29 September 2010

Bandung-Jakarta With Love : Day 1








Nak dijadikan cerita tic flight kami rupanye waktu malaysia 3.15 pm. Since hujan lebat hari tu, seperti biasa penerbangan terpaksa ditundakan about 30 minit.Haihhh....lambat laa landing di Bandung.




saya yg gemuk!


mr fiance pun ikutt...he3

Hampir 2 jam dalam flight, kami pun selamat sampai di Airport Bandung. Time tu waktu kat sana kol 5.30, kat Malaysia 6.30 petang.....Alhamdulillah sampai jugak ke Bandung...Impian aku sejak study di U ha3...

Nak dipendekkan cerita, Pak Supir pun sampai menjemput kami . According to kakak aku, Pak Supir sepatutnya bawak kereta Innova (luas macam Avanza), tapi disebabkan Innova ade orang pakai tak pulang2 kan, die terpaksala bawak kereta Honda Freed by Mugen. For me, kereta tu ok la jugak. Tapi memandangkan kami ni semuanya berat-berat dosa plus ada baby lagi. so agak sempit la sikit untuk bergerak-gerak dalam mobil tu. Tapi tak kesahlah! yang penting dapat naik kereta baru...weehoOoo...!!~

Then, lepas 20 minit kami pun sampa ke Hotel Karmila. Dekat je dengan Airport. Tapi Jauh sket dari pasar baru,. Kami memang purposedly booking hotel yang jauh dari pasar baru (takde la jauh sangat) cuz area dekat pasar baru tu sesak and jem la. Ni opinion saya ye :). After check in and tgk suasana didalam bilik tu, kami pun keluar.


rate : rm150 satu malam (termasuk extra bed, ok la kan).-ade aircond ,TV

kami tak plan nk rehattt pun. Rugiiii woo klo korang datang jauh2 , then rehat kat bilik. hu3. For me,masa tersangatlahhh berharga pada ketika itu. Kami taknak sia sia kan dgn tidur dan rehat begitu saja. cewahhh!!he3.




1st destination kami ialah, pergi cari tempat tuk dinner. Restaurant Sudanese pilihan kami. Not bad la. sedap jugak. Cili kat sini. Memang terbaik la!!! Pedas2......


nampak sikit kan? Just nice untuk kami 7 orang.


Otak-otak disini kaler putih. sedap!aku sukaaaaa


Special menu disini :
Ikan Talapia tu (kat sana derang panggil nama ape ntah,lupe).
Tempe memang takleh tinggal laa kalau di Bandung ni. Di mana2 aje, pasti ade tempe.ha3


Nak bagi nasihat sket yeh...:D Korang kalau ke Bandung, kalau boleh elakkan makan di gerai2 di tepi jalan tu tau. tak berapa bersih sangat. Korang ckp je kat Pak Supir tu.

' Saya mahu makan di Restaurant yang tak terlalu mahal tapi bersih ' he3

So far Pak Supir kami ni sgt easy going la! Pandai jugak bergurau senda and layan kerenah kami. Recommended!!! Lepas je dinner, dia bawak kami jalan-jalan.Second destination kami ialah ke Heritage. Landscape cantik tuk photo shoot. Baju-baju di sini pun agak ada quality berbanding yang dijual di pasar baru tu. Harga pun lebih kurang macam kat Malaysia nye. Lawa memang tak yah nak cakap la kan. Design2 baju perempuan kat sana macam style2 baju2 kat Niche . Jaket2 lelaki , seluar-seluar kerja , skirt and maxi dress yang dijual d sini. Memang terbaik!!lawa2.






style tak kami??ngeeeeeeeee :D




with mama


ala ala cover album gitu...~


2nd last day,akak aku borong baju2 baby pun kat sini. Murah katanya!!!

then kol 11 lebih kami pun pulang ke hotel tuk tdo.....~


next entry: 2nd day ke Jakarta puleee


To be continued....~

28 September 2010

Bandung-Jakarta With Love

Hi semua!

Im back from a long weekend people!! weehoOOoooo.......:D . 5 days 4 nights with family and my fiance. Seronokkk sgtt!!

On je Ym tadi,rata-rata kawan2 semua tanya,

" best tak bandung?"
" banyak tak soping barang kawen?"
" ok ke keadaan kat sana?"

Ok, aku jawab kat sini je yeh.Kat Bandung shopping mmg heavennnnn.Factory outlet (FO) bersepah...Kedai2 kain pun bersepah....memang aku purposedly ke sana untuk shopping barang2 kawin,sambil2 tu jalan2 makan angin lihat negara orang jugak.Kat sana kene pandai tawar habis-habisan. Kalau tak berkenan, bleh cuba dikedai lain. banyak sangat pilihan kat sana. Rambang mata korang!

Alhamdulillah, selama kami disana tidak ada insiden2 yang buruk berlaku. Semuanya baik2 aja :D

Ermm nak start cerita macam mana yeh? Seriously, terlalu banyak yg ingin kuceritakan.InsyaAllah, aku akan cerita day by day ok.

