31 December 2011

Kukiskuskus In The House

Korang senang-senang
jenguk2 and klik sini yeh

http://kukiskuskus.blogspot.com/

ada banyak cookies baru!!
nyum nyummmmmm

Murah murah punyeeeee~


12 December 2011

Untuk Kamu

Raut wajah
Dan sesuci
Selembut hatimu
Sinar mata
Mempersona
Bagai gugur seluruh jantungku

Aku Ingin engkau tahu
Cinta aku satu
Tercipta buat dirimu
Hanya Untuk kamu

Huuu…Huuu…Huuu…
Huuu…Huuu…Huuu…

Aku Ingin engkau tahu
Cinta aku satu
Tercipta buat dirimu
Hanya Untuk kamu

Ombak Rindu OST -hafiz Af

p/s you know who you are :)

08 December 2011

Review Ombak Rindu Versi Aku

rata-rata org nak tgk ombak rindu , ada aaron aziz.
aku tak.
aku nk tgk sebab nak tgk maya karin and lisa surihani.
both sgt cantik..hehe
itu je sebabnya.
novel aku tk pernah baca.

Then baca review semua best2.
ada yang meleleh ari mata sampai bengkak2 mata. (ok ni bohong)haha
ada yang kata tak best (ni kes high expectation sgt la ni).

Aku?
aku ok.
takde nak leleh2 air mata lelebih.
Feeling2 sebak tu mmg ade.
tapi air mata tak meleleh pun, just bergenang2 kat dalam mata je.
got it?haha.

Pada aku, kesengsaraan yg dihadapi oleh Izah,
memang dapat dirasakan.
izah sangat sabar, sangat taat, sgt berpegang kepada agama.
(aku suke maya karin pakai tudung, lawa!nampak natural)

Aku tak suke lisa dalam ni, kan best if watak die ni tukar ngn fazura,
fazura kan ada gedik2 sket.
Tapi, Lisa pun ok la, watak baru tuk die kan.

Aaron, no wonder ramai org mmg cair dengan die..........huhu

brone (betol ke eje?), erm..sian mamat ni,tak berapa minat die pun, tak tau nk komen ape :p

mak si haris, aku tak suke la pempuan ni,huhu. macam tak reti sebut bahasa melayu je, gedik labih sngat!
tolong la jgn ambik die berlakon lagi, dah la seksi, body lawa takpe gak kannnn...

tiber2 aku terfikir, banyak babak2 peluk2 , ape perasan wife aaron yeh?
sebuk jeee aku kan!haha..

OST ombak rindu ni pun memang masuk dengan jalan cerita ni.
lepas je tgk movie ni, tiap2 hari dok layan lagu ni before tido, feeling meeling dalam Ombak rindu jap.

itu je la kot,
review yang tak berapa nak review kan?
Korang gi je la tengok.
duration cerita ni pun lama.,2 jam jugak la kot...
itu je kot.da!


p/s ada yang nak order kukis ala ala FAMOS AMOS ?confirm sedap!
email: elyaelmo@gmail.com




01 December 2011

Tengok la- The sign of illuminati.

sedang2 lepak..husband show me something..huhu..
korang pun layan je laa yeh.Just for our info..:)

28 November 2011

Demam kus kus

cuaca tak menentu..
ramai org tak sehat..

laki bini bergilir gilir demam..
hari jumaat ari tu aku demam...
harini suami pulak demam..

orang tua2 kata..
kalau 2-2 demam tu..
petanda nanti si isteri akan "mabuk" nanti...
korang paham tak?hehee

aku amin kan aje..
doa kan tu!hee

kahwin tak sampai setahun lagi..
ramai dah dok menanya ..prihatin kan.keke..

"dah ada isi kee.."
"dah ada kee.."
ada yg tanya..
"bila lagi ni? si polan si polan tu dah ada.."

wah!! rezeki anak ni di tangan aku ke kan?
tapi aku cakap dalam hati je laa..haha...

bila orang tanya, aku cakap je. doa2 kan aje laa...
kalau satu hari nanti nampak perut aku buncit tu...
dah ngndung la tu..kekeke...

tu jee laa nk update...
dah lama tak update ni,
rasa kekok plak...
ketemu kita di next entry k! daaa

oh ye, ingat lagi Cookies ala famos amos tak?
meh meh order.
seperti biasa leh tgk2 kat sini k

21 November 2011

aduh! abaikan je post entry tadi

harap maaf..ter-auto publish entry yang lama hari ni..
malu den...
abaikan je laa yeh!
hahah

21 October 2011

..Semoga beliau tenang disana....

Bile beliau ada, jarang sungguh bersua muka....Bila dah takde, kehilangan beliau sangat2 terasa....:(
AlFatihah.....

Jam menunjukkan pukol 1 tgh hari, aku masih berlengah nak pergi lunch. Takpe la, siapkan keje sikit lagi, baru la gi tapao, bisik hati kecilku.
Tiba2, mama call...
"dik, opah meninggal.."
"ape maa??"
"OPAH MENINGGAL,DIK..."
"siapa bagi tau ni maaaa???"
......................................................
dengan serta merta airmata mengalirrr..
Time tu mmg kelam kabutt, tak tau nak buat. Since ada procedures untuk mintak compensionate leave. Aku minta tolong dengan senior aku cara2 nak apply comp. leave.
Nasib baik dorang prihatin. Aku mmg mcm org hilangg arah. Hanya Tuhan je yg tahu....

