27 January 2011

Unique Pre-Wedding Ideas



Al-kisahnya...
seseorang nk sponsor Pre-Wedding Photoshoot
Takleh reveal siapa lagi.hehe

jadi, dgn tidak menghampakan beliau..
aku kene study lebih sikit ni.
aku kene buat research lebih sikit..
tak nak hampakan org kan...haha,,

ermm...
tapi aku tak tau nak posing ala ala macam mana......
nak pakai baju ape..
lokasi di mana...
nak bawak props apa...
nak bawak siapa mungkin?

aku taknak idea yang bwk belon2..then berlari lari...
aku taknak idea peluk2
aku taknak idea dukung2
aku taknak idea dalam white studio.

aku nak something yg rare....
tapi tu laa...otak ni tak berfungsi pulak buat masa skang nii....
tapi idea aku just pegang tangan sikit2 je la...
takmo over2.
orang nampak. den segan.hehe
lagipun,pre-wedding takleh over kan..hehe...
klo post-wedd ko nak over lantak ko lah.haha


idea pls come ...
idea pls comeee to me~

siapa yg ada idea yg unik untuk dikongsikan?
share2 laa...jgn kedekut ilmu :p



cth idea unik mcm ni la.hehe.
bg aku ianye unik dn pelik.huahua





p/s tibe2 teringin nak naik moto harley untuk pre-wedding la..haha. berangan mat jenin wehhh!!~

19 comments:

Nur Islam said...

pre-wedding zaman sekolah..duduk dalam kelas

cha said...

hr tu bkn ke u nk naik basikal tua yang?huhuh unikla tu

CikSyafa said...

idea main futsal! haha..macam goal n gincu tu ^__^

MiYOKO TACHIBANA said...

idea --> g hiking sama2..bergambo dlm hutan, pnjat gunung....

camping bersama...bbq bersama..

"cikkin" said...

pre wedd dgn pakaian beragam..maen pancaragam ke..hehe..ok x?

fati said...

a'aaah bukan u cakap nak naik beskal ke?

.::WaNiE::. said...

puteri gunung ledang ngn hang tuah !

cik senah said...

hermm.. nak yg rare ekk..?

1) camping - slalu dah..

2) alam persekolahan - dah ramai yg buat

3) piknik berdua - ada yg buat jugak

4) white studio - hazlynda kushairi & durruz dah buat (hehe)


apa ekkk.... :P

** hermmm.. ini antaranya yg terbit di minda chek :

1) hunting for hantaran together

2) paintball fight atau any outdoor sports ka.. (kalau nak buat havoc.. buleh bawak kawan2 join skali.. buat 2 group.. group elya.. dan group en. tunang)

3) kalau dah ada umah sewa / beli.. buleh buat adegan mengemas umah sewa/beli tue bersama-sama.. (lepaih kawen dah tak payah susun dan kemas terok2 dah.. "cuci" kaki saja..hehe)


ok.. cukup arr kot pre-wed cadangan chek.. (sori kalau tak kreatif mana..tp, saja nak join brainstorming ini.. hehe)

cik senah said...

cup..cup.. nak tambah satu lagik..

eermm.. yg-4

** dress up dgn custume adiwira kegemaran masing2.. (ha nie rare sungguh arr.. tak penah tgk bakal pasangan pengantin kat malaysia buat lagik...hehe)

ok..ok.. dah abish idea dahh.. :P

Mawar misswateva said...

okey..rezeki kawen lg.untungnya ade org nk sponsor pre wed.=)

yUmIe said...

Elya, yumie hr 2 merata tempat OP bw..ktorg bergambar kt bangunan tgh bandar,tgh panas.then g tmn kanak2 main buai,main jonkang jongkit,main gelungsur..lps tue g plak padang woodball kt tepi pantai and jeti tmpt turunkn ikan.ktorg shoot kt rangka kapal nelayan lame.huhu..satu2 prop yg we all guna cuma payung nikon kuning yg dh ade dlm kete yumie.itu je.yg len ktorg guna ape yg ade kt tmpt tu je.hihi.cuba le wt cmtu.byk variasi:)

sk said...

i ade few ideas.. melibatkan aktiviti yg maybe korang dua suka buat la..

1. memancing
2. naik go kart
3. main paintball
4. wall climbing

takpon bersilat.. korang dua kan terer silat kan? hihi ;)

Reen Tart Nenas said...

elya, what is commons for both of you? maybe minat sama ke. herm, dulu i nak buat pre wedd main futsal, coz both of us giller futsal! tapi, ms tak mengizinkan :p lagipun dpt tajaan free utk pre wed, so takmo menghampakan OP yg nak amik gambo outdoor :p

amy fahmi said...

elya, hunting utk hantaran dah penah nampak beberapa org buat, tapi memang menarik. hehe.

nak try bg idea gak;

1. natural je. macam dating biasa, window shopping, tengok wayang, beli popcorn, lepak mamak, bergaduh dalam kereta. :P

2. sawah padi. ada kerbau.

3. ice skating.

4. bersukan. g taman pertanian. ada basikal, ada jambatan gantung, ada rumah 4 musim.

5. g zoo negara. hehe.


k la, merepek je. hehehe. good luck elya!

lovelyadibah said...

Wah! Byknyer idea:)best! Xpun wt scene dari filem or drama:) xpun wt ala2 gothic.hehe..:)

xoxoxoxo

:)

Lyana MK said...

yang...u mcm2 idea ade...cam i pun buat simple jee dear...huhuh...mcm2 nak buat..tp bile dah ready tuk di shoot blur2 gitu..ahaha...wah!! best tuk kene sponsor!! rezeki tuh dear!!!!

farahfatihah said...

elya nnti kamu mesti buat yg unik tau...mesti best!! hehehe

ElyaElmo said...

korang thanks yeh:)
sgt2 terharuuu ade yg nk bg idea yg best2.ade yg kelakarr gak..haha...~

Miss Tatie said...

pre-wedding photoshoot kan? i suggest u pegi bukit tinggi pahang. nice la.. shoot kat yg taman jepun tu.. pheww