana. kedua2 nya member rapat. So, setelah berfikir panjang lebih baik aku tak join kedua2 nya. Adil dan kan?
Kebetulan pula, keadaan aku yang tak berapa sihat ni...lebih baik rehat saja dirumah satu hari ni.....

Tepat pukul 10 malam.....seperti biasa aku pergi ke ruang tamu, menonton drama melayu.

Aku tengok info.Wah!!!~ cerite bestttttt ni.Pelakon yang membintangi drama ini ialah Adi Putra and Nabila... Tajuk, Emily :D

Siapa tengok cerita malam tadi, mesti layannnnn. Sebab, cerita tu comelllllllllll sangat. Aku suka watak Nabila dalam cerita ni. Dalam drama tu, dia sangat kasar. Tapi dalam kasar tu, still ade sifat kewanitaan die. Suami(Adi Putra) si Emily (nabila) sangat hati batu. Tak romantic pun.
Patutnya malam time dinner tu, seharusnya dia create 'something' pada isteri die,since malam tu malam terakhir mereka sebagai suami isteri ( based on aggremenet derang)

Nak Sinopsi???

Ala...aku malas laa nak taip..mesti korang dah tau nye kan. Kalau tak tahu, mintak tolong dari Mr google yeh :p


Ape2 pun,nasib baik ending die bestt......ending yg lucu.......


Ok korang...selamat bersahur :)

18 August 2010

Kek Lapis Sarawak a.k.a Kek Lapis Segar by Deja Moss

Hi kawan2....

Sorry laa...puasa2 ni mood nak berblog tentang wedding tak de pulak.hu3. Ampun kan saya k kawan-kawan....

InsyaAllah, tgk laa esok atau lusa or tulat sy cuber cerita tentang preparation wedding update saya k!!!

So, hari ni elya nak share sesuatu dengan anda semua :) (FYI, saya dapat source ni pun daripada sk Adam...he)

Korang suka makan kek lapis S'wak tak?? Tapi tak tahu dekat mana yang SEDAP kan?Meh elya nak habaq mai sket.....


Kek2 lapis di bawah ni di ambil dari kedai Deja Moss....Sedappppppppppppppp sangatt wehhhh!!! Tahan lama kalau disimpan dalam peti sejukkkk ..Nyummmm...:D

Harga yang dijual, sama seperti di kedai :) (RM30-RM38)


KEK LAPIS CHOC CHEESE (RM30)

p/s : elya dah rasa, mmg cheese die mmg rasaaa!!sedapppp gileee!!!!takk tipuuu.....MY FAV



KEK LAPIS INDIA (RM38)

Rasanya lemak manis & ada coklat cadbury kt dlm .Bila korang makan memang akan rasa cokelat tu tau...Sedappp...MY FAV




KEK LAPIS OREO (RM35)

sapa suka makan biskut oreo. Korang kene cuba kek lapis ni, Memang rasa OREO ok!!!~MY FAV




KEK LAPIS CHOC KISMIS (RM30)

elya dah rasa...mmg banyak kismis kat dalam ni. Sapa suka kismis, kek ni mmg sgt sesuai ditempah!




KEK LAPIS MUTIARA (RM30)

rasa coklat yg mantap & kehadiran biskut jari yg enak rasanya ;)
p/s :siapa yang suke dark cokelat, boleh la try yang ini. Tapi ni tak pahit...Sedappp jugakkk..MY FAV





KEK LAPIS MASAM MANIS (RM30)
Rasanya berlemak juga. ada asam bulat (haw flakes) yg kita slalu mkn kecik2 dulu
p/s elya dah rasa..sedap!! tak muaakkkkkkk .MY FAV




KEK LAPIS CAPUCCINO RM35

sapa suke nescafe/capuccino/kopi...sila try kek ni :)





atas: roll tulip (RM35)
bawah: roll pandan keladi (RM30)

elya dah rasa...roll tulip tu lebar dia 1.25 inch jek. rasa die campur2..ada strawberry sket, pandan sket.