Ape2 pun, since aku tak pernah jejak kaki kesana. Beberapa hari sebelum tu aku blogwalking untuk ambil info sebnyak mungkin di blog kawan2 yg pernah pergi kesana, seperti syaz, Zain, cik bell, anne ,Elyina, Diah. Step ni agak perlu untuk mendapatkan sedikit idea tentang lokasi2 disana kan. Dua hari sebelum berangkat, kami ke Jalan Tar untuk menukar duit. Kalau korang nak tukar duit. Jalan tar is the best place la. Cuz dekat sana banyak money changer. so korang bleh bargain sebaik mungkin tuk dapatkan tukaran yg bagus.

Setelah penat kami ronda satu masjid india ni, kami pilih Money Changer yang opposite dengan maybank.For me, kat sana tukaran agak murah and tempat pun agak secure.



opposite Maybank




my mum n my bro sedang menunggu


tukaran time tu IDR 1 Juta= RM352
Since kiterang nk beli banyak, so dapat la kurang sikit ,IDR 1 Juta= RM351 (so far rate ni yg paling murah time kiterang gi servey)







P/s : Preparation sebelum nak ke Bandung (or luar dr Msia) , jangan last2 minit tukar duit. Jangan tukar di Midvalley and KL Sentral. Pendapat elya, di sana mahal.





To be continued....~



22 September 2010

Flying Off To bandung


hii peeps!!!
this is scheduled entry.
We are flying off to Bandung. WeehooooooOooooo!!~
Nervouss + Takot ok!!!
Tak tahu keadaan di sana macam mana.
Nanti elya update ok!
See u then. Tataaaa.....

21 September 2010

Garden Wedding


Theme color for bride and groom yang mana satu pilihan anda semua for garden wedding??



erra fazira with her light pink dress!!sweeet kan...




anne hot fm with her white dress....suciiiiii murni kannn!!~


credit to : 1LDK photography





bride with light yellow dress. Nice+ sweet jugak kan...

credit to : Theknot

Tolong bg pendapat korang.....:)

20 September 2010

Minta Maaf dan Tahniah

Hi semua...

Nak cerita sikit...hari tu aku dapat invitation card...... Korang rasa sapa punya ni??



close up sikit .....


Ni invitation card dari Zainur and Aty. First of all, elya nak mintak maaaaaaff dekat Zainur and Aty tak attend wedding mereka. Sorry sangat2 korang. Sabtu tu, elya memang nak gi, last2 min sedara datang beraya pulak. Tak tau macam mana nk lari keluar kejap. And also, Ahad tu pulak memula memang dah plan nak gi wedding Aty, last2 min tak jadi cuz kekasih sy kene kerja pulak. hu3. Elya tak tau nk gi Jalan kebun tu.hu3..Sorry sangat2 korang!!!!~ Wedding elya nnt jangan tak datang ye :(



Nasib baik, wedding pada malamnya tu kami sempat attend. Location at Kampung Pengantin. Ni 2nd time aku attend wedding kat sini.Sesiapa nak buat wedding dinner,sini ok.View kat sini nice.



theme: gold scalop cantik kan. Ade lampu2.



doorgift







bride& groom....sama cantik sama padan.


MC: Zakiah Anas


me with mr fiance :)




with beautiful Nadia Natrah. love her dress and handbouquet


Tahniah untuk kalian semua. Selamat mengharungi bahtera berumahtangga ye. Cepat-cepat buat anak k.hahahahaahhaa

19 September 2010

new layout sudah...kini new look tak berapa nak new :p


Assalamualaikum semua!!!

mesti korang happy dapat raya sakan kan!!! Semua orang dah uplod pic raya masing-masing. Aku belum lagi. Masih menunggu adik aku dan abg ipar aku transfer dari kamera mereka masing2. Mesti dah basi nnt bile aku uplod.........hu3


nway, ingat lagi tak entry ni??[klik]. Dengan suka cita dan dukacitanya(ade sedikit sedeh) aku nk bg tau.....aku dah pun potong rambut. Tapi style lain la.....tak macam entry sebelum ni :p
Tapi aku agak stress jugak cuz die potong fringe aku pendek sgt. dah macam budak2 plak aku tgk....Tapi sinta ku suka with my new hairstyle. Cano tu??

Ape2 pun layannnnnn je laa k



muka hepi + neves nak potong rambut



ni hairstylist dekat subang. Dia sangat baguss!!!!!
(Jauhkan aku gi gunting rambut. Macam la kat Cheras takde saloon...hu3)


Jeng jeng jeng




















































































































































































































Tadaaaa!!!!!!~


Gamba blur...
aku segan nak uplod pic yg clear..
nampak muka macam bulan penuh.hu3

15 September 2010

New Layout



Ye......
New Layout....

