14 January 2011

Dugaan barangkali.......

12.1.2011

Kekasihati : Awak, mama masuk hospital........muntah2...................~
Aku : Ya Allah yeke......ok2 saya call jap lagi...........

dalam hati sedih sgt, lepas ayah aku sakit masuk hospital. Kini, mak si dia pulak....
bila aku call, sayu jee suara ibunda si dia, tak tahan aku dgr...semoga si dia sabarrr dan tabah....~


13.1.2011

Aku: awakkk napa takde mood je ni...
Kekasihati :Kunci motor saya hilang nii..tak tauuu kat mana......
Aku : dah cari elok2 ke....
Kekasihati : merata cari.... tak jumpa jugak..Ada orang ambik kottt....~
Aku : Esok cari laaaa..kot2 misplace kt ofis....

dulu moto selalu rosak...sekarang kunci pulak hilang. terpaksa naik bas pergi ke ofis. Banyak appoinment terpaksa ditunda.....mak pulak sakit. terpaksa gegas pulang ke kampung malam ni....semoga tabah wahai sayangku...


14.1.2011

" Salam Elya makcik minta maaf, baju tak dapat buat . Pekerja x ada. Nanti Datang ambil balik ya"

" Alaa acik..akan acik tak leh jahitkan...huhuhu "

" Kak XX dah berenti. Balik kampung. Staff baru tak pandai jahit. Acik pula dapat kontrak buat cadar sekolah "

Ya Allah, mana aku nak cari tailor untuk baju nikah ni.....Aku selesa dengan makcik ni. Dia la yang boleh layan karenah aku yang cerewet ni...kalau aku paksa pun, takot tak menjadi pulak nnt kan....sabar elya....:(


ada lagi nak cerita...tapi biarlahhhh......seriously down gile mggu niii....


p/s bila aku terdengar suara beliau...aku teringat papa...~

22 comments:

"cikkin" said...

sedih nye..sabar ye cik elya..mungkin ade hikmah di sebalik kejadian..

yUmIe said...

kte ni mmg xlps dr mcm2 dugaan kn??tmbh2 dlm keadaan kte yg tgh pk mcm2 ni..xpe,itu sume akn ajar kte spy jd lbh baek kn??..so elya sabar ok:)

lovelyadibah said...

seyes rasa macam nangis elya!!![ok..aku plak over..]

hugs**...please be strong sayang!!

xoxoxo

Anonymous said...

Mase bertunang ni mmg mcm2 dugaan.. Awak kuat eh..

S.U.R.I.A. said...

sbr kak..dugaan suma tu....

LisaLisut said...

sabar ye elya.if u need source utk makcik tailor bgtau la :)
kite ade nyonya buat baju kemas.hehe

Mia-Ina said...

tabahkan hati elya..mia doakan semoga dpt menangani setiap mslh dgn baik ya...byk2xkan berdoa

.: an :. said...

tringt lagu ni...
'bibir mudah mengucap sabar... tapi hati yg remuk menderita... '
dear... mungkin skrg ni masa ujian dariNya... moga sabar dan redha itu jadi penguat diri... insyaallah.. doakan yg terbaik utk elya dan mrk yg tersayang... ameen..

.::WaNiE::. said...

ala takpe takpe

be strong yeh. setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian

tenang2 duduk and fikir ok

aNis LeMoN aBu said...

babe, sabar yeh.

u r 1 strong girl.

insyaAllah, yang bad sume akan berlalu. doa utk yg terbaik. we all pun doakan yang terbaik utk u!

cheers =)

cik syahira said...

assalamualaikum elya,

semoga ada hikmah disebalik kejadian-kejadian itu. kadang-kadang kita rasa sukar, tapi jangan risau sebenarnya kita boleh hadapi semua tu perlahan-lahan. banyak-banyak berdoa k. hugs you, dear.

miey anna said...

sabar k..ujian tuhan nak bagi..be strong k..n bnyak2 berdoa..hasbunallah wa ni'mal wakil..hanya die penolong kita,bace banyak2 kali..insyaallah die ade bersama kita..=)

sk said...

elya.. kesiannya.. be strong okay!! pape nak mengadu, sila ke ym. hihi..

jgn tension2 tau... byk2 sabar.. sume ni ujian dr Allah.. huhu

kitakesitu said...

siannya, dugaan menguji buat kita semakin tabah. be strong girl!

~Ayu BnSyg~ said...

I hope you can face all this and you have to be strong ya? Amin, Insya-Allah :)

yayahafiza said...

elya,sabar byk2..Allah x akan menguji hambanya melainkan dia tahu hambanya mampu
mengahadapinya..nway, u ade g old town kt wgsa maju x smlm? I saw someone look like u.tp tkut plak nk tegur..takut salah org.huhu.. I'm just a silent reader anyway.

my note said...

elya.... banyakkan bersabar ye, be strong k....., insyaALLAH segalanya berjalan dengan lancar

ainnazari said...

elya, sabar yea...mmg byk dugaan time2 mcm ni...smua tu ada hikmah, i.Allah...byk2 berdoa semoga smua berjalan dgn lancar..amin...

Syima Syaz said...

elya...
sabar k..dugaan yang datang,pasti ada hikmah. doa banyak2 n kawan2 pun doakan semoga semua nya berjalan lancar... hug*

~ mizzAmy ~ said...

moga elya tabah menghadapi semuanya. insya-Allah, berkat kesabaran tu nanti pasti dijanjikan dengan senyuman. amin....

n.A.d.i.R.a said...

sabar yer elya.. nie semua dugaan masa bertunang.. insyaallah.. everything will be ok...
rite now you dah jumpa tailor tuk jahit baju you?

Nadya Zahid said...

elya,
awak same dgn kite..bulan ni btol2 menguki kesabaran dan keimanan...kite xpernah dpt dugaan sehebat cmni...tula org ckp darah manis..mcm2 dugaan yg dtg..sama2 la kite bersabar n moga ape yg terjadi..ade hikmah sebaliknye...