23 January 2011

Nak Pakai Crown ke Bunga ?






dulu masa nak bertunang..
aku dalam dilemma jugak.[entry]
last2 aku pakai veil comel2 mcm ni...hahah [enrty]

time nak kawen ni pulak..
aku plan nak pakai crown bile sanding.
cuz nikah planning nak pakai veil lagi..
Semalam bila tgk gambar ayu raudhah pakai veil + bunga...
'eh...cntik pulak!!"
cano nii??
hati dalam dilemma sekarang!!!hahahah
Si dia suggest pakai crown je.
Nampak seperti permaisuri /ratu katanya..

ape2 pun decision, rambut tetap disanggul kemas...
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
bunga ke crown
ermm ermm ermmmm~

p/s
what say u people.
korang pakai crown or bunga+veil?

32 comments:

Syima Syaz said...

crown!

White Bird said...

pakai veil + bunga nampak ayu..

pakai crown nampak moden..

dua-dua cantik,tapi kalu sy pilih

viel + bunga =)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

iqa vote for crown on ur resepsi n flower for nikah..

yunk, dalam hidup kite ni kite hanya dapat pakai veik huz on our wed rite..lps ni kalau pakai sure mcm peli je.. so y not u just apply veil tak kire with bunga or crown..

bunga sgt sweet untuk nikah.. crown will make u look like a queen oon ur reception day

gaun putih said...

Jaja suke bunga+veil :) sbb Jaja tak suka terlalu byk blink2 kt kepala.. if bunga mcm sweet je.. itu just Jaja nye pendapat la..

^fafau^chipshana said...

klo utk yg free hair pkai bunga sgt ayu tau elya..crown pon cantek juge tp for those yg berhijab pkai crown sgt sesuai tp klo nak buat something different apa slahnye kan?=)

Cik iLLa said...

darl, i rasa pakai bunga pun ok.. pasal crown mcm dah slalu tgk... lain dr yg lain.. :)

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

dua2 pon cantik :)

buzzy pn tgh serabut psl kawen nih. pelamin pon x tahu lg nk cmne.nk yg simple but elegance

ainnazari said...

dear, nk vote dua2 blh x? sbb dua2 style mmg vogue the vass..hehehe hmm x pn, kat side u pakai crown, side dia pkai bunga....hehehe just my 2 cents la...

HanHan said...

That depends.If your wedding dah sarat dgn bunga,choose crown.
if baju and veil dah sarat dgn batu, manik..pilih bunga..
crown boleh simpan buat kenangan..bunga cantik and fresh! :)
nikah-bunga, sanding-crown..
ok i know i'm not helping :P

LisaLisut said...

saya vote crown+veil..hehe.

tgk entry tunang elya perghh muka cun macam artis ;p

si kecil said...

masa nikah - ko pakai bunga then letak veil. sweeeett~~

masa sanding - pakai crown. elegant!

hana yoriee said...

lya amek bunga yg kelopak byk tu pastu petik ..bunga..crown..bunga..crown..sampai habes kelopak..hahaha

ape2 pun dua2 cantek bila pakai..pakai dua2 skali takleh ke? =p

sk said...

pakai bunga + veil time nikah. nampak ayu sgt!

pastu time sanding pakai crown + veil. nampak mcm permaisuri.. :D

idayusof said...

Elya!

Acik rasakan, before decide nak pakai bunga ke, crown ke... elya kene make sure baju Elya tu mcmane gayenye.


Sebab both (bunga & crown) are only the accessories to the dress u r wearing. so, it must compliment the dress and most importantly, matched with your wedding dress.


pastu, haruslah sesuai dengan mood wedding yang awak nak masa wedding nanti. acik rasa bunga sesuai utk majlis yang lebih relaks.

tapi kalau majlis yang yg ala-ala perkahwinan diraja, harusla pakai crown.

*ewah, mcm wedding planner plak rasa*

Isaac Tan said...

crown is more special XD

y--square said...

I think I will choose flowers. Coz crown must be more expensive and less colorful.

mekchu said...

crown yang berbunga??? hehehe... saje ngusik.. pakai apa2 pun, kalo dah jd pengantin tetap cantik..

aNis LeMoN aBu said...

erm.. kalau yang veil+bunga masa nikah tu xblh ke, elya?

ElyaElmo said...

syima :ooowhh!! ok...pakai ngn veik x?

burung putih : veil ngn bunga nmpak ayu kan..macam ayu raudhah..hoho

atiqah: ely anikah kt masjid..kene pakai tudung..hehe...klo leh pakai bunga elya mmg nak pakai masa nikah bunga tu..wuuuu :(

gaun putih: oowh...pendapat jaja diterima..tq tau :)

fafau: yg berhijab, ofkos go for crown kan yang...tk tau nk pakai bunga kt celah mana..hehe

cik illa : ok...akan difikirkan..tq yee dear :)

bazilah : bulan 2- bulan 5 ade jepameran..leh g tgk2...atau pun, leh mintak quotation dgn chenta wedding, whitelace or ann&ash weddingplanner.. atau kerja kawen..

aina : mmg terfikir nk pakai crown, lepas tu letak sket sket bunga kat sanggul tu..tapi entah la..nmpak mcm serabut pun ade kot nnt??haha..kene cari gamba2 yg menarik lagi nih..

hanhan : sgt membantu laa dear..at least, ade idea disitu kan...tq for comment:)

lisa : entry mana lisa??haha

sikecil : itu laa..crown ni nmpak elegant...bunga tu nmpakkk sweeetttt!! aku kompius aku skang nk jd elegant ke sweeet..haha

hana: tips ni sgt membantuuuuuu!!i likeeeeee :D

chenta said...

i opt for bunga+simple veil for nikah, and crown without veil for reception!! :)

Rilla said...

Rilla vote crown..bunga boleh pakai time nikah. Tapi depends, kalau baju dah banyak bling, better pakai bunga.

Reen Tart Nenas said...

1st choice!

masmOna said...

crown time sanding..time nikah pkai bunga!

CikSyafa said...

nikah pkai bunga...sangatla lawa.
kalau sanding syafa vote for crown!tp nak crown yg simple tak mo cam miss world py haha :)

Fie said...

Bunga + veil untuk nikah (kalau tak pakai tudung lah). Nampak lagi ayu :D

Sanding nanti pakai crown - baru lah macam Ratu Sehari! hehehe.

Q said...

crown!!kan RAJA SEHARI..:)

Dhiya said...

BUNGA......definitely....jgn la crown....

Love said...

kalau nikah pakai tudung, pakai crown. resepsi pakai bunge.. or kalau tak pakai tudung, nikah pakai bunga, reception pakai crown..

Rai said...

Depend on ur baju. Hihi ikot crowd sgt x baju tu.chiffon or songket etc.u knr diri dpn cermin smbil imagine. :)

Lyana MK said...

flower for nikah!! crown for sanding!!!

coz time nikah ...mesti nak kelihatan sgttt ayu!!!

eyanne said...

bunga time nikah! sweet je :)
sanding bleh pakai crown...

ardinihumaira said...

crown!
bunga leh pakai hari2 lain... crown pakai hari lain nanti orang kata bajet miss wolrd hehe