Saya soka.....!!!~
Nampak simple je...
anda semua mestiii sokaaa jugakkk k!!~
muahahahahah

14 September 2010

Majlis pertunangan Memey dan Norman Hakim


Congrats to Memey and Norman Hakim.
Aku bukanlah Fan mereka.
Sekadar tumpang gembira melihat org lain mengecapi kebahagian.
Moga-moga mereka kekal hingga ke jinjang pelamin.
Amin~



cantik sungguh memey. Untungnya Norman hakim dapat anak dara ye.hu3




Aku suka dgn make up and setting rambut memey ni.
Ada bunga-bunga di telinga gitu.
I like!!!~




Pose ni dah macam lepas nikah je aku tgk.
Haahahahaha.Oopss!!~
Jangan marah na Memey & Norman Hkim's fan .
Peace :p



Source : credit to Mohd Izaudin

09 September 2010

Ucapan Khas




Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua yg mengenali diri ini
Maafkan segala keterlanjuran kata di dalam blog ini k :)

Raya jemput datang rumah ok!!
jes gimme a call.....~

07 September 2010

Rambut Raya


Tiba-tiba aku terfikir nak buat rambut raya.....
Nak buat style ape yeh??
Zaman habes SPM aku pernah straighten rambut. Nyesal gile aku straight masa tu. Habeh rambut aku rosak sampai sekarang.hu3.

* gambar takdak *


Pastu ,zaman aku further Degree, aku try buat rambut perm. auwww!!~konon2 nk ikut trend la kan. Lepas perm,haruslah color sket. Kasi hightlight sket. Ecewahh!!!~ Konon2 nak jadi hott gitu!!!~(hot ke kan..hahaaha)


ni gamba dolu2..he3


Then, last year aku teringin nak potong pendek pulak. Takde la pendek sangat. takat paras bahu je.Ni semua angkara sinta saya. Aku menyahut cabaran die untuk potong pendek. Mana taknya, rambut aku dah banyak gugur since banyak sangat letak bahan2 chemical.



pic last year. Peace yoo!!!~


Erm...Agak2 tahun ni nak buat rambut ape yeh??Aku dah rimas ni tengok muka aku skang. Dengan rambut tak terurus.ha3. Cube korang imagin cene ghupa aku skang hu3.


My dream hairstyle.Aku teringin nak buat macam ni.
Tapi apekan daya, rambut aku tak selurus dan sehalus rambut macam ni. Mesti comey kalau buat rambut macam ni kan. Macam Barbie gitu!!~





Erm...Kadang-kadang, aku pernah terfikir nak pakai tudung. Tapi tak tahu la. Belum betol-betol sampai lagi niat tu. Kalau pakai selendang tu boleh la. Ala ala dato' Siti. ahahahahahaha.Oooopsss!!!~ :p


06 September 2010

Happy Birthday Sayang


Helo peeps!!

pekabo?Rasanya cam dah lama je elya tak conteng2 kat sini kan.
kalau ade yg perasan, elya private kejap blog last week. Cuz, elya tetiber rasa, macam ade stalker yg sedang baca blog elya ni. (konon2 bajet glemer!!hua3)
Tapi tak ape la, setelah berfikir sedalam-dalamnye. Elya tak jadi nak privatekan blog ni .Maybe soon...Kepada stalker,korang baca je laa blog merapu ni senyap2 k.Asalkan korang happy!!! :D


Berbalik kepada subject diatas, last week hari sabtu birthday kekasih hati saya. Tahun ni nye celebration birthday, ala ala kadar aje ye sinta. Hadiah pun ala ala kadar jugak. Cuz nak simpan duit untuk soping2 kawen dibandung hua3.

Tapi,ape2 pun for me hadiah tu sgt best, cuz 'hadiah' tu akan menemaninya kemana2 saja dia berada.he3. Semoga kamu panjang umur dan dimurahkan rezeki,serta berjaya dengan impian kamu tu yee sayang :)



Ok cukop, takleh over. :D
Gamba akan diuplod kemudian. :)


Since, mydearfiance akan pulang bertemu dgn ayahanda dan bondanya esok malam, makanya saya ingin berbuka puasa dengannya esok. Tapi, dimana ya??Nafsu aku membuak2 nak makan steamboat,pizza,steak....ha3. Kalah org ngidam kan!!!~


Aku teringin makan Carlifornia Pizza Kitchen( CPK )nampak lazat.Orang kata sedap dari pizza hut. Nyum2.Ramadhan promo rm45++ untuk 2 org. Murah la kan?


Ataupun steak? HR steak house ni etrletak die Jalan Raja Alang. Ramai kata sedap and murah.Berbaloi la kalau makan.
Actually,Dah lama tak makan steak and aku tak pernah suka gile dengan steak.ha3. Ntah kenapa mood aku nak makan steak tetibe muncul. Kan aku dah kata, kalah org ngandung.....hu3


selain tu, aku juga teringin nak makaan chinse muslim food dekat Hj Sharin Low seafood Restaurant, dekat Jalan Ampang.PernahmMasuk jalan2 cari makan hari tu. Aku tgk menu2 die sangat menyelerakan!!!


Kalau korang, korang nak makan yang mana?ha3..Kalau ikut nafsu, semuanya aku nk makan. Cuz aku sgt sukaaaaaaaaaaa.....:D
Kalau tak sempat, makan

Ok je kan???What say u :p







Gambar dibawah ni berbuka bersama GBS + celebration beday sinta saya :D






kek beday






Muke beday boy yg kaver macho :p