16 January 2011

Satay Padang dan Chili's

Ok. lupakan kisah2 lepas.Kali ni kita ubah topic pasal wedd preps yeh. Kita burak pasal makan.

Last week, aku dan si dia g jalan2 ke Kampung Baru
(lupa agenda hari tu buatpe disana), then before balik tu ingat nak bawak die gi makan di gerai nasi kapau seperti entry disini. Malangnya, kedai dah tutup. So, end up aku bawak die gi makan Satay Padang, area Jalan Raja Alang . Satay padang berbeza dengan Satay Kajang Hj Samuri yang berkuah kacang.



Kuah Satay padang warna cokelat. aku order kan untuk dia. 10 cucuk satay daging and nasi impit. aku punye, 5 cucuk satay daging and perut.5 cucuk cukup la. Sekadar ingin merasa, kerana dah lama tak makan.Dan bawang goreng extra. Wajib ni. Kalau takde bawang goreng kurang enak deh :p




ni orang minang panggil karupuk jangek. Sedap kalau makan dengn Satay tadi tu.Atau pun makan dengan keropok maninjau(emping).


begini rupanya..hehehee

Tercapai jugak impian nak bawak dia makan satay padang...heheheeh. Korang pun perlu cuba k~


Then, semalam gi Chili's KLCC . Celebration birthday abg ipar aku. Saja makan2 kat sana. Dah lama tak makan kan. Tunggu que punya lama. 40 minit kene tunggu. Sib baik kedai Harley baru bukak kat sebelah Chili's ,leh la cuci mata kejap.


Bila dah dapat tempat.kiterang order starter ni. Sedap tau.Boleh re-fill bnyk kali.hehe. Tak salah aku ni namanya Bottomless Tostada Chips and skillet Queso.Sorry kalau salah. Aku jarang ambik tahu pasal menu makanan.hahaa. korang leh tgk link disini



Then, adik aku and abg ipar order Lamb Shoulder. Sedap la. Tapi aku kurang suka makan western food ni. Sekadar merasa sikit sikit ok la.huhu.




ni aku punya. Chicken Crispy. hehe.
ive told u. Aku suka order yang simple2 je kalau gi makan tempat2 mcm ni.hehe.

Kiterang tak order banyk main course pun. Order 3 je. Boleh share. Lagi pun, portion dia banyak, and kami nye perut pun kecik2 je so share2 je la :p

Eh lupe , air pun order 3 gelas je. Jimat, leh re-fill banyak2 kali.

and lagi satu,ni aku baru tahu semlm.Kalau bawak baby, kite leh order menu untuk baby jugak. And it's FREE.hehe.ala, bukan baby yg makan pun. Kami yg makan:p

berbaloi makan dekat Chili's ni rupenye....~





10 comments:

cik nur said...

lapar plak ras nyer tgk satay tuh..nur pn tak pernah rasa mcm mana mkn satay dgn keropok :)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

rindu blogwalking, rindu kau elyaaaa!!
hows preparation? semoga semuanya lancar yer!

Mia-Ina said...

baca entry mu ini buatkan kak mia rs lapar

Ciksue said...

laapaaaaa..hehe.
elya sajer nak kasi sue terliur kan,hikhik
kita teringin nak g makan satay ada satu tempat best dkt terengganu
harus terjah,tp lepas kawin.hikhik

iedayah said...

tibe2 rasa lapar lor plak elya...blanje2..hihi

LisaLisut said...

ha?satay padang?hehe.mcm pernah tau je tmpt itu ye. tgh lapar ni tp mls betul nk trun beli mknn.

i pn rasa Chilis lagi best dari TGI and Tony Romas.Cannot beat Chilis.
sedihnye.dlu masa dating selalu makan luar sedap2,skrg...dh nk kawin...dah takde dah makan luar.masak je.takpun kalau teringin sgt nk western,g Murni SS2 ,lamb chop br bpe rengget.huaaaaaaaaa

lepas kawin nnt aku bantai makan sedap2 balik.kahkahkah

cha said...

aww i tak pnh mkn kt chillis lg.nak tryyyyy :p

tuantanah said...

elya bukan kopok meninjau la..kopok belinjo kalo tak silap kt lor..hehe..

~ mizzAmy ~ said...

dah lama tak pekena kat chilli's. sangat tempting lah puloq. adeh...

Tihara said...

sedap 2x semua nya :)