18 January 2011

Pelamin Impian Yang Simple

Last month booking Pelamin dengan vendor pilihan si dia.
Aku takde kuasa veto untuk buat pilihan aku sendiri..wuuuu~
pilihan aku semua nya yg mahal mahal katanya...haha
Tapi takpe la, wat pe nk booking vendor yg glamor2, majlis satu hari je pun kan.
bukan nye 10 hari...huhu....
Since majlis ni majlis bersama, aku akur je la.
btol gak kata dia mahal2 pun bertahan 5 jam je buat ape.
baik spend duit gi honeymoon , jalan2...
ok dah melalut....

bila smpai butik akak tu,aku bagi contoh2 pelamin yang aku nak.
Hopefully kakak tu boleh melaksanakan pelamin impian kami ni.
Kami nak simple2 je. Cukop ianya within budget kami.
Yang pasti aku mahukan Paper
Lantern ade di situ....
nmpak mcm sweet sweet comel comel gitu kan...haha.....

Akhirnye,kami bersepakat pelamin tu nanti ada element2 seperti gambar dibawah.





Cth 1 : sorry lupe sumber ni dr mana.


cth 2 : credit to wedding by sher



cth 3 : credit to Kerja Kahwin


nampak tak paper lantern di atas pelamin tuuu...syhhh syhhhh syhhhh ..haha...
ermm...cedok sini sikit....cedok sana sikit....nk hire wedding planner tak mampu..

tak tau laa macam mana rupe pelamin kiterang nnt...






p/s Kami book sekali dengan baju sanding. Tu nanti akan ku update.

20 comments:

LisaLisut said...

yey for u elmo!!!! betul kata tunang u.i agree 200% hehehehe.no worry sure cntik kot. i pun cuak ni tak g jumpa vendor lg.dah terketar2 nk terjah ni.hehe

Renee Meow said...

mesti chantek nanti.. cant wait! :)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

lovelyadibah said...

Alolo..sedeynyer dier..xpela,walaupun pelamin simple tp bj mesti comel:)

xoxoxoxo

:)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

suka pelamin yang first!!!!!

hana yoriee said...

xpe elya..spend utk honeymoon lg berbaloi rasanya..=)

tp pic yg atas2 ni simple2 pon cecantek semuanya..

Syima Syaz said...

pun suka simple2 je...
n nasib baik ada sedara mara buat pelamin, so dapatlah harga murah.kalau tak...

farah aminuddin said...

nice!! mine pun simple macam ni jugak :D

miey anna said...

nice n sweet je..sume cntek2 tuh..=))

Rilla said...

Pelamin simple lagi sweet. Kang kalau pelamin meletz sangat, takut orang tengok pelamin je instead of tengok perantin.

Rilla pun suka yang simple je

fati said...

agree!! sebab tunang i pon kata yang sama jugak.. :P :P

Ciksue said...

elya,
sue pun suka pelamin simple but nice
takpela,kejap jer bersanding kan..nnti spend duit kat honeymoon
bak kata tunang sue,jgn membazir,kehidupan lepas kawen byk lagi nak pkai duit:)

cha said...

berbelanja ikut kemampuan. cewahh jgn sampai nk kawen buat loan pastu lepas kawen hutang keliling pinggang kn. btw simple pn tp lawa :)

mizz sue said...

semua cantekkkk

cik nur said...

perlamin yg secind last tuh simple tapi cantik sgt2 :)

iedayah said...

simple tp cntik..tu pn da ckup kn dear..=) 4 sure cntik pelamin u nnt dear..=)

~ mizzAmy ~ said...

dear, tu bukan mini pelamin dah tuh. mini pelamin for me yg very the simple x byk deco2. if dah ada lantern tuh sure pelamin yg cantik. =P

ElyaElmo said...

amy : where got 'mini' word..elya tak buat mini pelamin pun dear...hehehe

cik senah said...

elya : chek lagik besh.. pelamin pun tak buat.. hehe.. saja tamau buat.. just nak mingle around ngan tetamu aje.. then..bila dah ptg2 (dan redup cuaca skit), teruih babai kat tetamu coz pengantin nak p outdoor photshot.. hehehe :)

p.s : majlis resepsi chek di dewan ajee.. :P - lepaih check out kat dewan.. check in kat umah pulak arr.. :) hehe

ardinihumaira said...

dni teringin pelamin yang sangat2 simple sebab nak bagi nampak baju tu menyerlah sikit :)

Nadya Zahid said...

elya..kite pon ltak paper lantern gak..hahaahaha
gi bli sendri je nanti n ltak..kalau nak amik plamin..nak cakap itu ini kang die charge mahal...