Aku berlari secepat yg mungkin, naik monorel and lrt.Sampai je kat LRT Ampang, husband aku ambik, kami terus ke Hospital Ampang.
"cene opah meninggal"?
"jatuh kat rumah.."
tiada siapa dirumah ketika tu..opah terjatuhhh :(

Terus aku ke bilik jenazah, nak jumpe opahhhhhh.......
Opah dah takkkde....ya Allah...tak tahan ketika tu aku.... aku menangis...peluk opah..cium opah.
Ye aku tahu! tak elok nangis di depan org yg dah meninggal. Nak buat macam mana, sedey yg amat..
sangat menyesal..bulan ni tak berkesempatan langsung jumpa beliau.
sekarang beliau telah pergi meninggalkan kita.....

" Siapa nak ikut mandikan jenazah?"
" saya. tapi sy tak berapa pandaii"
"takpe nanti kami bg tahu"

pengalamn pertama memandikan jenazah bersama kakak dan papa.
sebak.
Opah nampak tenang, muka suci bersih.
Suami pesan, bila mandikan jenazah jgn sental kuat2 sangat.

Dari mula mandi sampaikan dikapankan ,aku tgk..aku turut serta blajar sikit2

Aku nak arwah tahu, kami sayang dekat dia.
Walaupun kami tiada disisi beliau ketika beliau jatuh ketika itu.:(

lepas asar, jenazah dikebumikan di tanah perkubukan Taman Kosas, Ampang.
Aku rasa macam mimpi. tiba2 arwah dh takde...
bila duduk sorang2,
aku tiba2 akan menangis sendiri...
taktahu kenapa..
lepas kenduri aku, baru arwah rapat dengan kami semua..
tu yg terasa kehilangan beliau

walaupun kami tidak rapat dari kecik, tapi kehilangan beliau sangat2 memberi impak kepada kamii

dah seminggu arwah meeninggal..
Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin..

maafkan kami opah.:(

ingat lagi kata2 arwah kepadaku...

" dik, pakai laa tudungg..lawa adik pakai tudunggg tau..pakai laa."

InsyaAllah satu hari nanti yeh pahhhh :(

11 October 2011

Soalan biasa...ala famos amos


halo halo..
hehehe..
soalan biasa....heee
dah lama tak pos iklan kat sini..
ade yg kepingin cookies ala famos amos and kacang tumbuk tak?
meh2 order...

email:elyaelmo@gmail.com
or sms 0196343027 (if nak cepat reply..hehe)
harga cam biasa yeh..:D
http://kukiskuskus.blogspot.com

10 October 2011

REVIEW: Kasut Sanding



Yo peeps!
berabad baru nak update tentang wedding yg lepas kan...!
nak buek cano, gamba pun baru dapat, setelah sesi drama swasta berlaku. huhu..

masih ingat teaser ini [klik] ?
ok baca dulu yg itu k..

nak dijadikan cerita, frust bile memakai kasut tu di hari bahagia aku..
pakai kejap je pun,
kecwa aku bile pakai..kecewa kecewa.......(drama sungguh!)
skanggg ntah kemana ntah heels tu..
agak2 ade org nak sewa tak?haha.
size aku size 9..

kalau takde org nak sewa, nak start pakai balik la,
membazir kalau tak pakai.huhu...

skang ramai yg dah buat biz online jual kasut..
korang try laa servey betol2 before tempah..
ataupun, sewa je butik punye tu,
pakai kejap je pun kan.
heee





03 October 2011

Hampir 3 series..hehe

Alhamdulillah..
dipanjangkan umur lagi...
Thank u Allah..

masih banyak impian yang mahu dikecapi..
before 30...
nak kumpul harta bnyk2..
nak bg family senang sikit..
tak bnyak..sikit jadi laa..
kene struggle..
lagi 3 thn..
insyaAllah jika diizinkan...

Tahun ni..
tak dapat banyak hadiah pun..haha..dah tua kot eh..
Tapi yg paling best..
ramai2 menangis dalam rumah.
hanya kami je yg tahu what had happen..huhu
thank u Allah dengan izin mu kami dapat merasakan kelainan itu...:)

kenapa yeh bila dah meningkat umur, tak berapa nk kisah tentang celebration hari lahir?


p/s ada yang nak order cookies ala ala famos amos tak? boleh tengok link di sebelah ye. email : elyaelmo@gmail.com

30 September 2011

Pre- Order LEPAS Raya :Best Selling Cookies Ala Famos Amos woOooo!


Hi korangg!!!!!!
meh sapa2 kepingan nak order...meh order...elya nak open pre order ni..nak order sekali dengan kacang tumbuk bg tau k!! leh tgk2 blog kukiskuskus tu...hehe

bawah ni entry lama :D
__________________________________________________________________________________
Alhamdulillah...
diberi kesempatan lagi untuk tahun ini menjual cookies ala ala famos amos!
tahun ni dah ada satu lagi perisa baru, iaitu Choc chip cookies with oat and raisins.
Sedapppppp!!!

FYI, ni member elya yg buat...
last year, bila first time rasa , terasa sgtt sedappppp and lain dr yg lain...
terus decide nak tolong beliau market kan.
Alhamdulillah, sambutan sgt sgt sgt tak sangka :)


So, sesiapa yg nak cuba, jgn malu2 ye.
Takmahal. Rm 28 sebalang, 2 balang RM55 .
berat 400g. isi dalam lebih 50 biji!!!!!