Catalog


Size kek lapis :1.5 - 2 inch x 7.5 inch
size roll cake: 1.5 inch x 7 inch

Penghantaran: MAX Qty

1. Cheras -
After office Hour-Tasik Permaisuri, Stadium Badminton Cheras,HUKM, PGRM, DownTown,
Office Hour-TamanDesa,MidVallley(
Weekdays)
2. LRT Station : Cheras, Salak selatan, Bdr Tasik Selatan
3. Puchong: IOI MAll (after office Hour)
3. CyberJaya: MMU(Monday 10pm)
4. Damansara :Plaza Mont Kiara (office hour)


Last order untuk kek lapis ini ialah 25 August 2010 ya!! Seperti biasa deposit sebanyak 80% diperlukan k!!!!

Anda boleh la membuat tempahan COOKIES ala ala famos amos ni jugaa :) [klik] . Nanti elya boleh delivery sekali kepada anda semuaa!!!~ :)



ape2 sila email elyaelmo@gmail.com atau call elya k 012-2296046

17 August 2010

Siapa Salleh Gregor Samsa?



Korang tahu tak pasal Salleh Gregor Samsa???Siapa dia ni??Lawyer?majistret?Poliss???
Pelik je budak ni....Kutuk Islam dan org muslim dengan sewenang-wenangnya. Kalau korang tak pernah dengar lagi kisah die...cube google..... nama die...dah ramai org berkata kan tentang dia ni.....




astaghfirullahalazim......~
beginikah manusia akhir zaman......


15 August 2010

Apa ada dengan Shah Alam


Kawan-kawan....
Mungkin saya ke Shah Alam lepas Zuhur nanti...
So kepada sesiapa yang nak sample,
sms or call no elya k
012-2296046

13 August 2010

Cookies ke Johor lagi.....~



kepada sesiapa yg tercengang2 parcel ape yg elya cube tunjuk kan ni..
meh elya nk habaq mai kat korang semua. Elya jual cookies ala ala famos amos. ala ala je tau..

Rangup, tak pahit, sedappp..harummmmm......yang pasti harga berbaloi, tak mahal macam famos amos.

So far, ramai dah order, and repeat order....bukan nak cakap besar..just telling the truth...:)
ada dua jenis, so kalau ade nak usha2 nk dibuat doorgift pun boleh.... [klik]

ni entry terdahulu.Boleh refer kat entry ni [klik]

Gambar di atas tu, elya post ke Johor buat kali kedua(pakai post laju tau dijamin sampai esok..he3). Hari tu dah post ke Melaka and Johor jugak Student UITM and member yang beli...he3..Alhamdulillah....


so, sesapa dah terliur tu, meh laa order tuk raya..insyaAllah sedapppp...elya tak suka cakap bohong tau :)


email elya k : elyaelmo@gmail.com atau add Facebook elya : Elya Elmo

12 August 2010

Family and Honeymoon Trip 2011



Yeay!! dah booked ticket untuk next year 2011. Nasib baik dapat grab ticket murah!!!ha3.Tak sure la itu considered as honeymoon ke tak....Tapi yang pasti, dapat jugak la kami pergi ke 2 destination ni....Semoga panjang umur dan dikurniakan kesihatan yang baik next year....amin


Since elya baru terbaca enty FarahFatihah ,elya pun nak copy cat kejap farah...Elya nak u'oll teka, kemana 2 destinantion kami nanti....he3.


Destinasi pertama :

Murah je tambang nye, still bawah rm100. InsyaAllah kami sekeluarga akan pergi ke sini. Ni considered as family trip. he3






Destinasi kedua :

InsyaAllah'Kami' akan pergi ke sini. Si dia teringin sekali nak kesini....hu3. Maybe considered as honeymoon trip kot?he3.. Korang agak2 kat mana ni??:D







10 August 2010

Happy.....





Hi kawan...elya happy hari ni!!segala kerunsingan dah settle. Ingat lagi tak entry ni??

Tadi call kak X....tanya direct dengan kakak tu...macam mana dengan kasut majlis bertandang nanti. FYI, resepsi belah lelaki, elya akan pakai songket... so, kalau pakai kasut sendiri memang tak kene and tak cantik la kan...



aku : salam kak X...dapat tak latest sms elya??

