26 January 2011

Bermacam Idea untuk Centerpiece


sambil buat kerja dekat ofis, aku gatal tangan nak jugak cari idea untuk centerpiece.
Eventhough aku tau, aku tak gagah and rajin untuk meng-DIY nye.huhu
tapi takpe. saja2 nak cuci mata.
sambil-sambil tu wat keje amal,
mana tau ade b2b yang nak guna pakai idea ni ye tak?
heeeee :D

ok jom kiter tengok idea2 yg ade satu persatu:


ni tak silap aku bunga daisy kan?
correct me if im wrong ya?
idea ni sgt practical. serius aku suka.
senang je nak buat sebenarnya.
tapi malas punye pasal. Lupe kan aje hasrat ni.haha
yg best nye idea ni, die siap letak lime dalam tu.
perasan tak?hehe
lepas ni leh la minum limau suam kan. eh?haha



yg ni pun aku suka. sgt cantik ok!
kalau sesiapa ada koleksi gelang tangan yg banyak,
aku suggest korang buat centerpiece mcm ni.
rasanya senang kot kan?



haa!! dua gambar diatas best!
paper lantern dijadikan sebagai centerpiece.
rasanya tak pernah nampak org buat lgi.rasanya la.
biasa org gantung kat canopy, gantung kat pokok kan..
best kan idea ni?
klo nak borong bnyk2 korang leh gi kat pertaling street, sana murah.
tapi taktau la, dah nak dekat CNY ni,
kot jadi mahal seringit dua tiga ringgit :p



normally lolipop kiter jadikan as dorgift kan,
ni kiter leh letak lolipop sebagai centerpiece gak.
kang tgk2 kejap je dah habis!haha


tadi paper lantern kan.
yang ni lantern pun kiter leh jadikan centerpiece jugak.
tapi, maybe cost agak mahal la kot kan?
nak sewa and beli lantern2 ni....
ntah aku tak tau



aku suka idea ni!!
habis makan nasi,
ambik buah tu as pencuci mulut.hhih.
and org caterer akan re-fill buah2 di dalam balang tu:p
tapi epal hijau mahal kan?
kensel la. lari bajet..hohoho~




gamba yg belah kiri tu,
macam tempat letak tisu kat restaurant kan?
perasan tak.
ade sesiapa pernah terfikir nk wat centerpiece mcm tu?
aku tak terfikir pun.haha.
pakai artificial flower pun boleh ni..emmm
tapi mmg cantik and save bajet




idea di atas ni.
rasanya ramai dh berjaya meng DIY nye.
jimat pun jimat




yg ni pun simple kan?
jes cari ranting2 kayu lepas tu wat bunga2 kertas.
very practical.
cubela :P

aku mmg takde seni. aku tak tau wat :p
aku rasa klo aku nk wat pun, aku mintak bantuan mmber2 yg pndai hias2 ni kot.
eh ha! since aku ari tu dh berjinak2 dengan innershine [klik]
aku rasa nak guna botol2 tu wat centerpiece la.
Tapi takde idea nk wat mcm mana lagi....
takot last2 min, aku buang je botol2 tu...
hahaaaa~
ok daa~


14 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Kalau dalam pasu tu letak ikan kecik2 pon comel pastu atasnye bubuh pokok. Sbb kat opis ade sorg buat camtu. Seriyes comel..

~ mizzAmy ~ said...

i suka yg lollipop tuh. unik and mengiurkan. hehehe.. memang sekejap je kena kebas tuh. :P

kitakesitu said...

suka yang letak munge dalam paper lantern tu =p like 10x

Lyana MK said...

di sebabkan i suke gerbera maka i vote for gerbera!!

si kecil said...

aku punya centerpiece masa tunang dulu mcm yg 1st tapi pakai bunga kekwa. n filler. n takde la lime tu..

Luv like this.... said...

pena jmpe y ikan tu.dia bubuh ikan emas dalam balang pastu tbur kelopk rose merah..y kita mkan smbil jga pinggan sb takut ikn emas melompat msuk dlm nasi..hehe

Lala said...

wee..!lala mmg tgh mencari idea lagi nk buat centerpieces ini.! idea!idea!

LisaLisut said...

yeahhh rjin elya! i sukaidea no.1 paling senang.letak je bunga dlm gelas kecik.epal tu best,mmg praktikal.tetamu amik je buah tu dlm balang.hahaha!


kene cr sponsor dr kedai buah murah. ;p

sama la cm elya.lisa malas ;p

Aya said...

suke tgk lollipop tue! sweeeet :D

cha said...

letak gelang nnti takut org ambik yang huhuh

HanHan said...

cantik..paper lantern tu best.lollipop tu dlm 5 minit majlis strat je dah habis..hihi..org amik :P i suka centrepiece yang submerged..guna clear vase,petik orkid,lmasuk air.siap! ade I post DIY at my blog.

~Ayu BnSyg~ said...

B4 buang botol tu meh kasi Ayu yang!

fia said...

sukenya..mase wedding fia buat gak centerpieces nie..nie entry pia jimat and mudah

http://mispolarisbride.blogspot.com/2010/09/diy-budget-centerpieces.html

nizabeba said...

elya, mahu yg paper lantern tu! cute tol!! hehe