Kami menggunakan perkhidmatan POS Laju untuk sesiapa yg request untuk pos. (extra charges)
Kepada sesiapa yg request untuk delivery, kami jugak boleh delivery ke tempat anda . (with extra charges also). Boleh refer disin
i http://kukiskuskus.blogspot.com/2011/07/terms-and-conditions.html

Kalau nak tgk komen2 and gamba2 cookies yang lain. Harga2 berbaloi dengan rasa yg sgttttt sedapppp.
Refer disini : http://kukiskuskus.blogspot.com and facebook: Elya Jonnaidy


email : elyaelmo@gmail.com / kukiskuskus@gmail.com

28 September 2011

Antara Aku dan Memey

aku suka gamba memey yang ini..
pic crdit to : Oh bulan
suke gamba je la yeh.eheh..

Aku : syg, tgk la Memey ni..time nikah sebuk nk pandang2 kamera. ( p/s: video nikah)
Si suami : napa la korang tak suke die yeh..
Aku : lo...siapa laa suke die perangai mcm tu..gedik..
bile masa pulak awak suke die yeh?
Si suami : laa...sy mmg suke tgk die la..dah lama dah..die lawa ape..
aku : awk suke die ke saya kalau cenggitu?
si suami : $^**%#@%%^

boleh pulak aku jeles ngn memey yeh!haha
gile2...

16 September 2011

Borak Kosong je

hari ke-4 balik lambat...
stayback sampai kol 8 baru balik.

Hari ke 4 keje bank dah rasa penat nye..even tak buat keje2 lagi..
masa nak beli tic monorel, bukit nenas...
tiber-tiber ade suara sergah aku...

" err twin tower..twin tower " (bunyik pelat2 sikit)

aku tak paham..aku tgk dorang pelik...
tiba2 dorang cakap sesama derang...maybe tak tahu nak cakap macam mana dgn aku kot.
dengan bingkas aku cakap..
" ni men yao qu na li? " (korang nak gi mana?)

" wahhhh..ni hui shuo hua yu ar?" ( wahh..kamu boleh ckp cina ye?)

aku senyum.

rupenye2..derang nak gi , Twin tower da..

aku tnya abg counter,
twin tower nak g dari Bukit nenas ni macam mana,
kebetulan time tu hujan, die suggest naik Putra dang wangi.
Aku pun explain la dekat segerombolan awek2 datang dr China tu.

Bila dah settle, aku call kakak aku,
"Uni, twin Tower tu kat mana yeh, nak gi macam mana?"

"laaa..KLCC laa...hang jalan straight je..dah sampai dah." kata kakak aku.

Aku berdiri kat tepi, sambil termenung, pandang luar dari monorel bukit nenas tu.
bongok gile aku kan?
Twin Tower kat mana and nk gi macam mana pun tak tau nak bg direction.
haha.

bongok ke blur time tu?hahah...layannnn

borak kosong je weh..kan dah bg tauu :p

13 September 2011

RESIGNED!!!!

im no longer with my so called beloved company..huhu
aku dah chow...weehOoo
dah lama nekad nak chow...
tapi rezeki baru datang sebulan lepas..
fikir2 nak ke tak nak..nak ke taknak...

think positive
peluang hanya sekali...orang lain berebut2 nak cari kerja..
bila Tuhan beri aku peluang bekerja di company Berhad..
aku berfikir2 banyak kali..
boleh ke aku buat..
boleh ke aku buat ni..
balik lambat nanti..
husbank nanti sorang2...
kacau bilau jiwa aku...
berkat sokongan husband and family..
.maka aku accept je offer tu...

detik- detik akhir bekerja di company lama..
seperti biasa apa yang aku visionkan...
bosses, especially my superior that i reported to tak bertanyakan tentang perihal aku nak resign secara detail....(suko la tu aku nak blah!!haha,mana taknya, suko sangat menjawab.haha.)
aku pun tak kesah der!
tak pandai jaga perasaan staff dan benefit staff. *emosi ni..haha*

lagi org tak kisah aku nak blah,
lagi membuak2 aku nak blah..
tapi dalam hati sedey..ye tak?? haha
bukan nak kan farewell party,
cuma harapkan kata2 /perjumpaan terakhir dari bosses,
itu je kottt, kann?

if u contributed something to company..then u will be appreciated.

InsyaAllah dengan pekerjaan baru ni.
Aku nak bekerja bersungguh-sungguh.
nk beri yang terbaik untuk career development aku.
nak cri rezeki untuk family....
kerja itu ibadah kan?hehe


p/s dah takleh update Fb/ blog secara rutin. kat ofis bru dah block semua social network..huhu.


08 September 2011

5 bulan bersama kekasih awal dan akhir

sudah 5 bulan aku hidup bersama si dia kekasih awal dan akhir ku...
5 bulan banyak yang aku belajar dari si dia..
semoga rasa sayang terhadap beliau akan berkekalan selamanya...

rindu disaat aku risik...
rindu disaat aku dipinang...
rindu disaat aku dinikahi...
rindu disaat aku dan dia bersanding di atas pelamin..

Happy 5 months anniversary,

boleh? hahaha



Oh ya!!! aku suka angka 5 thats why aku tulis entry berkenaan angka 5.
erkk!!????????? layannnnn

06 September 2011

Hari lahir Suamiku!