Kak X : dapat2. sorry akak bz sikit nak reply, customer datang hari tu, terus lupa nk reply elya nye msg. (fyi, kak X ni baik tau, suka deal dengan dia...die seboleh2nye akan cube ikut bajet kiter)

Aku : nak tanya tentang wedding shoes elya , belah lelaki pakai songket..mana nk cari kasut songket....

Kak X : sorry. elya kene beli sendiri.Elya beli yang kosong, nanti akak leh tampal kan lebihan kain songket tu.

Aku : YahoOoooooooo!!~ Takyah risauu dah lepas niiiii........:D



P/s kepada semua b2b...kawan2 blog ku.....~
Alhamdulillah...terima kasih Ya Allah. Permudahkanlah urusan kami ini......





08 August 2010

Jumpe MissButterfly,CikBell,Aty Fared


Aktivii mggu ni. Menghantar cookies :D
Alhamdulillah......ramai yg respon cookies ni sedap......sangat sedap....rangupp....ape lagi yeh???ok okk cukopp2...nnt org kata berlagak pulak kan..hu3

Thanks to my supplier, dia yang bg saya peluang nak jual cookies ni. Dapat jugak kenal2 ramai orang. Plus, boleh jmpe blogger2 comey2 and friendly.

Semalam, satu hari dekat Midvalley. Seawal jam kol 12, elya dah terpacak dekat Midvalley. Nasib baik dapat parking level 2, so senang sikit nak gi naik atas ambik if customer dah sampai Midvalley. Fyi, elya tak bawak turun cookies2 tu bile dh smpai Midvalley. Berat sangat! Ada la lebih 10 balang.Tak larat nk menjinjing ke sana ke mari kan. So, elya lepak je depan watson sebelah MPH tu. So, sesiapa yang dah dekat Mv, elya suh derang direct g sana je.ha3.


Nak dijadikan cerita, first jumpe Jaja a.k.a Miss Butterfly.
U know what, comeyyyy nyeee si cik rama2 ni kan. Kecik jee org nyee. Borak punya borak. Elya bg tau yang elya nak jmpe Cik Bell jugak. Time tu dia sedang otw ke MV. Then drpd tak buat ape, we all sama2 tggu Cik Bell dengan nerves nye di depan Watson itu .

Then,tiba2 dalam kol 1 lebih . Cik Bell pun sampai. Time tu nervous semua hilang dah. Kiterang burak2 sementara elya tggu customer lagi sorang yang tgh otw jugak. Cikbell sangat sopan santun jee orgnyeee...suaraaa lembutt wehhhh!!~ seriuss...hu3. Ta sabar nak jmpa b2b lain pasni.

Then tadi pulak, elya jmpe Aty, yg jugak b2b . Few days before aty email elya. Tanya ttg cookies ni jugak. Memula tu elya confuse aty nk order tuk raya ke tk makan2 saja, hu3. Last2 katanya tuk makan2 saja and nak bg bakal mak mertua. he3. Ambik hati sket ye aty.....heee:D

Aty sampai awal. Kol 9 lebih die dekat KFC depan HUKM tu. Then pas burak2 kejap, katanya nak g jumpe Puan Vispera pulak nak tempah veil.



Begini la weekend ku, tanpa sang kekasih. Dia bizi untuk mencari sesuap nasik. Ecewahhhh.....
Tapi, sib baik lewat petang jap lagi, die free tuk temankan elya gi hantar cookies.

ok laa kawan2, nnti elya update pasal kawen pulak yeh. :D


sesapa nak order tuk raya, email elya yeh. elyaelmo@gmail.com
Facebook : Elya Elmo

06 August 2010

sapa nak sponsor saya???


saya inginkan jam ini....
matching dengan handbag saya
dimana saya boleh cari????
Range harga dalam berapa ya??


anyone nak sponsor??hu3
you're most welcome...he3

Update tentang promosi Kerja Kahwin

Sorry peeps!! Lambat gila update tentang promosi kerja kahwin hari tu. Kerja banyak sangat. Ni pun curi-curik update kejap.

