20 January 2011

"Akak nak sponsor korang.."

Perbualan di bawah ini, perbualan di ym ~

Last week :

Kak XX : elya, nanti jgn order kek ye. Akak ada niat..... (time ni aku tak faham ape maksud ayat beliau ni)
Aku : kek ape kak? masa potong kek or hantaran?
Kak XX : masa potong kek la..
Aku : oooooh..catering bg FOC kak...heheeeeee.....
Kak XX : ooooo yekee....ingat nk buatkan..takpe laaa...~

This week :

Aku : Kak, boleh tak akak bg range harga kek kalau nak tempah untuk buat hantaran.
Kak XX : depends on design and jenis kek elya. Starting from RM150....
Aku : ooo yeke kak... nanti kami nak order kek untuk hantaran tau kak... akak bg la harga
best2 yehh...
Kak XX : eh,akak nak sponsor korang nanti.. design akak yg pilih.korang bg tau je tema kaler
ape...hehe
Aku : Akak betol ke? takpe la kak.susah2 je. Lagi pun, mahal kot....~
Kak XX : takpe..korang pun dah banyak tolong akak.........
Aku : kita saling tolong menolong kan...hehe

............................. .......................... ..................................(perbualan panjang)

Aku : lepas ni kalau elya jumpa akak, elya bg akak tgk bekas hantaran/dulang kami yeh!

............................ ...................................... ....................................................
.(perbualan panjang)


Ya Allah, terima kasih...terima kasih kerana rezeki yg kau berikan ini....syukur sgt sgtttttttt..walaupun ianya hanya 'kek'. tapi pemberian ini sgt bermakna buat kami......~



"Kak, buatkan design macam ni boleh??
" dlm hati ckp sorang2..haha


ok. aku over. org bg peha nak betis...hohoho~






p/s
bila kita sedih, bukan selamanye kita akan sedih........~

17 comments:

cha said...

alhamdulillah rezeki u :)

sk said...

omg elya.. i pon tgh dok survey fondant cake bentuk square utk hantaran okeh! hahahha

tp serius mmg mahal kan kek fondant. mahal sbb design pastu org tak mkn pon. sbb tu i dok delay nak order lg. mahu tapi tak mahu. camno?

Mawar misswateva said...

rezki kawen sentiasa ade elya.=)

Anonymous said...

rezeki orang nak kawen.. :)

aNis LeMoN aBu said...

ekeke. bukan bagi betis nak peha ke dear? hee. ok. bukan nak gelakkan u. joke2. peace!

btw, u SANGAT lucky. best la u. congrats! semoga rezeki u bertambah2 murah lepas ni, elya. =)

ElyaElmo said...

cha : alhamdulillah....siapa nk sponsor lgi..dialu alu kan..haha

sk : tu laaa..rasanye ni bukan full fondant...steam cake. pe ntah nama nye die kata.bentuk macam fondant katanya....sedap jugakkkk....and murah sikittt dr fondant...

mawar : itu laa..insyaAllah....:)

kasut pink : alhamdulillah dear :)

anis : ahaahha..aah laaa..tak perasan salah type!!haahahah....janji org faham kannnn...huahuahauaaaa..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeay.. dapat kek free. best!!!! smoge rezeki akak yang nak sponsor kek tu mencurah-curah lagi la dimasa akan datang. ecewah.. ape ayat skema ni?

Lyana MK said...

btul2!! rezeki b2b mmg mencurah2 ke ladang gandum!! semoga kiter di limpahi lebih lagi rezeki!!

"cikkin" said...

wah..murah rezeki cik elya..alhamdulillah..=)

aini said...

~alhamdulillah....tp memang betol rezeki kawen sentiasa ada...

hana yoriee said...

haaa..rezeki sudah mari..insyaAllah after this ada lg yg menyusul..sila aminkan cepat! amiinnn..hehehe..

.: an :. said...

aaaamiiiiiiiiiiinnn!!
Amin pnjg tuh! =D

farahfatihah said...

hahahah nak wat cam tu? try test ckp kat akk tu hehehe murah rezeki ko mek..syukur

ainnazari said...

dear, syiokkkk nyer ada org sponsor kek....hehehe rezeki org nak kawin ni....

ardinihumaira said...

wah.. tahniah tau..
bestnye :)

missbutterfly said...

alhamdulillah..better than nothing kan? hehee

Nadya Zahid said...

alhamdulillah beb..rezeki u...i ni pon ha,tgh pening mane nak cari kek ni....