Ahad yang lalu beday si ucuk..ucukkk? tak tahann!!haha . Penangan dari cerita Hantu Bonceng la ni.haha..
Since, aku beli ticket murah dari Mydeal,


Semalam(isnin), aku gune voucher tu redeem untuk tgk movie dekat KLCC, nonton cerita Hantu Bonceng. Sebab ada zizan and Juliana Evans nye pasal.haha.

Cerita best! lawak nak mamps. Tapi, bile tibe part agama2... macam tak best pulak.
Pasal agama pun boleh yeh dibuat lawak2. Pada aku tak syok la buat2 lawak bile bab2 agama ni.
Sampai satu tahap, org terkakah kakah gelak, aku mcm ,"laaa....ini pun boleh gelak kee?"

Kalau satu dua scene takpe gak, ni banyak gak la scene yang macam memperlekehkan bab2 agama islam ni. Aku pun tak reti nak cakap macam mana. Korang try la tgk.huhu. Mungkin ada diantara kalian , rasa ok kot. eehe.

Then, lepas tgk wayang, kami pekena Chillis!!hehe. No present this year!haha.
belanja makan and tgk wayang sajo!

mula2 order appetizer-skillet queso. yang ni wajib setiap kali datang Chillis. Dah abeh boleh refill.ehe.




oh ok, beday boy malu!hoho

lamb shoulder wohh!


heppy beday!

licinnnn

~Selamat hari lahir sayangku, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu !!!~

02 September 2011

Bila Syawal Menjelma....

helo!!
masih mood raya yo!!tahun ni beraya dengan in law as mentioned before.
Tema tahun ni, takde tema.haha.
Pakai mana yang dah ade je.
Disebabkan aku ni Suka kaler Merah,
so hari pertama, set kaler merah!!
Plan asal nak pakai baju nikah,tapi macam dah sempit sket
.kene kasi alter nanti lepas raya baru boleh pakai.huhu

1st syawal..
cium tangan in law..cium tangan family2 yang lain mohon maaf dan ucapkan selamat hari raya.
yang paling terharu bile memohon maaf drpd suami!
aduh,touching gila disaat mata bertentangan mata memohon maaf.
Biasala kan..suami isteri tak lari dalam bab2 bergaduh2 ni.
Bila saat nak mintak maaf, mengalir la air mata.
haihhh!! ratu air mata aku ni.huhu..
Then, the best part dapat angpow dari sang suami wouhh!!



Then, hari kedua set tema kaler purple.
aku rasa, hari kedua ni, aku dah mulai nampak tembam.huhu
cepat gile badan naik, muka tembam....huhu
nampak?



aku Enjoyed 2-3 hari ni.
even dalam hati ni..
rindu mama..rindu papa..rindu adik beradik yang lain.
rindu raya yang lepas2...

seronok tgk..
Semua adik beradik sang suami berkumpul.
ramai anak2 sedara.
panggil aku dengan gelaran Mokde..mak uda.haha.
Comel je budak2 ni panggil.huhu

Heppy aku tgk mereka heppy bila berkumpul sama.



p/s rindu parents sgt2, cepat la balik..nak raya sama2...huhu

29 August 2011

Raya mana dulu?

dah lama tak up entry baru..
takde mood..huhu...

Last day puasa ni, aku masih bekerja..
takde mood nak bekerja..
tapi memang kene datang jugak..

mood kacau bilau..
nak beraya dimana yeh...
parents balik Bukit Tinggi.
hanya tinggal kakak dan adik dirumah..
Persiapan di Cheras tak settle lagi...
Husband plan mahu beraya di Puchong dulu..

Memang wajib dengar cakap suami..
Suami pun mahu beraya bersama keluarganya dulu...
jarang dapat peluang bersama2 begini..
knowing him , dia mmg jarang dapat spend masa lebih bersama keluarga.
Bz yang amat..
dapat berjumpa pun masa weekend saja..
itu pun sekejap.

tapi entah la..
being me, dah biasa beraya berasama2 dengan adik beradik dulu
Rasa macam janggal pulak tiba2 raya tempat lain dulu
huhuh...

macam mana ni...
hati rasa serba salah dan gundah..

disaat buat entry ni..
serius sedeyy sgttt...

orang hepy buat preps..
aku so so je...huhuh.
biasa la,
1st time beraya sebagai suami isteri,
memang mcm ni kot?
sedapkan hati sendiri yeh?haha
bye


Salam Lebaran dari saya, Elya Elmo..
Maaf Zahir Batin



20 August 2011

Promosi Hebat dari Koleksi Vispera .Jom tempah Tudung Nikah!


yeay!!!
Promosi yang dinantikan oleh semua b2b!!!!