Since dah ramai yang update kan..elya just share pic2 yang elya rasa cantik and boleh dikongsikan bersama korang yang tak sempat jengah kat sini..he3

Elya sangat tertarik dengan design baju patung ni. Sangat sukaa tau!!Simple sangat.


pandangan hadapan


pandangan sisi. (suke dengan ekor dekat belakang tu he3)


close-up. (beadingnya yg kemas)



yang ni pulak design blazer untuk lelaki. Cantik kan. Pakai brooch lagi!!he3. Tapi tak mahu la kaler pink...he3.Jambu sangat!! ekekeeke....




if anyone yang nak buat kelainan design kad kawen. Korang boleh try yang ini. Diperbuat daripada kayu kot . If im not mistaken. Tapi elya lupe pulak ape nama kampeni yang design kad macam ni. Nanti kalau dah jumpe business kad derang, elya bagi tau k!!!



Ok itu jee....selamat beramal pada hari jumaat yang mulia ini :)




05 August 2010

Wedding Shoes



Ari tu elya sms bridal butik yang akan kami hire untuk majlis bersanding nanti...

aku :Salam kak X,nak tnya kasot untuk sanding akak provide tak?Saya pakai sieze 9 (size Vincci)

kak X : Sorry lambat reply. Kasot mmg akak bagi. Tapi saiz 8 je.

Aku : So ,cene yeh kak? No 8 tak muat tu.hu3. Kalau size besar kene add additional cost ke cene?

Kak X : Dia memang tak buat.

Aku : Owh cene yeh kak? Tak leh ke nego ngn supplier akak? memang takleh tempah yeh tuk size elya? Kalau beli sendiri kang tak sesuai ngan baju. Tak cantik.

Kak X : Tak boleh. Size besar,selalunye custome beli sendri. Sorry.



Alamak mcm mana ? Sekali lagi aku kaget. Kene buang duit lagi beli kasot. Berapa banyak kasot yang aku perlu beli ni.hu3.....

Ari tu nampak kat Charles & Keith heels kaler putih.(Ok ke pakai kaler putih ?)
Lupa dah berapa harga nya. Since ade 50% off. Hopefully ianya murah. And mintak2 ade lagi size aku.hu3. Weekend ni nak gi serang Charles & Keith kat Midvalley.



04 August 2010

Fedup

aku
fedup dengan kehidupan macam ni..
fedup dengan caci maki manusia...
fedup dengan segala nya....
fedup tak dapat nak buat wedding preparation.....
fedup dengan perasaan mcm ni
fedup fedupppppppp


ini kee namanya dugaan???

03 August 2010

MMU Convocation 2010


Hi kawan2!!Thanks for your opinion and advice tentang my theme color for wedding nanti. Nanti elya update k!

Ok kali ni nak update tentang last week nye activities.Last week, kekasih hati pergi ke Kedah. Ade demo untuk martial art.Hari Sabtu tu,Elya dan beberapa member yang lain jalan2 gi MMU Cyberjaya, meraikan junior2 yang convo di sana.


Mereka yang dah grad..Tahniah~
Add Image

Add Image
Add Video
Remove Formatting from selection
Remove Formatting from selection
Ni nama nya amni..die sangat sengal!!~ha3


Ni namanya cma....die ni pun sengal jugak..ha3

Tahniah pada mereka


ni nama nya, fiena. bakal pengapit saya. Eh??ha3




Lepas berfoto2..aku pun balik KL balik. Sambil2 tu gi pass cookies kat Serdang...he3. Sesapa nak order cookies ala ala famos amos ni,cepat2 yeh order, elya tak dapat nak accept last2 min order dah. Kesian supplier...hu3
Minggu ni nye order, akan close esok. Next week ,kami open for Raya's pre-order pulak. [click here]


Yang ini 3rd batch order.


Ramai customer kata sedap,harum,garing....
Ramai dah repeat order.Alhamdulillah.
Kalau nak order email ye
elyaelmo@gmail.com





p/s jap lagi aku update untuk hari ahad nye activities pulak k..line tak clear pulak kt ofis ni..hu3