10 January 2011

Pengantin Minangkabau



Aku teringin nak pakai baju Minangkabau ni, petang or malam selepas balik dari outdoor photoshoot(nikah). Mama suh aku pakai masa sanding, aku tak mahu.
Panas kot nanti. Plus, sanggul tu nampak macam berat kan?haha....

jadi, we decided pakai untuk bergamba je. at least ade kenangan disitu kan...~

Siapa tahu butik mana ade sewa baju sebegini?

So far, aku dah dapat contact, butik(homebased) dekat area Gombak....

Kot2 ada yang tahu area Cheras , lemme know?


the groom and bride. semasa malam berinai.
Saya nak kami pakai macam ni, tapi bukan untuk malam berinai.hehehe~

source : FB meri tania :)

6 comments:

hana yoriee said...

elya..hrtu hana pakai baju minangkabau utk bergambar after nikah..mmg headgear minangkabau tu berat giller..huhu..hana takde picnye lg sbb lom dpt pic dr OP..huhu..

ermm..tp yg baju tu dr butik seremban..

yUmIe said...

WallahHH!!konpem cantik r elya pkai..sbb elya tinggin..hihi..sila cari dgn gigih eh..nk tgk nt.nk tlg xdapek,sbb xtau ktne..huhu..so tlg bg smgt jek:D

miey anna said...

sangat menarik idea neh..dulu duduk seremban,penah p wedding die pakai camni...sangat lain dri y lain..n chanteekk..sile2 pakai =)

ElyaElmo said...

hana , alaamak jauh laa pulak. hana pakai kaler ape?

yumie :bg semangat un dh cuop bagusss ..tahnks yumie:)

miey: nakpakai sngtt...nk pakai headgear tu...nkmerasa...hehe

GoJeS said...

hye elya...

sy pn ade pkai snggul cmtu mx kawin..leh tgk kt blog sy..tp versi yg ringan ckit...so, xdela pale rs berat bebenau nk menahan snggul tu...

awl2 mmg xnk pkai pun..tp atas permintaan ibunda....at last mmg best la...dgn bunga api lg di mlm ari plak...meriah3!!

eh...neway....vendor sy tu kt area sri rampai:)

nuhan said...

hi
saya mmg cari baju mcm ni...tapi dimana saya bole jumper or sewe...bole share contact sbb saya mmg xpandai mencari..

sha