1. Vispera Dulce

(left: ex-b2b, Huda.eheh)


2.Vispera esplendido
(left: exb2b, atiqah adnan)


3.Vispera Arabe


4.Vispera belleza


5. Vispera Magnifico


6. Vispera Estrella


7. Vispera estrella (pearl)
(yours truly..eheh)


klik gamba2 untuk tumbesaran
Jommm!! tempahhhhh....
sebelum tu, baca dulu yg dibawah ni..eheh



add Facebook : Koleksi Vispera
Blog : Koleksi Vispera


Warna and design baju ni cantik, tapi tak muat pulak.Ada berminat nak beli tak?


cantik tak baju kat atas ni?
cinta pandang pertama..
terus beli !
cuz ianya nampak something lain dr yg lain!
credited to thepoplook

bile sampai je parcel ni tadi (jumaat)
excited bukak.
cantikkkkkkk...suke ngn electric blue ni
.
cuba ukur kat badan sendiri...
sedeyyy nyee..singkattt!
tak sesuai untuk badan panjang macam aku ni
.huhuh

ada sesiapa nak beli tak?
baru lagiiii ni.....
dekat website dah tak jual kaler ni.
totally sold out!

baju ni masih dalam keadaan baik ok.
dijamin!
klo berminat or nak tnye2 email yeh.
elyaelmo@gmail.com
nak let go RM57 termasuk postage!!
ok laa kan?eheh

klo nak tgk measurement
leh view disini.
as mentioned, kaler biru dah abeh,
tinggal merah and purple je kat website tu.



18 August 2011

Tart Shell 100 pcs RM40, Kastard RM5 =FRUIT TART


Halo peeps!
tadi nampak puan Kolekso Vispera buat iklan tentang
fruit tart and cheese tart ni.
nampak menarik and tiba2 lapar.haha

rasanye murah and senang je nak hidangkan kalau dah ada benda dah siap ni.
instead of kene uli-uli tepung untuk buat tart shell tu.haha
aku ni malas ni!!heee

RM40 untuk 100pcs
siap disalut dengan cokelat lagi,
kasi tahan rangup tu!
tambah lagi sikit,
+RM5 dapat kastard.
then beli sikit buahan2,
potong-potong
bawak gi rumah mertua!
wah bergaya kan.
(nak buat sendiri rasanye tak sempat..hihi)





sile klik untuk tumbesaran


atau pun boleh order cheesetart jugak.
tapi ni RM40 for 50pcs.
korang klik pada poster diatas k!

22/8- 29/8 boleh self collect ...

sebarang soalan, sila contact Kak HAwa.
contact number ada dekat poster diatas.
happy eating yeeee!!!

p/s sy cume membantu promotekan...
sebab sedapp..and berbaloii...heee

14 August 2011

Berbuka puasa di Puchong jugak akhirnya..ehe

*****dah seminggu lebih tak jumpa pak ngn mak mertua. serius rindu.******

Ahad

Pagi2 dah bgn awal. Siap2 nak gi delivery cookies di Shah Alam .
lepas settle anta cookies..
gi ambik cookies pulakk...

Alhamdulillah dipermudahkan semuanya..
syukur..

then, semalamnya plan dengan bff untuk buka sama. Lama gila dah tak jumpa.
Sampai yg sorang tu dh buyuttt 5 bulan.tak jumpa2.. huhuhu!!
bz beno sorang2 hey!

Tiba-tiba pulak...
dpt sms drpd salah sorang drpd mereka..
perjumpaan terpaksa dikensel secara tiba2.
pasrah..ecehhh!!

so lepas settle perihal semua di Shah Alam.
2-2 taktau nak pegi mana..
" kita ke puchong aje la! buka sana. akan nak patah balik ke Cheras..."
husband angguk.
terus kami vrooommm ke Puchong...

***************
fikir2 balik...
ada hikmah..dengan apa yg terjadi
dapat jugak berbuka dengan papa mama. (PIL)
Rindu wooo!!

itu je..takde cerita menarik ape pun.
ngeee

iklan jap. Nak order cookies minggu ni last yeh!!!heee
Http://kukiskuskus.blogspot.com

12 August 2011

Promo :Kuih2 Gebu lagi lazat.- 5 balang RM120- sampai kol 5 ptg ini!!


Alhamdulillah
since permintaan yg sgt menggalakkan,
Kami lanjutkan Promo ini sehingga jam 5 petang hari ini!
beli 5 balang dari package B,
hanya RM 120 sahaja!!!!
jimat RM5

ni Cookies -Myheart
rasanya mcm kuih bangkit..

korang boleh view kuih2 yg lain yg gebu-gebu disini ya
Klik sini



leh view sini:
http://kukiskuskus.blogspot.com/2011/08/package-c-kuih-yg-gebu-gebu.html


if nak order leh email elyaelmo@gamil.com atau kukiskuskus@gmail.com
019-6343027

09 August 2011

Kacang Tumbuk In the House. Kalau dh try, pasti hendak lagiiiiii!Caya lahhh


Hi korangg!!!
sorry lately update ttg makanan je.
maklumla,
nak raya dah kan.
Bizi sket...bizness kecilan2 .
Syukur alhamdulillah
atas reseki yg di beri oleh Nya.

Ni nak story!
Siapa pernah makan kacang Tumbuk?
sedappp kann!!?

Last week first time makan..
wallahhhhhhh!!
sedapppp gituuu...!!
Hari Raya must have item yo!!




besar tau.



Rugi siapa yg tak try.
Dah try pasti hendak lagi.
Serious!
Kami jual dgn harga yg sgttt murah dan berbaloi.

1 kg RM38 sahaja!
Quantity : lebih 70pcs (75pcs -82pcs )

email : elyaelmo@gmail.com

01 August 2011

Hari pertama Bersahur bersama Suami

zaman anak dara aku..
sahur punye la liat nak bangun.
sebelum tido makan siap2..niat..then tido..
kalau mama bangun sahur,
mintak tolong beliau kejutkan aku untuk minum air.
then tido balik..haha..

pagi tadi
husband kejotkan aku...
" awak bgn sahur...."
husband tgk aku takde respon...
then die cakap..
"sy gi minum air jap yeh...."

