09 January 2011

Pernah Makan Ayam Pop tak?

Sabtu..
Plan asal nak gi wedding Zara..
Tak jadi, cuz mama ajak gi teman gi makan Nasi Kapau kat Kampung Baru...
Nasi kapau lebih kurang macam Nasi Padang jugakkk.....
Bezanya, nasi kapau ni orang kapau yang masak.....hehe~
Tak reti nak explain in detail
Siapa yang tahu , tahu laaaah...hihi



Ni kedai makan nye. Start kol 10 Pagi. Petang kol 3 selalunya dah habis. Laku lauk2 disini. Kejap je dah habis. Fyi, ahad derang cuti ye.

Aku kalau gi sini, confirm makan Nasi berlaukkan Ayam Pop. Minum air Jus Mangga. (lupe plak nak snap gamba jus manga).Sedapppp. Lauk lain pun ada.. Macam-macam. Siapa yang suka makan masakan orang minang, boleh la singgah ke sini. Kalau korang nak minum Es Pokat pun ada kat sini.

Nampak je warung biasa, tapi lauk2 disini marveles, sedapppppp. Tak tipu. Please give a try bebehhhh.



Lokasi kedai makan tu di depan kedai Tomyam 3000, yang terbakar baru baru ni. Tengok2 dah siap renovate. Dah cantik dah.


Ok , ni la Ayam pop. Dihidangkan dengan Sayur Kobis, timun dan cili hijau. Sedapppppp~ Ni bukan seperti ayam penyek tau. Ayam Pop dan Ayam Penyek dua makanan yang berbeza.hehe. Ayam penyek masakan jawa.hehe~



nanti kite sambung lagi :)

p/s banyak perkataan sedap kan. So maknanya memang sedap laa :p

5 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

ayam pop tu bogel eh mcm takde kulit jer.. hehe

cha said...

aaaaaaa mmg nmpk sedap pn yang

Syima Syaz said...

alamak kena try ni...

ElyaElmo said...

sile sileeeeee....:)

iDa said...

ayam tu nampak cam menarik jer...ni yg kena balik goreng ayam ni...nak pegi jauh sgt...huhuhu