25 January 2011

Songket Bunga Tabur vs Songket Bunga Penuh

Hi peeps,

ni nak cerita perihal baju.
Aku insyaAllah sanding nnt pakai songket+ lace. Orang kata panas, tapi biaq pi la. Pengapit kan ade. die la tolong kipas2 kan aku nanti.haha.
lagi satu,teringin nak pakai gown/ dress masa acara potong kek or masa post wedding photoshoot ,tapi macam tak sempat je. terpaksa lupekan aje impian tu :(

Kaler baju pun dah decide. bukan kaler fav aku.
FYI ianya bukan kaler PUTIH yg pernah di war war kn sebelum ni !(dh bnyk kali kami tuka2 kaler ni..naik pening semua org..hoho)
kenapa tak jadi?nanti nanti baru leh cerita :p

kaler yg dipilih, pilihan sidia. layannkan aje laa~
yg pasti tema untuk nikah aku yg decide.hoho.

Seperti biasa takleh reveal dulu kalernye untill kain tu dh ready untuk dijahit oleh kakak butik.

petang tadi kakak butik call aku..
nk finalise ngn aku nak corak songket bunga tabur ke bunga penuh?
yg pasti, aku nak padankan dengan lace..
dari ape yg aku pernah wat research..
2-2 pun cantik.
2-2 sesuai dipadankan dengan lace.
ade keistiemewaan masing-masing....
kebuntuan aku untuk memilih.argh!~




source : kak khay
cube korang imagine cntik tak songket diatas dipadankan dgn lace?
Royal blue sgt klasik!tak jemu untuk dipandang kan?


source : MOM
one word: WOW!
songket bunga penuh bahagian bawahnya
top : lace.



menurut rakan2 di Blogger Brider Forever(bbf), rata2 suggest bunga penuh nmpak lagi Wow.
bunga tabur nampak ala ala klassik tapi cantik jugak....


aku dah discuss ngn kakak butik. die suggest songket XXX...
tapi masih dalam perbincangan. Harap2 ok laa...
malas nak pikir lagi dah.yg pling penting aku muat bj tu nnt..huhu...(taknak letakkan harapan yg tinggi...kang kiciwa huu)


klo korang nk tgk design2 songket+ lace ni,tak salah aku Syomir and Unaisah pun pernah buat.(korang google sndiri la yeh :p)


p/s korang2 klo nak bg pendapat sila kan yee:)

13 comments:

dyn said...

royal blue cantikk..tgh imagine cane bila campur lace...lovely~

gorgeous ♥ said...

dear go for songket bunga penuh cam umi aida ni.....sukeeee..cantik! =)

iedayah said...

btul tu.i rs,songket bunga penuh plg sesuai skali tuk gune ngn lace lor dear..=)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

suke gak songket, dpt pakai mase mlm berinai pon jd la.. neway, songket royal blue tu cantik!

Umie a'iesya said...

hehhe..tak panaih pun songket la ni elmo..
akak pun hari tu pakai songket..
comfort je..hhhehehe

Rilla said...

Yang unaisah wat songket tabuur kan? Tapi Rilla rasa sonket bunga penuh lagi meletz kalau mix dengan lace.

Cik iLLa said...

darl, bunga penuh better kott.. lagi cantik... kalau bunga tabur xtau la... i x penah try... xpe u buat dulu kalau cantik nnt i TIRU! heheeheh... muahhh

cik fiza said...

songket sgt cantik n klasik..
mesti u nampak sgt cantik n elegant :)

mafuza said...

same2!!!
i pun pakai songket kt belah tunang i nanti.
hehehe
i punya, lace. hehehe

i think, i suke mcm tu. 1 tradisional. the other one, modern.
aite??

LisaLisut said...

i vote bunga penuh.hehehe.biaq pi la org nk kata panas.bukan sll ye dok...i pun suka lace+songket.(sambil doa butik akak tu nnt ade songket +lace yg diidam huuhu)

farhanna said...

songket bunga tabur

rose said...

songket bunga penuh!sbb kalau tabur mcm tak balance dengan lace if nk wt beading yg heavy mcm umie aida tu..=)

HanHan said...

songket bunga tabur dear.coz..it's simple!tapi cantik..mata nak memandang pun tenang je..more focus on your make up and hairdo/tudung..
tapi nak mix lace of course bunga penuh..