Tiba2 aku tersedar....mata terbeliak besar...(over.haha)
dlm hati....
"eh, suami aku nak sahur kot!! boleh aku buat dek jeee..."
dengan bingkassssss aku bangun,
tanya dia nak makan and minum ape...
Then,aku buat kan air milo..
and kiterang minum milo and makan sebijik kurma je
seronokk....

pengalaman yang baru...
takleh malas2 lagi dah aku ni...haha
itu je laa. dulu....

Selamat berpuasa korang !!!! Semoga lebih diberkati pada bulan yang mulia ini:)

siapa nk order cookies..leh email elyaelmo@gmail.com or kukiskuskus@gmail.com


p/s untuk entry terdahulu...terima kasih kepada yg concern...especially BBF..
itu semua kerja DIA...redha je la..walaupun pahit sedikit nak terima. ape2 pun...InsyAllah rezeki itu pasti ada :)

30 July 2011

Things happen for a reason

diwaktu ini..disaat ini..
masih tidak dpt lelapkan mata..
air mata mengalir tak berhenti

harap segala yg terjadi tadi..
ada hikmah..
ada hikmah

mungkin inilah yg dikatakan sebagai dugaan
yang akan membuat kita kuat..

dekatkan diri dengan Allah.
sungguh dia bersama dengan kita.
bersabarlah...
muhasabah diri.

insyaAllah ....




27 July 2011

Promo sebelum Ramadhan : 3 balang RM80 , jimat RM5!



atas: Choc chip with oat and raisins
kiri: Choc chip cookies
kanan: dark choc cookies.

400g (60pcs++)
3 balang RM 80 je!!

(market price sebalang RM30-RM32)

order hari ni,
selfpickup weekend ni, subject to availability.
courier monday/ tuesday.

ramai dh repeat order, anda bila lagi?heeheh

019-6343027
email: elyaelmo@gmail.com
or kukiskuskus@gmail.com

p/s ini bukan order untuk puasa punyeee:)

kukiskuskus.blogspot.com

25 July 2011

Baju Kurung Moden Pink untuk disewa

Email dikirim daripd silent reader, Alya nama nya. Mintak tolong advertisekan sesiapa yg berminat nak menyewa baju kurung moden berwarna Pinknya ,tidak termasuk veil ya.

Detail :
material: crepe silk (tak panas)
pearls and diamod : beadmeplease Size : XS- S .Kecil molek je orangnya kan.hehe
exact measurement, korang leh contact miss Alya ,
Email : arlramli@yahoo.com
HP : 019 667 1109
BBM : 26A26000



detail: beading



cantikkan baju dia. Kalau nak sewa, email la alya.Harga boleh dirunding.hehe .Alya pun kerja area KL , senang kalau korang nak tgk baju die tu.hehe.
aku tak mark-up apa2 pun tau. Just tolong je :)


p/s: nak order cookies ala ala famos amos. sila klik link ini ok

21 July 2011

Pre-order Cookies ala ala Famos Amos lagi!!


yeay!!
pre-order cookies ala ala famos amos yo!
pada yang tak sempat nak order last week,
meh order hari ni!
insyaAllah isnin/selasa leh selfpickup di KFC depan HUKM
or elya akan courier via pos laju .

jgn risauuu, insyaAllah sedappp....
meh meh...
email elya k.
elyaelmo@gmail.com / kukiskuskus@gmail.com
hp no: 019-6343027

sila baca T&C disini

19 July 2011

Plain Long Skirt-mana nak carik?

kawan2 mana nak cari plain long skirt mcm bawah ni?
nak yg size besar punye..
model2 dibawah ni pakai..
confirm aku tak muat...
ntah , rasanye la!!hahha

kata pun model kn,
haruslah mereka ni slim2 gitu..

RnR pun dah close order.
terpikir nk cari kat Niche je,
kot2 ade jual online bg tau yeh!
ala ala bwh rm100.
korang ada link best2?
share pls...

klo leh
nak yg plain, nak yg panjang..nak yg flowy2 gitu..
hihi...
yg sesuai untuk ketinggian 170cm keatas la senang cite
!eheh

TQ korang:)


credit to : Pastelina



credit to : Honey pumpkin
(suke yg ni, tapi cepat je sold out..huh)

18 July 2011

Promosi Ulang Tahun ke-2 Koleksi Vispera

pada sesiapa yg email2 elya bertanyakan tentang tudung nikah elya tu...
nanti 20 Julai ni!
mana tahu ada promo untuk tudung mcm tu..eheh..

17 July 2011

all about 16 July 2011

Selamat Pengantin Baru Nurul Syuhadah dan pasangannya Raja Amir.
Tak lupa juga Selamat pengantin baru untuk Farah Breep breep dan Johan!
Cantikkkk sgt merekaaaaa~
Majlis nampak grand gitu
Persalinan putih di hari pernikahan sudah kembali ...
korang perasan tak?eheh....
lg nampak suci murni..bersih kan...eheh

korang layarilah gamba2 mereka yah!


credit to : The photographer


credit to : G.I photoshoot


p/s selamat pengantin baru buat sahabatku myra dan rakan blog ku Dhiya. Semoga berkekalan selamanya k :)

15 July 2011

Salah seorang wanita cantik

credit to : beautifulnara

suke tgk wanita2 cantik..
lebih2 lagi yg berhijab..


p/s itu je buat kali ni.
demam mode mggu ni..

