06 January 2011

Ikat Perut

Orang kata kahwin ni senang je....
betol ke senang?
kalau ada duit berpuluh puluh beratus2 ribu....
barulah senangggg

Daripada luaran orang nampak aku sangat happy untuk kahwin...
Dalam orang tak tahu..
bertapa struggle nya kami mencari rezeki untuk keluarga...
bertapa struggle nya kami mencari rezeki untuk diri sendiri
bertapa struggle nya kami mencari rezeki untuk berkahwin
Macam macam dugaan akan kita tempuh dalam process nak berkahwin ni.
Dari segi wang ringgit, keluarga, kerjaya,perselisihan faham antara pasangan kita atau pun kawan2 kita dan tekanan dari orang sekeliling

Ye..lain orang lain dugaannya...
Rasa letih dengan dugaan macam ni.

Kadang-kadang nangis sendirian...
Ada siapa yang tahu?

Hanya Dia yang tahu

Mama and papa dulu pun susah...
mereka still boleh kahwin.

Majlis pada mulanya dirancang pada awal tahun telah dianjakkan hingga tarikh yang akan diberitahu kelak...
Yang penting niat mesti ada.
Usaha kene berterusan......

Apa pun tak boleh mengalah.
Kena kuat semangat. kena dengar cakap

kadang- kadang terasa macam nak give up.
nasib baik ada si dia ...
si dia yang banyak bersabar dan banyak menghidupkan semangat aku.....



Permudahkanlah segala urusan kami ini Ya Allah.....amin

p/s ikat perut untuk makan fast food

9 comments:

Mia-Ina said...

kuatkan smgt mu elya.....mmg byk dugaan semakin dekat hari nak kawin,tabahkan hati selalu

yana said...

kalo niat nk kawen dh ade,,
insyaAllah Tuhan akan tolong permudahkan segalenye..

kite merancang jek.Tuhan yg menentukan

chill ya ;)

bdw, elya,,yana tukar url dh..do feel free to visit my blog ;)

ainnazari said...

setuju dgn elya...kita dan pasangan yg tahu susah senang nak kawin...hehehe sabar yea dear.. i.Allah, ada rezeki org nk kawin ni...

hana yoriee said...

elya, harap tabah dgn segala dugaan org nak berkahwin ni..insyaAllah ada rezeki yg menanti. hana pun mcm tu jugak dulu..ikat perut habes-habesan..tekanan kiri kanan depan blkg..ape yg hana mampu bgtau..kuatkan semangat elya! elya pasti boleh!!

dyn said...

betul tu.sy sokong kamu elya..banyak benda yg kita kena hadapi sblm nak kawen ni...mungkin sume ni boleh dijadikan pengalaman dan persediaan sblm masuk ke alam perkahwinan...

LisaLisut said...

mcm2 dugaan kan..arini saya tengah not in good condition with tunang.dia PMS kot.hmmm

rose said...

sama la kita..tertekan jugak nak uruskan hal kawen ni..dah settle satu hal..dtg lg hal lain..tp ape2 pun kene jugak hadapi..kalau tak..tak kawen la..hehe.. =)

jooleata said...

hi elya..

i know what u feel right now..
siyesly, im the same boat with u now..

:(
but cheer up.. we know we can right?

~ mizzAmy ~ said...

betul sgt elya. mmg kena kuatkan semangat n selalu berdoa agar segalanya berjalan seprti dirancang. yg penting kena berusaha ok? jgn give-up. ;)