11 July 2011

3 bulan bersamaan Bersih


9 july yg lalu..
genap 3 bulan perkongsian hidup kami...
inai ditangan baru habis..ade tinggal lagi sikit di ibu jari..ehe
doakan kami ,moga berkekalan selamanye2..insyaAllah..

Pada hari tersebut juga "bersih" diadakan..
aku buta pasal politik..
aku tak suka bebankan otak aku dengan masalah negara..
but i still did my own reading what happened recently...

aku tak tau nak cakap siapa salah..siapa benar...
itu bukan bidang aku untuk mengatakannya
aku hanya bersikap lihat dan dengar..
tapi aku agak kesal dgn sikap2 polis di Malaysia ni..
pada aku sangat melampaui batas..

dimanakah nilai kemanusian mereka?
dimanakan belas kasihan mereka?
hanya Allah dapat membalas

sedih gile tgk video ni .
kenapa polis2 dinegara kita mcm ni...
besar sgt ke kesalahan mereka sampai diperlakukan bergini..
serius aku menangis bila nampak 'pakcik' tu meninggal dunia ,tangan diikiat dibelakang..
Tapi pihak polis...hanya berpeluk tubuh.......

semoga rohnya dicucri rahmat dan ditempatkan ditempat org2 yang beriman...insyaAllah


entry ni bukan nak sokong sapa2..
tapi anda semua boleh fikir
Setiap orang ada fahaman masing-masing kn....

08 July 2011

Dian Pelangi lagi menarik dari Hana Tajima?

jgn marah dgn tajuk diatas tu...
dua2 sama menarik..
dua2 sama cantik...
dua2 ada style yg tersendiri...

tajuk diatas tu saja bikin gempak!!heee

Aku suka dgn style Hana tajima..
Tapi aku lebih suka dgn style Dian Pelangi.

A designer from Indonesia
padan la..baju lawa2 semua nya..
dah lama aku skodeng page Dian Pelangi ni..
suke tgk style die..
suka tgk baju2 yang dia pakai...
suka tgk mimik muka dia...

style tudung..
sgt sopan..
tak serabut..
takyah lilit smpai tercekik..haha
sgt menikmati cita rasa aku la senang citer..
try laa usha2..
pasti cair!!gulp
http://dianrainbow.blogspot.com





cool gile!


manis!


comel!

pic taken from Dian Pelangi's blog

07 July 2011

Makcik Hajjah Sitt Al Wuzarra pulak hina Islam

macam2 sekarang ni.
nak cari publisiti tak hengat punye.
Sanggup hina agama Islam..
sial punye org.

Korang try la google
siapa die ni.

Makcik Hajjah Sitt Al Wuzarra

Perhatian: kami Masih Mengambil tempahan Cookies ala ala Famos Amos ya!


Hi All,
saya bukan agent dari famos amos ya.ehe.
Ni nak bg tahu,
kami masih mengambil tempahan untuk sesiapa yang ingin meng-order
cookies ala ala famos amos kami.

ciri-ciri:
*rangup*
*harum*
*tidak terlalu manis*
*brown kaler: banyak coklat chip*

*dark kaler : ada kacang dan tidak pahit sama sekali*

*size: tidak terlalu kecik dan tidak terlalu besar.

Kalau nak size besar boleh request :)*

*berat 400 g*
* harga yg kami offer sangat murahhhh dari pasaran luar,
tak caya sila buat research :D
RM28
satu balang ,
RM55 dua balang

FOC delivery charges di sekitar Bandar Sri permaisuri*


* bila dah rasa sekali, pasti nk order lagi, tak caya order duluuu!! :D*

refer entry2 terdahulu [klik]

kepada bride-to-be diluar sana, jum order untuk wedding favor kamu!!! heee:D




Nak tahu detail /order sila email ke elyaelmo@gmail.com

04 July 2011

Cookies Perisa baru in the House!!



Choc Chip Cookies With Oat and Raisins

Aku berani confirm sgt sedappp ok!!!
aku bukan main jual je, tanpa rasa dulu tau kawan2 :)
InsyaAllah pasti semua org suka.
tak manis sgt pun.
bila rasa sekali..nak lagi..dan nak lagi..dan lagiiiii....ehe

satu balang rm28 2 balang rm55


Yg bawah ni, old-Favor-Cookies.
Dark Choc Cookies and Choc Chip Cookies.
Minggu ni kita buat promo yo!!!
satu balang kami masukkan dua jenis( old-favor-cookies) cookies ni!!!
Best kan??
korang leh rasa 2-2 jenis ni dalam satu balang!
Boleh jimat duit korang
Jimat Rm28!!!!

Promo untuk Pre-order untuk minggu ni sahaja ok :)

berminat or ade soalan, email
elyaelmo@gmail.com







27 June 2011

Anda nak Tahu sesuatu tak?:D

Mahu sesuatu yg murah dan berkualiti?
Mahu sesuatu yang sedap dimakan?
Nantikan esokkkkkk...:D

Kami ada SESUATU baru
yg sgt sgt murahhhhhh




hint:
cookies baru bebehhh!!!!!:D


nanti kn ya!!!!

24 June 2011

[75% Off] RM92 for RM368 worth of Personalised Photo Albums from Photobook Malaysia


semlm elya post entry ini
alhamdulillah , dah ade org beli pgi tadi..

Tiba2 during lunch hour,
tgk2 ape yang menarik di groupmore

tiba tiba , WOW WOW WOW
ade lagi rupenyeee!!

[75 % OFF]
RM92 for RM368 worth of Personalised Photo Albums
from Photobook Malaysia

yang best nye,
Expires Feb 29, 2012


yeay! boleh gune smpai thn depan :D

Jum korang beli laaa!!!
berbaloi tau!
klik direct link ni. tuk beli ya!


First step: Sign up, groupmore dulu.
dah fill up details semua,
klik BUY NOW

baca info/ details tu dulu bru beli k!
boleh guna online banking ye. jgn risau.
selamat membeli :)





23 June 2011

Large personalised Hardcover Fotobook For RM80


Hi peeps!!!
As per subject
sapa nak beli coupon dari groupon ni?

Reason to let it go :
elya takot tak sempat nak guna voucher ni cuz Expires Aug 27, 2011.
Gambar sanding dr ari OP junior dijangkakan lambat dapat. huhu
Takot tak sempat nak kejar gi buat album ni.

Siapa nak beli? elya akan send over the voucher
email elya A.S.A.P!

elyaelmo@gmail.com

sila tgk info deal ini di sini




REVIEW: Pelamin and Walkway

Bak kata si kecil, aku review terkedek kedek!!haha.. nak buek cano, gambar dari OP junior tak dapat lagi, sedey sungguh!

Ok.meh nak citer,kalau korang refer kat entry ni aku dah bagi gambaran pelamin aku tu nanti macam mana.
Resultnye,pelamin aku and walkway aku simple je. Takde ape nak di bangga kan. Tapi aku bangga la jugak sikit, cuz ramai2 b2b nye wedding, aku rasa aku nye pelamin yg paling simple dah tak berapa nak WOW .haha. Nak buat macam mana.Lain yg diminta, lain yg diberi.haha. Tak pe la, bersyukur je la. Ini rezeki aku barangkali :)

Aku memang tak request fresh flower, artificial je tunang kata. Jimat. So dgr cakap je la. Aku tak kesah pun, cuz aku tahu, aku tak akan spend masa yg lama di atas pelamin tu nanti. Tapi yang pasti, paper lantern di tepi pelamin wajib ada. eheh

yang lain, aku request base color nak putih. Bunga untuk walkway nak kaler merah. Tapi di baginya putih lebih, waduh waduhhhhh!!! ~

Korang layan je la yeh 2 keping gamba ni. Gambar arch tak jumpa plak.eheh




ni dia pelamin simple aku. biasa2 saje nok!





p/s bila aku tengok pelamin org lain, aku rasa sedih dgn pelamin aku sendiri.uhu





22 June 2011

Cookies ala2 Famos Elmo dah selamat sampai~

last week nye order

As- Salam Semua!
just a short entry....
Last week nye order, semua nya dh selamat pos and delivery ke customer. Alhamdulillah..
Respond yang baik dari customer elya.
Siapa nak cuba ? meh laa order.....lain dari yg lain cookies kami ni...hehehe
murah2 je harga...
1 balang RM28 , 2 balang RM55
( tak termasuk delivery charges dan postage fees)

leh tgk review disini yee


MUA saya dah Kahwen!!!

29 may lalu, MUA aku melangsungkan perkahwinan dgn jejaka pilihannya yg juga satu U dgn aku ,kecik sungguh dunia ni!eheh.

Aku sangat kagum dgn hasil wedding preparation yang die buat. Almost everything dia DIY, baik pelamin, hantaran, Veil mahupun MAKE UP. Awesome bukan? fuhhhhh!
Korang leh tgk sendiri gamba2 kat bawah ni. Gambar majlis persandingan di johor aku ambil dari website OP beliau, iaitu bak. Korang leh refer disini .Lawa2 gamba dorang!jeles2.





this is DIY pelamin mereka. simple and sweet kann?

gamba ni outdoor photoshoot mereka. aku ambil disini.
comel sgt gambar ni.geremm!


bawah ni baru gamba dari kamera capuk aku. kami sempat attend yang belah lelaki nye.



walkway and pelamin by kak shajaratul design

veil ni cute kan? DIY tauu!!terer kan die ni? huhu

ni la die anna cherrie .
Bigday sendiri pun die make up sendiri.lawa!!

ok ni saja la review ttg wedding cik puan ni.

oh ye, baju sanding kaler peach and light brown tu di tempah khas dgn Rico Rinaldi.
Teringin gile nak tempah baju dgn Rico!tapi ape kan daya....huhu

Official Photohrafer : bak

Veil Nikah and bertandang : DIY as mentioned before.

Pre Wed Photo : Azim Puchong




Overall, semua nya lawa2. geremmmm sgt!!! Kalau ada yang berminat nak sewa veil nikah/bertandang and nak sewa baju sanding Anna, boleh email anna.beaufaces@gmail.com


p/s Kalau korang masih mencari make up artist untuk bigday korang/ pre wedd/ dinner /photoshoot etc ,boleh consider Anna ni. Artwork sgt cantik!highly recomended. Ramai celebrity and models recommend dia ni :). boleh refer entry ini untuk tgk hasil make up anna.